Onvermijdelijk dat boerenbedrijven moeten wijken voor natuur

Onvermijdelijk dat boerenbedrijven moeten verdwijnen voor natuur(podcast/video)

Merijntje uit Halsteren keek met belangstelling naar de boerenprotesten op woensdag 7 juli 2021. Vol moed togen weer heel wat boeren met hun trekkers naar het Malieveld in Den Haag en naar de provinciehuizen in een aantal provincies.

Waarom demonstreerden ze?

Merijntje begrijpt het wel. Van alle kanten worden we belaagd door organisaties en politieke partijen die ons weg willen hebben uit de buurt van natuurgebieden. Het liefst zouden ze van ons boeren museumstukken willen maken die alleen nog hun bedrijf runnen zoals zij dat zouden willen.

Merijntje vreest dat het effect van demonstraties volkomen verdampt is. Er was al weinig belangstelling voor en nu het achter de rug is hoor je er niemand meer over.
Wat is er bereikt met deze aktie??? Merijntje denkt dat er niets is bereikt en dat was van tevoren al te bedenken geweest.

Wij boeren zullen eraan moeten wennen dat we de strijd gaan verliezen en ons zullen moeten gaan schikken in de wensen en eisen van politiek en natuurmufta’s.

Merijntje denkt dat het wenselijk zou zijn om als boeren een eenheid te vormen. Het zal beter zijn om van onze vuist een uitgestoken hand te maken.
Een handreiking naar de politiek en dan gesteund door onze boerenorganisaties zoals LTO en FDF.

Meepraten en meebeslissen is in dit stadium wellicht het beste wat we kunnen doen.

Moeten er dan toch boerenbedrijven verdwijnen zal de overheid royaal moeten betalen. Geld maakt vaak recht wat krom is, denkt Merijntje in dit geval.

Natuur overwoekert als onkruid onze boerrenbelangen en helaas daar kunnen we niet tegen spuiten

Bron

Deel dit topic

Reacties

+1
weurding
Het grote geld is krom, niet recht te praten, hou toch op man
+1
BertK
Ben zelf naar den Haag geweest. Goed om te zien dat er meer boeren tonen dat ze niet over zich heen willen laten lopen. Door te demonstreren toon je saamhorigheid en dat het probleem ook bij jouw leeft. Door onderdeel van een zwijgende meerderheid (?) te zijn toon je dat niet. Ook veel burgers blijken in min of meerdere mate aan de kant van de boer te staan.

Een uitgestoken hand was er in 2019 al, het LC had een goedkoop effectief voorstel wat de overheid juridisch onvoldoende vond. Je ziet wat ze tot nu toe bereikt heeft. Naast veel onrust eigenlijk niets.

Als landbouw willen we de hand best weer toereiken. Met een eerlijk en compleet verhaal én een verdienmodel. Bedrijven zonder continuïteit zouden op bassis van vrijwilligheid opgekocht kunnen worden. Een straat vol intensief onder de knoet van van Drie en de retail wacht mogelijk wel op die mogelijkheid. Persoonlijk verwacht (of hoop) ik dat de stikstofwetgeving nog wel een keer crashed.

Pak je kansen.
Jannus
Quote Reactie van @BertK:
Persoonlijk verwacht (of hoop) ik dat de stikstofwetgeving nog wel een keer crashed.

Neem van mij aan dat men dat nooit en te nimmer toe zal geven
BertK
@Jannus Als je het niet probeert, weet je niet wat er kan.
grupstalboer
Het platteland zal leeg, wereldwijd. Hier stikstof, in Amerika water, in Zuid-Afrika de BLM agenda.
+1
Nevergiveup
@grupstalboer 20 miljoen extra hongerigen erbij las ik pas , wanneer zal de struisvogel politiek de ogen openen 🙄

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
2.306