Laat landbouw en vervuilende bedrijven betalen om de kwaliteit van ons water in orde te krijgen - Algemene Waterschapspartij

De waterkwaliteit blijft ondermaats als vervuilers niet harder worden aangepakt, meent Hans Middendorp, vicevoorzitter van de Algemene Waterschapspartij.

Deel dit topic

Reacties

+2
matt
Zoveelste paniek zaaier,die geld wil.
+1
weurding
17 miljoen kurken zou hoop oplossen
+1
Nevergiveup
@weurding x2 nog beter 😁

1,5 denk 🙈
bio boer
Uiteindelijk moet de consument het dan als nog betalen 🤷‍♂ī¸
Weidezicht
@bio boer juist, maar dat vertellen die groene predikers er nooit bij. Alles in de wereld is uiteindelijk bestemd voor de mens als consument.
+3
wally
Laatst met ex waterschapbestuurder discussie : lokaal hebben wij gegevens over de lozingswaarden van afvalwater. ook de RWZI loost resten op het oppervlakte water. en hun normen zijn hoger dan wat het waterschap anderen/nieuwkomers oplegt in lozingsvergunning. bestuurder gaf toe dat RWZI 90 % van de NPK uit het rioolwater haalt. rest word geloost !!
mijn conclusie was dat dan landelijk de mest van 1,8 miljoen mensen in het oppervlakte water kwam. Hij vond het wat kort door de bocht maar gaf toe dat er wel een kern van waarheid in zat.
dus laten we daar maar beginnen dan !!
+2
BertK
En wat blijkt uit analyse van watermonsters (waar je er vooral niet te veel van moet nemen volgens het artikel)? De meeste verontreinigingen kom je tegen in stedelijk gebied. Riooloverstorten lopen een beetje te vaak omdat de waterafvoer de stortbuien niet aan kunnen en iedere burger zijn tuintje dicht straat.
jan w
@BertK
Dit voorjaar kwamen uit de gegevens van een waterschap uit Drenthe. 24 zuiveringsinstallatie;s . bij 11 lagen de waarde's van stoffen die er niet in horen te hoog. 3 landbouw-gerelateerd . ( is ook 3 te veel ) Maar bij 9 zuiveringsinstallatie's was het consumentgerelateerd.
casev
@BertK om nog maar de zwijgen van het hele flesje roundup wat op het eigen postzegel straatje leeggespoten word....
casev
Met de regen die deze 3 dagen voorspeld word in het zuid oosten zal er weer een hoop afvalwater zo de sloot in lopen. Maar dat maakt natuurlijk niet uit, want de boer krijgt toch de schuld....
BertK
Vervelend dat een lelieteler door dit soort volk gelijk wordt gesteld aan een melkveehouder op klei of veen. Afrekenen op het feit dat je onder land en tuinbouw valt of varkensboeren bent, is beetje te simpel.
hookwood
Tja...

(klik om te vergroten)

paul1
@hookwood ja je kan het nooit goed doen, daarom is een tegengeluid hard nodig

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0