Voorkeursbehandeling voor boer in drie Canadese provincies

Canada kent in drie provincies nog steeds een voorkeursbehandeling voor boeren die daarnaartoe willen emigreren. Voor melkvee- en pluimveehouders is het quotasysteem een punt bij de financiering. Dat biedt tegelijkertijd inkomenszekerheid. Voor schapen en vleesvee gelden geen quota's.

Deel dit topic

Reacties

+2
jan.1
Mooi land en ook het beste land om te boeren,zorg dat je op tijd weg komt ,want voorlopig blijft het hier een hele strijd voor je boerenbestaan..
+1
Frans1
@jan.1 vraag ik me toch af waarom jij hier nog steeds zit
jan.1
Quote Reactie van @Frans1:
vraag ik me toch af waarom jij hier nog steeds zit

Nergens beter als hier:😀
En heb ook nog wat projecten op de stapel liggen,vragen ook aandacht..
+1
Frans1
@jan.1 typisch boeren, a zeggen, b doen😀
jan.1
Quote Reactie van @Frans1:
typisch boeren, a zeggen, b doen

Dan ken je mij niet.!
Erco
@Frans1 no guts no glory
Frans1
@Erco dat geldt voor alles wat je alles wat je onderneemt😉
+1
Hans van Bergen
Is gewoon de noordpool hoor. Swinters issut in die provincies stervenskoud
Vdejong
@Hans van Bergen niet zo kil als hier, met -20°C overdag in de zon is het best uit te houden. Muts op en handschoenen aan.
Grondboer9
@Vdejong wat is de grondprijs/ kwaliteit in die regio waar je heen gaat zo’n beetje?
Vdejong
@Grondboer9 kleigrond tussen €10000 en €15000 per ha
casev
@Vdejong dat is nog te doen. In ontario zachtjes aan nederlands niveau, en BC op flevopolder niveau....
Hans van Bergen
@Vdejong Dat is met vee gewoon klote! Voor kalveren en koeien die ook maar iets mankeren is het niet te doen. Verder vriest alles vast issut lang donker kortom 3 x niks
Noorderling
@Hans van Bergen
Lang donker? Calgary is ten hoogte van Maastricht, Edmonton van Groningen.

Ligging zegt veel meer, bergen en landklimaat. Droge kou in plaats van waterkou. Hoe is het anders mogelijk dat we met z'n allen naar het zuiden rijden te skiën?
Vdejong
@Noorderling 's Winters is het langer donker in Groningen en zomers langer licht dan in Maastricht.😀
Hans van Bergen
@Noorderling Allemaal kolder bijelkaar gelogen door makelaars die hun zakken wensen te vullen. Het klimaat is russisch bar en mededogeloos koud. Vandaar dat er ook geen hond woont en ook maar een paar honderd melkveehouders in een gebied ter grote van west europa
Vdejong
@Hans van Bergen nee, hier is het geweldig!🙈🙉
Vdejong
@Hans van Bergen vraag ik me toch af waarom er nog steeds boeren zijn in Canada. Of proef ik hier iets van jaloezie. Omdat je zelf niet kan of durft moet het wel zwaar kl*ten zijn
@Vdejong Veel heeft met jaloersheid te maken . Voor anderen , ze zijn zeer gehecht aan waar ze geboren zijn en vaak is dan ook al meerdere generaties .Daarnaast is het wel een grote stap om naar elders een nieuw bestaan op te bouwen en je moet het wel willen en of durfen .
royale
@Vdejong als het waar is dat je in Canada 10 dollar per 100 kg melk winst kunt maken en je weet dat je na de verkoop in Nederland naar Canada moet inkrimpen met je veestapel door dure quota, waarom zou je dan voor Canada kiezen? Die winst kun je hier ook behalen. Dan emigreer je om andere redenen? of zijn de gegevens van Nieuwe Oogst niet correct?
Vdejong
@royale we emigreren niet vanwege de vermeende winst. We willen nog wat jaren werken zonder de regels in Nederland.
pieta
Quote Reactie van @Vdejong:
We willen nog wat jaren werken zonder de regels in Nederland.

Dan had je beter ff naar Duistland kunnen gaan. Heel wat korter bij en ook daar gelden de NL-regels niet. 😁
Vdejong
@pieta daar gelden de europese regels nog steeds
royale
@Vdejong je hebt helemaal gelijk! In Duitsland zijn voldoende voorbeelden dat een uitbreiding moeilijkheden geeft ondanks dat stikstof geen probleem is. In Canada en VS krijg je makkelijker vergunning op een paar plekken na dicht op de steden. Wij gaan niet emigreren, maar wachten op wat de volgende generatie wil!
van Ittersum
Wat is de achtergrond van deze voorkeursbehandeling? In het algemeen geef je iemand alleen een voorkeursbehandeling of een financiële stimulans om een doel te bereiken. En waarom is dat en waarom alleen daar? Een jaar iemand vooruit sturen om daar de echte kennis te vergaren is geen overbodige luxe lijkt me.
casev
@van Ittersum misschien in januari eens een roadtrip gaan maken in saskatchewan/manitoba. Dan snap je dat mensen wel een klein beetje hulp nodig hebben om te besluiten daar te gaan wonen....
van Ittersum
@casev En waarom heb ze daar wat hulp voor nodig om daar te willen wonen? Een financiële stimulans is eenmalig en daarna is het aan jou. Wat fantastisch is, zelfvoorzienend is en blijft heeft en krijgt geen stimulans, "liefde maakt blind" en je moet wel zakelijk (en uiteraard ook privé) blijven denken, waarom dit wel. Dat mag die makelaar best wel vertellen, vindt ik. Anders wordt het zo'n verhaaltje van: "van een oud vrouwtje geweest en altijd binnen gestaan, dus met een beetje geluk kan die nog jaren mee".
Noorderling
@van Ittersum
Groeiseizoen van 100dagen en verder koud of heel koud, het waait op de prairie vaak hard.

Akkerbouwers trappen niet voor niets in de winter de camper aan voor een half jaar richting het zuiden. Zit jij te martelen met je koeien bij - 40.
+2
jvt
@Noorderling Ligt er beetje aan waar je heen gaat..rondom steinbach manitoba is het nog redelijk goed te doen, Rond calgary Red Deer is het voor melkvee ook nog prima te doen. Je ziet daar dan ook toeleverings etc redelijk op orde, ga je ergens echt in middle of nowhere zitten is dat ook ff puntje van aandacht. Bljft een prachtig land maar ben nog steeds van mening dat je dan in de jaren 90 had moeten vertrekken
+1
jan.1
Quote Reactie van @van Ittersum:
Wat is de achtergrond van deze voorkeursbehandeling? In het algemeen geef je iemand alleen een voorkeursbehandeling of een financiële stimulans om een doel te bereiken. En waarom is dat en waarom alleen daar? Een jaar iemand vooruit sturen om daar de echte kennis te vergaren is geen overbodige luxe lijkt me.

Ze moeten een flinke zak met geld meenemen en daarna heel hard werken anders komen ze het land zelfs niet in.Dat moesten ze hier ook maar eens invoeren....
Hier wordt je zo langzamerhand als ongewenst bevonden als je hard werkt en grond bezit ...Rechters in dit land hebben de macht en politici staan en kijken erbij hoe boeren vermangeld worden in de regelgeving.
Daarom is het ook goed dat we weer in Den Haag stonden afgelopen woensdag om een signaal af te geven dat dit zo niet langer kan
Of er snel veel gaat veranderen betwijfel ik ,maar zonder strijd geen overwinning.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan.1:
.Dat moesten ze hier ook maar eens invoeren..

Weet je wel hoeveel "kansenparels" we dan mislopen? 😬
Van-Epscheuten
Ben niet anti-immigratie, maar moest wel glimlachen om je reactie 🤣@kanniewaarzijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0