Saldo melkveehouderij hoger dan vorig jaar

Het saldo op melkveebedrijven kwam in mei 2021 uit op 17.400 euro. Dat is 20 procent hoger dan in mei 2020. Daar staat tegenover dat het voortschrijdend twaalfmaandsgemiddelde saldo tot en met mei 2021 nog wel 17 procent onder het langjarig gemiddelde ligt.

Deel dit topic

Reacties

+3
Doordat de rekeningen van de loonwerker wat later kwamen ???
+1
weurding
@Detukkeroettwente minder rekeningen, was droog🙈
George
Saldo ligt 17% onder langjarig gemiddelde lees ik. Wat een onzin eigenlijk. Langjarig gemiddelde wat is dat en wat heeft dat voor zin? Gaan ze terug en vergelijken het langjarig gemiddelde tot 1980 of wat?
hans1980
@George wat een geld hÄ—..
+1
Jaap40
@hans1980 inderdaad, artikel heeft het over 17400🤮🤮 is gewoon kleingeld
hans1980
@Jaap40 kun je net 100kg Fosfaatrechten voor kopen (incl btw)
+2
weurding
Jaap40
@hans1980 het is niet voor niets dat er bijna geen handel in fosfaat rechten is. Er is weinig tot geen geld voor bij de boer.
Elvis
@Jaap40 stoppers houden ze vast
paul1
@Elvis das niet slim als de prijs goed is
Frits1
@hans1980 als buiten het saldo geen andere kosten hebt klopt het.
+6
de jonge
Zullen die slimme rekenaars ook in de gaten hebben dat de rekeningen van de loonwerker en de rekening van de kunstmest voor de 2 de snee misschien ook wat later komen dan de afgelopen paar jaar? en die van de loonwerker zullen fors hoger uitvallen aangezien het de laatste jaren op plekken weinig gegroeid heeft en er nu op sommige plekken 2 snedes in 1 keer gekuild zijn en de diesel en oa folieprijzen de pan uit rijzen die ook doorberekend gaan worden.. en de zuivelnoteringen doen weer niet anders dan dalen.
weurding
@de jonge heb een perceel gras gezien waar ze geen 2 ha per uur hakselden, zal toch een 200 per ha kosten, als je dan 50 ha over moet😳
jjthefrenchman
@weurding Is maar 10 000€, en heb je wel een dikke bult (slecht) voer. 😂
nieuwoord
@weurding Hier 13 uur gehakseld over 25 ha op 4juni😋. Door beetje regen er in niet te droog aan de kuil gekomen. Hoe het melkt zien we van de winter wel prik genoeg denk. Valt mij mee dat we van de week de tweede snee al kunnen maaien naar hoe het land er na de eerste snee uitzag.
HansBa
@nieuwoord dat is wel erg lang, hier in 13 uur 40 ha op 3 en 4 juni.
nieuwoord
@HansBa kan er niet minder van maken. Zit een goede 900 m3 in de kuil
JappieJo
@nieuwoord ik had 20 ha op 3 juni, 4.75 uur

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0