Geen andere boerenacties meer woensdag, boeren gaan naar huis

De boerenacties van later woensdagmiddag gaan niet door. De boeren van Farmers Defence Force vinden dat ze voldoende zijn gehoord op het provinciehuis. Daar hadden enkele boeren een gesprek met commissaris van de Koning Ina Adema. Na afloop van hun overleg hielden voorman van Farmers Defence Force Mark van den Oever en Adema samen een toespraak ten overstaan van de andere boeren.

Stikstofregels en vergunningen
De boeren en de commissaris spraken over de stikstofregels en over de vergunningen van andere bedrijven. Daarvoor had de voorman een lijst van vijftig bedrijven bij zich, waarvan hij wilde weten hoe het met hun vergunningen zat. Naar eigen zeggen om te bewijzen dat het aandeel van boeren in het stikstofprobleem veel kleiner is dan gedacht.

Ze vinden dat maatregelen voor boeren, ook zouden moeten gelden voor andere bedrijven. De Jumbo staat bij de boeren bovenaan die lijst, omdat het overleg over prijsafspraken met die supermarktketen stuk liep.
Adema gaf aan die vergunningen niet ter plekke te kunnen produceren, maar binnen vier weken erop terug te komen.

Tweehonderd boerenEerder op woensdag dreigden de boeren nog om actie te voeren bij de Jumbo in Veghel en bij Eindhoven Airport, als het gesprek op het provinciehuis niet naar tevredenheid zou verlopen. Die acties zijn nu dus van de baan. De boeren gaan weer op huis aan.
Ongeveer tweehonderd boeren hadden zich in Den Bosch verzameld bij het provinciehuis. Ze waren uit verschillende plaatsen in Brabant op de tractor naar de provinciehoofdstad gekomen. Daar werden ze ontvangen met koffie en worstenbroodjes.

De tocht er naartoe en de bijeenkomst bij het provinciehuis verliep verder zonder problemen.

Bron

Geen andere boerenacties meer woensdag, boeren gaan naar huis
omroepbrabant.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's voeren , tractor , brabant , prijsafspraken , tocht , bosch , acties , jumbo , eindhoven , koffie en farmers defence force geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!