Medewerkers zuivel beuren bij nieuwe cao 5 procent meer

Werknemers in de zuivel die onder de cao's vallen, krijgen een structurele loonsverhoging van 2,5 procent per 1 juli 2021 en 2,5 procent per 1 januari 2022. Dat is de uitkomst van de cao-onderhandelingen tussen werkgevers in de zuivelsector en vakbonden. De vakbonden leggen het voorstel nu positief aan de leden voor.

Deel dit topic Medewerkers zuivel beuren bij nieuwe cao 5 procent meer (nieuweoogst.nl)

Werknemers in de zuivel die onder de cao's vallen, krijgen een structurele loonsverhoging van 2,5 procent per 1 juli 2021 en 2,5 procent per 1 januari 2022. Dat is de uitkomst van de cao-onderhandelingen tussen werkgevers in de zuivelsector en vakbonden. De vakbonden leggen het voorstel nu positief aan de leden voor.

Nieuwsgrazer

Reacties

cornelissen
Zorgen ,dat je niet teveel werknemers hebt rondlopen en zeker ,wat er aanwezig is ,kwalitatief op een goed niveau. Wat niveau betreft ,geven de bestuurders niet altijd het goede (voor) beeld.
van Ittersum
@cornelissen kwalitatief op niveau houden of verbeteren is sws een issu tegenwoordig. Wat goed is moet je belonen en behouden, verloop en opnieuw opleiden kosten mega veel en staat in geen verhouding tot die paar % loonsverhoging. Het probleem is overal hetzelfde, niet leuk werk en eentonig werk daar helpt geen enkele loonsverhoging tegen. Dat blijft!!
+1
sorry
@van Ittersum maar 1/3 wat daadwerkelijk de handjes laat wapperen...de rest..
van Ittersum
@sorry werken puur met je handen levert in loondienst max 2500 netto in de maand op(36 uur/week op daguren) bv. productiemedewerkers, werken met je handen en je verstand gebruiken max. 3500 euro, bv een afdelingschef . Maar je handen in je broekzak laten en puur en alleen je verstand gebruiken of/en spreken, bv rvc, bestuursleden ....no limit!!!!

Kijk maar eens goed rond!

Puur sang geldt dit in vergelijke vorm hetzelfde voor boeren,
grös
@cornelissen
Hoeveel mensen lopen er nog rond ? Ik heb in de vakantie vroeger ook wel eens bij de Frico gelopen, lopende band of de hele dag kazen omdraaien, gaat nu toch allemaal machinaal, was wel goed verdienen trouwens, kon geen ander baantje tegenop..
van Ittersum
@grös had u ook voldoening/plezier in uw werk tov uw verdiensten? Of was het geld de compensatie van de gemaakte uren. Sommige banen waar dan ook zijn/lijken zo saai en dat keer 40 jaar....dan werken zonder een echte vergoeding maar met voldoening. Wat is dan beter voor de motivatie en geestelijk voor de langere termijn?
+1
grös
@van Ittersum
De hele dag tussen 4 muren, in een kaaspakhuis werd ik niet vrolijk van. Maar zo is het met boeren ook, alles op stal en dan maar druk met trekkerrijden en voeren voeren melken melken, en paar keer de draad verzetten is ook geen vervelend werk.
+1
weurding
@grös laat de draad maar staan, de zinnen verzetten werkt beter😄
+2
labella
Dus de melkprijs 5% omlaag?
Nevergiveup
@labella Tja weet niet , had onlangs hout nodig dat was ook al 40% duurder als een half jaar geleden. Waar is het eind , de loonwerker klaagt ook al dat de machines ineens erg veel duurder geworden zijn , maar wat moet je , je kunt niet zonder en als je te lang twijfelt is levertijd volgend jaar.

Laat de boel maar eens totaal klappen met die geld waanzin denk ik wel eens.
grös
@Nevergiveup
Hout is een apart verhaal met de VS die even geen hout uit Canada gaat halen maar nu eventjes in Duitsland en Zweden gaat inkopen, als prijzen stijgen schroeven sommige jongens vanzelf de productie op. Door de corona lagen sommige fabrieken ook een tijdje stil, was spul na een jaar ineens niet-aan-te-slepen, bij staal gingen sommige Duitse fabrieken na zoveel slechte jaren gewoon maar even de productie stil leggen voor 'onderhoud', maar dat ding in IJmuiden draait gewoon op volle toeren met zulke prijzen, alleen is de top wel bereikt en al weer in de afdaling.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @grös:
alleen is de top wel bereikt en al weer in de afdaling.

Hout 70% in 2 weken in de VS, was overigens wel eerst verviervoudigd
Edvof
@cornelissen dan is het weer zo goed als op het oude prijs niveau. €10 verviervoudigen = 40
40x 70% prijsdalingen =€28. Blijft er €12 over🤔
Lijkt mij niet.
Jawis
@Edvof klopt wel. Houtprijs is gecrasht..nu container en schip vinden
ted9
Groot gelijk hebben ze. Alles is duurder aan het worden ieder jaar.
Nevergiveup
@ted9 niet alles is duurder geworden ...🥛
ted9
@Nevergiveup Klopt maar daar kunnen ze ook niks aan doen.
+1
bio boer
@Nevergiveup voor de fabriek niet de consument betaald wel meer voor zijn pak melk
+1
Jawis
Hebben ze goed uitonderhandeld...misschien kunnen onze bestuurders er van leren?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!