Coli weer

Al 3e koe in 2 weken tijd

Deel dit topic

Reacties

Ynze Oenema
Dan is er vast geen fosfaat meer nodig voor je handel😜
Kloten , verder goed afgelopen met de koein???
hans1980
@Detukkeroettwente ja leven nog maar kwartier wel naar de kl#ten
Vroeger met baytril wanneer je snel was (uier hard hoge koorts , wel witte melk,) dan had icm injector en pijnstiller het vaak een goede afloop
Nu met Dofatrim gaat het een stuk minder
bio boer
@hans1980 ikvimd tegen woordig dat je zo veel nodig hebt 2x daags 50cc dat 3 dagen dat mept er in je ddd
ted9
@bio boer En toch zou je denken dat bij jou het eerder aan zou slaan ivm bio
bio boer
@ted9 dat schrijft de dap voor hier maar 2 koeien perjaar en ik ben over mijn ddd norm heen voor heen was het vaak 3x 33 cc
T60401
Quote Reactie van @bio boer:
voor hier maar 2 koeien perjaar en ik ben over mijn ddd norm heen

Dus de derde koe heeft pech en moet maar zien. Of hoe moet ik dat zien? Je zou zeggen dierenwelzijn bij bio hoog in het vaandel staat.
grös
@T60401
Gauw verkopen aan de (gangbare) buurman..
bio boer
@T60401 behandelen maar krijgt wel gezeik met qlip die die controleerd dat tegenwoordig je moet plan van aanpak maken met de veearts om weer onder de ddd van 0.65 tekomen is hier nog niet nodig geweest hik er wel tegen aan momenteel heb ook eens jaar 0.0 gehad 🤷‍♂️ vind tegen woordig fosse behandeling van 300 cc ab
grös
@bio boer
Wat doen jullie met tussenklauwontsteking eigenlijk?
En voeren jullie toevallig veel maïs of maïsmeel, of ander bestendig zetmeel ?
bio boer
@grös gelukkig niet zo vaak behandeld dat meteen met antibiotica voer wel kg maismeel en zit ook in de brok verder alleen vers gras in de zomer en kuilgras in de winter lekker simpel
Cowboy3
@hans1980Voorbehoedend vooral in de zomermaanden dippen met een barrière dip(bekendste is uddergold) het zijn altijd koeien die vlot de melk laten schieten nooit de taaie, tot een aantal jaren geleden deden we een uierinfuus(450cc) met colisol(10-15cc) er in nu een met paar injectoren albiotic formula in de 450 cc , this gvd gewoon triest dat we ons moeten behelpen met medicijnen van 40-50 jaar terug (diatrim/dofatrim was vroeger sulfa)
+2
jan w
@hans1980
Paar keer drenchen en pijnstiller, werkt veelal beter dan met antibiotica spuiten. Het kwaad van de coli is toch al geschied. Door het drenchen voer je de gifstoffen in het lichaam sneller af. Die gifstoffen is voor de koe een groter probleem dan de coli op zich. Kwartier laten opdrogen en volgend jaar gewoon dat kwartier weer proberen om te melken.
j h p
@hans1980 Ik laat DA komen voor coli, gaat bijna altijd goed melk op het kwartier en goed celgetal, heb zelfs een keer een koe gehad die binnen 3 weken na ins een coli kreeg en kalfde van die ins.
Uier infuus en andere ondersteuning, na 3 uur uitmelken en injector erin en 2,5 dag 80 cc diatrim.
weurding
Beter dan weer coli
cjw73
Ja hier vorige week ook 2 koeien met coli
demelkboer
Smerig smerig smerig weer. De koeien zijn zo lomp als de pest. Coli gelukkig nog niet
+1
robotboertje
Hier 3 weken terug ook 2 op 1 dag, en paar dagen later nog 1.
1 koe van 60 kg. melk heeft het helaas niet gehaald. De rest heeft t gered en ook weer op productie gekomen. Toen ik terug keek, zag ik dat 3 dagen voor die 2 koeien, de hele koppel 20 min. minder had gevreten (20 vreetminuten minder); dat was de laatste dag dat we 's morgens alles nog in 1x voor de hele dag hebben gevoerd, sinds die dag (25 graden of hoger) waren we 2x daags gaan voeren. En vreetminuten weer op 'normaal' niveau (225-230 minuten); of het toeval is geweest zullen we nooit weten, maar opvallend vond ik het wel.
Altijd balen een coli koe kost tijd, geld en vooral ergernis. Hoe bij de huidige omstandigheden mijn hart ook wat vast.
Rob_MB
Klam weer de laatste dagen. Tijdelijk extra hygiëne maatregelen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0