Bromet en onze kale d66 vriend in Nieuwsuur

In twee vandaag heel verhaal van bromet en de Groot over hoe ondemocratisch de waterschappen zijn. En dat de invloed van de boeren te groot is. Veenweide moeten onder water want broeikasgassen bla bla bla........

Lees meer »

Deel dit topic

Melkveehoudernh

Laatste  |  

Reacties

Nevergiveup
Kunnen de waterschapslasten gelijk gehalveerd worden neem ik aan
+3
Detukkeroettwente
Smeerlap dat is ie.
+1
Nevergiveup
Tja weer die Kale paraciet
+1
hans1980
Lasten gaan straks meer naar burgers
Melkveehoudernh
Daar twijfel ik aan, toen de verdeling van de lasten ter sprake kwam. Was het enige dat ze te melden hadden, dat de betaler bepaald niet democratisch is. Kortom we mogen (moeten) blijven betalen, maar mogen geen inspraak hebben. Dat hadden we al genoeg via de verkiezingen.....
hans1980

klant
@hans1980 en wie betaald de meeste waterschapslasten, ook meteen maar halveren
Weidezicht
@hans1980 hee, daar is toch zo n internetconsultatie over geweest. Wat was daar de uitkomst van? Moet hem nog ergens hebben. Want toen ingevuld. Maar ja.
+6
cornelissen
De grachtengordel zal er alles aan doen om gehele zeggenschap over het platteland te krijgen en daar past natuurlijk geen enkele geborgde zetel bij, hoewel die niet eens doorslaggevend zijn, maar geeft natuurlijk wel "tegen" gas bij wilde grachtengordel plannen.
Onder het nom van democratie is natuurlijk Groningen ook leeggeroofd van het gas en geld om de nadelige gevolgen op te ruimen is er niet. Geef belanghebbenden op het platteland ook invloed of laat ze invloed behouden over hun eigen situatie, maar dat past de "elite" niet.
Overigens natuur en industrie hebben ook een geborgde zetel bij het waterschap.
Melkveehoudernh
@cornelissen ik denk dat het ongelofelijk moeilijk gaat worden dit tegen te houden, politiek is onwijs gefragmenteerd dus er is geen partij die een stempel kan drukken op rechts. Dus Rutte (links) kan gewoon de verkiezingen naast zich neerleggen onder het mom geen serieuze partijen op rechts. En gezien het gedrag van Baudet.... We zijn gewoon een te klein groepje aan t worden. Begin met de dag meer over emigreren te denken, maar als we dat allemaal doen dondert grondprijs in elkaar,en zijn we precies waar ze ons hebben willen, goedkoop onze gronden voor huizen en natuur.
klant
@Melkveehoudernh gaat niet gebeuren let maar op
Weidezicht
@klant wat niet?
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Melkveehoudernh:
waar ze ons hebben willen, goedkoop onze gronden

Ik denk dat dát juist is wat ze niet willen. Je wilt niet weten wat er dan allemaal meegenomen wordt.
+1
weurding
Wat let je als boer om zelf een sloot te graven en water weg te pompen naar elders, deden ze in noord holland ook, hier verrekken ze ook de stuw te laten zakken bij n2000 gebied, zet een pomp op je land en pomp het er aan voorbij🤭
+1
Melkveehoudernh
@weurding heb net brief van waterschap liggen dat m'n vergunning (wist niet eens dat die er was)voor een eigen gemaal voor paar ha onder bemalen alleen verlengt wordt als ik een pijp aanleg die de sloot vol laat lopen bij te hoog water en de pomp moet ik uitzetten op aangeven waterschap.
weurding
@Melkveehoudernh oké, dat ken ik hier niet, maar ze laten je wel gewoon verzuipen hier, spelen " andere belangen " 😢
+1
Melkboer16
@weurding zo gauw je dreigt met eigen maatregelen binden de medewerkers van waterschappen in!
Als het me niet aanstaat horen ze het maar krijg langzamerhand het idee dat ik de enige ben
+1
weurding
@Melkboer16 jaren terug hadden ze sloot drooggelegd ivm onderhoud, gebeld dat koeien geen water hadden, snotneus zei aan foon dat het niet taak was van waterschap om vee van drinkwater te voorzien. Heb alleen gezegd als je morgen geen water in sloot pompt bel ik dvhn dat men graag koeien in wei wil hebben maar dat reest en wieden het onmogelijk maakt, verrekte zwans, toen kon het wel, foto nog op mijn fb staan
+1
Bartlehiemboer
@weurding Ja, heb ik ook steeds vaker last van, die snotneuzen. Dan moet je gewoon kort zijn en dreigen. Een trieste wending normaal communiceren, normaal verstand gebruiken kan tegenwoordig niet meer.
weurding
@weurding

(klik om te vergroten)

+1
Melkveehoudernh
Stad Hoorn met al z'n betegelde achtertuintjes dumpt al het water in de omliggende polders, en wij moeten maar zien hoe t weg komt
+3
Weidezicht
@Melkveehoudernh waterschap moet de boeren betalen. Zij vangen zeer veel regenwater als eerste tijdelijk op.
matt
De boeren helpen lulhannus.
Melkveehoudernh
@matt sorry maar kan je reactie niet helemaal plaatsen?
weurding
@Melkveehoudernh de groot moet boeren helpen, de lulhannes🤣
Melkveehoudernh
@weurding als je zijn toespraken hoort is hij er volgens mij zelf ook nog heilig van overtuigd dat hij de sector een dienst bewijst op deze manier.
+1
Melkboer16
@Melkveehoudernh bij die relnicht Tjeerd héb ik de indruk dat ie ongelofelijk op z’n plek is gezet door boeren en daarom zo fel is!
+1
Grondboer9
En JA21 staat er natuurlijk ook weer bij, boeren die daarop hebben gestemd zullen dat vast niet snel weer doen.
Melkveehoudernh
@Grondboer9 heb er niet op gestemd, maar waar dan wel op, toen. Ik moet zeggen dat ik vindt dat Caroline t boven verwachting doet, zou daar nu op stemmen, maar wie moeten dan die andere vier zetels uit de peilingen opvullen. Probeer maar eens een stabiele partij te krijgen. Lukt zelfs CDA, SP, GroenLinks en D66 niet. En Rutte alleen omdat z'n partij uit oud persoonlijk assistente van hem bestaat
+1
diekman
Elke keer als Tjeerd wat zegt wórdt de strijdkracht en weerstand groter bij de boeren. Tjeerd ga vooral zo door.
+1
hans1980
@diekman ja en nee, boeren zijn maar 0,5 % vd bevolking, heel veel D66 kiezers zijn het gewoon eens met hem , lezen koppen in kranten en horen het nos jouraal praten over stikstof dekens en natuur in gevaar etc etc

Of er moeten duidelijk meer feiten komen
diekman
@hans1980 die feiten komen er wel.
Leo,s vriend
@diekman Ja, te laat, dan zijn de geborgde zetels afgeschaft.
+1
Larpfarm
En weer helpen PVV en JA21 links aan een meerderheid. @JanCees kom er maar in, waarom betekent dit eigenlijk niets/raakt het ook de natuurclubs/is JA21 eigenlijk nog steeds ECHT HEEL ERG VOOR DE BOER?
Jan-T
Tjeerdje is iets begonnen waar hij zelf de risico's nog niet van inziet.
Laat staan dat hij weet wat de beheersmaatregelen zijn die uit de risico's naar voren komen.

Mooi alles onder water laten zetten de ( Stad ) loopt van zelf ook een keer onder water.
+1
Jan-T
En wat is het probleem
Water loopt toch altijd naar het laagste punt.??
Het westen loopt dan van zelf toch onder water.????
casemxu
Grondwaterpeil omhoog in stedelijk gebied heb ik geen probleem mee, de burgers komen daarna zelf wel in actie. Hier een paar jaar terug ook moest het waterpeil ook zonodig omhoog van staatsbosbeheer, daarna terug gedraaid nadat boeren en burgers aan de bel trokken dat het water niet weg wou en dat sommige al een paar x een nieuwe vloer in hun huis moesten leggen omdat deze krom trok of verrot door vocht in de kelders.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!