Uit Maas geredde koe legde 100 kilometer af: 'Heel verrassend'

De koe die zaterdagmiddag in Escharen uit de Maas werd gered door de brandweer, komt uit Echt in Limburg. Dat plaatsje ligt in Midden-Limburg, zo’n honderd kilometer verderop.
Het is niet bekend of het dier de hele tocht heeft gedreven, laat een woordvoerder van de brandweer weten. “Het is voor ons heel verrassend dat de koe zo’n afstand heeft gehaald. Of hij volledig door het water is gevoerd, of dat er ook stukken waren waarop hij met zijn poten de grond heeft geraakt, weten we niet.”

Het dier werd opgemerkt door omstanders die de hulpdiensten inschakelden. Bij Escharen kon de koe worden gered door brandweerteams uit Grave en Boekel. Het beest lag tussen puin en kwam alleen met zijn snuit boven het water uit.
Boer onderweg
De koe is ter plekke nagekeken door een veearts en vastgebonden aan een paaltje langs de Maas. Volgens de brandweer is de boer uit Echt onderweg om het dier op te halen.
LEES OOK: Hoogste punt Maas in Brabant zondagmorgen verwacht • Koe uit water gered

Bron

Uit Maas geredde koe legde 100 kilometer af: 'Heel verrassend'
omroepbrabant.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
weurding
T is triest maar ook prachtig tegelijk
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , poten , koe , brabant , grond , boer , brandweer , veearts , tocht , limburg en onderweg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!