Schumacher: 'Kijk eerst naar de oplossingen die er al liggen'

Voordat het demissionaire kabinet gaat nadenken over het inkrimpen van de veestapel, moet eerst worden gekeken naar de effectieve oplossingen die al klaar liggen voor het reduceren van emissies. Dat stelt topman Hein Schumacher van FrieslandCampina.

Deel dit topic

Reacties

+1
slagroomvla
Oplossing? voor wat? groene problemen verzinnen is de nieuwe economie in dit land...
+2
jan w
@slagroomvla
Er zijn best wel oplossingen, en die hoeven op zich ook geen geld te kosten om een deel van de uitstoot naar beneden te brengen.
Alleen het probleem begint bij de doelstellingen die men wil halen en die zijn domweg absurd en gaan ook nooit gehaald worden.
Bij de intensieve veehouderij hoeft men niet te zijn, want daar geeft halvering , maar een winst van 4%, dat is peanuts.
En men weet niet eens of ammoniak wel het probleem is op de natuurgebieden. Men heeft dan wel modellen, maar daarvan is al aangegeven dat die wel 100% kunnen afwijken.
+1
BertK
Eerst maar eens zien of stikstofdepositie wel een geschikte manier is om bescherming van een habitat te beoordelen.
Kempenaar
Heintje weet echt niet waar het over gaat
+5
jan w
Ik verwacht dat Den Haag gewoon haast wil maken om de land en tuinbouw om zeep te helpen. Men is veel te bang , dat als er metingen in de natuurgebieden naar buiten komen dat ze naast de pot zitten te zeiken en dan geen stok meer hebben om te slaan en geen poten meer hebben om op te staan.
+1
Weidezicht
@jan w daarom is er alvast een onderzoekje gedaan met als uitkomst dat de veehouderij moet decimeren vanwege zoonose/pandemie die van dieren op mensen kunnen overslaan. De nieuwe vluchtweg om de veehouderij uit te bannen, wordt al gebouwd.
matt
@Weidezicht dat is slechts 1 van de vele rapporten,die op ons afgevuurd worden.
Nevergiveup
@Weidezicht weten ze al waar corona vandaan komt , ging een heel onderzoeks team naar china maar is een beetje stil ....
Bartlehiemboer
@Nevergiveup Over Corona... het verhaal is nu maar steeds dat de jongeren die nog niet gevaccineerd zijn positief testen. Ik zou wel eens willen zien of dit echt zo is. Denk dat er ook heel veel positieven onder de gevaccineerden zijn. Maar dit wordt ook stil gehouden. Misschien om geld? Om geloofwaardigheid? (Is mijn persoonlijke redenering)
Nevergiveup
@Bartlehiemboer Ja het lijkt erop dat het niet goed gaat werken , in dat geval zijn we voor de gek gehouden met die 90-95% effectieve werking.

Als het 90% werkt , en we hebben ook al paar miljoen natuurlijke besmettingen en 60% gevacineerd zou het gedaan moeten zijn met het virus .

We zullen zien of er weer een volgend lijk uit de kast komt

Heb trouwens een jaar geleden al vaker gemeld dat corona virussen zich niet zo makkelijk laten vangen door de wetenschap. Dat hoeft ook niet de natuur mag ook winnen , het heeft uiteindelijk ook een noodzakelijk doel zoals alles in de natuur . Als je gezond bent zul je er in 99,9% weinig van merken , we zullen er waarschijnlijk met die insteek mee moeten leren leven.
matt
@Nevergiveup je moet 2x geënt zijn om bescherming te hebben tegen die variant uit india.

Ik denk dat ze de discussie eens op moeten starten,om de snijbrander in de
Vliegtuigen te zetten 🤔
+1
Kempenaar
Denk dat eerst maar eens duidelijk moet worden welke bedrijven buiten de landbouw stikstof uitstoten zonder nbw vergunning en laat ze dat probleem eerst maar eens oplossen
+1
Kringloper
@Kempenaar
Zo denken de meeste burgers er over, waarom word er zo eenzijdig naar de landbouw gekeken! Zijn zij de enige die stikstof uitstoten?
jan w
@Kempenaar
Die er wel 1tje hebben is makkelijk te tellen, ik verwacht dat het aantal bedrijven die geen NB vergunning hebben zo rond de 95% zal liggen.
Kan nog mooi worden, als ik het goed heb heeft schiphol ook geen NB vergunning. Mocht het wel zo zijn, dan hoor ik dat graag.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0