'Landbouw moet opdraaien voor kosten vervuiling' - Nieuws Nitraatrichtlijn



Quote:
De vervuiler betaalt. Dat principe geldt nog te weinig voor de agrarische sector stelt de Europese Rekenkamer in een deze week uitgekomen rapport. Vooral bij de vervuiling van water heeft de landbouw een belangrijke rol. En ook hier speelt de Kaderrichtlijn Water een centrale rol.

Deel dit topic

Reacties

+2
BertK
Meststoffen in het water zijn ganzen, medicijnen en hormonen komen uit de riooloverstort. Bestrijdingsmiddelen gebruiken we nauwelijks.
+1
Farma_boerke
Bewijs maar waar het vandaan komt met zoveel mogelijke bronnen (afspoeling burgers en gemeentes, overstorten, NS als grootverbruiker middelen etc). Pas als onomstotelijk is vast te stellen waar het vandaan is gekomen kan er besloten worden wie opdraait. Nu is dat de belastingbetaler, dus de eindconsument, prima systeem toch, anders doen ze het niet

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0