Opnieuw 41 vertrekkers bij FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft het afgelopen jaar opnieuw afscheid genomen van 41 melkveehouders. Die zijn naar een andere melkleverancier overgestapt, meldt Stichting Dutch Milk Foundation( DMF).

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Gaat goede kant op , het bovenste deel van de bakjes rendeert toch niet, dus hogere melkprijs
bio boer
@hans1980 ze baseren toch melkprijs op referentie bedrijven als er wat meer geld overblijft weten ze daar vast wel weer over de balk te smijten
+1
grupstalboer
@hans1980 Droom lekker verder, de melkprijs zal altijd zo laag mogelijk gehouden worden, het is allang geen cooperatie meer. Ze richtten zich op het buitenland weten dat het hier aflopende zaak is. Deze agenda is al zolang bekend,Nestle is ook niet zonder reden uit NL vertrokken.
De trein dendert door, maar de meeste boeren en burgers kunnen niet geloven wat er staat te gebeuren, en zijn lekker in slaap gehouden met het corona verhaal. Verdiep je erin , alles wat ons te wachten staat kun je vinden , gewoon wat onderzoek doen.
slagakker
Hoeveel zouden er gestopt zijn bij RFC?
weurding
@slagakker net zoveel als bij andere fabrieken denk ik, diegene die voor de 5 cent gaat is wel overgegaan naar een andere fabriek
+1
labella
Waren er toch nog 41 verstandige boeren bij RFC.
+3
deJong
Ik ben zo'n verstandige boer geweest😄
MTSTAMMINGA
@deJong Waar lever je nu? @deJong
+5
deJong
@MTSTAMMINGA

Farmel👌

Goed persoonlijk kontakt. De melk wordt met plezier opgehaald, soms zelfs om de dag als ze het kunnen gebruiken. Melkprijs ook niks te klagen. En extra productie geen probleem👍

Wat wil je nog meer als jongeman😜
komelker 2
@deJong Overstappen is wel echte ondernemerschap. Ik zou ook wel willen maar durf het niet aan.
Erco
@komelker 2 zelfs ik als Cono boer. Maar ja welke optie heb je? Overal vang je NOG minder (en ja nu gaan er lopen zeiken dat we niet moeten klagen… ik weet t ergens anders is t nog slechter als jonge boer die t niet cadeau heeft gekregen) wat mij steeds meer tegen gaat staan is dat de directie niks meer met boeren op heeft, steeds meer zelfbedachte regeltjes want ons geld kost ipv geld oplevert. Kijk vlog, kost ons meer dan dat het extra oplevert maar wel die ene cent bovenop de melkprijs rekenen en arrogant roepen hoera we hebben de beste (minst slechte!) melkprijs. We redden t wel aardig maar met substantieel meer uren en meer neventakken, wat anders n leuk extraatje was is nu nodig.
Zoals n collega gister in de krant stond: we zijn strijders geen opgevers. En als de melkprijs gelijk blijft(daalt) terwijl de kosten stijgen dan gaan we er gewoon bij werken. Op die manier houden we onszelf in leven. 🤷🏼 Coöperaties bestaan niet meer, zeker niet in de zuivel. Dat getuigt al gezien de grote graaiers in de top
mlkvhoudr
@deJong krijg je daar meer melk van dan om om de dag te gaan ophalen🙂?
Die melk gaat dan naar arla toe daar gaat veel farmel melk naar toe, in het schema van arla die halen ook om de dag
Succes met de keuze hopelijk pakt t goed uit
+1
deJong
@mlkvhoudr

Kon de melk goed gebruiken en wilde nogwel meer hebben.

Afgelopen maanden ging onze melk tezamen met een andere boer richting een kleine verzuivelaar omdat het kwalitatief goed was om kaasjes van te maken😁 moest helemaal richting het zuiden.
+1
Cowboy3
@mlkvhoudr De meeste melkveehouders die bij Arla zijn, komen van Walhorn en daar kwamen ze om de dag laden.(veelal in de Peel )
Veel weide melk van Farmel gaat naar Arla en de stal melk van Arla koopt Farmel voor de handel.
Op een leveranciers bijeenkomst vertelde ze een keer dat ze wel 80 afnemers hadden,waarvan ik er wel een dikke 30 kan opnoemen.
50% van Farmel is van Ausnutria dus daar gaat ook een flink aandeel heen.geen 50 %
+1
Cowboy3
Quote Reactie van @deJong:
soms zelfs om de dag als ze het kunnen gebruiken. Melkprijs ook niks te klagen.

De melkprijs was in het verleden met contracten toch nog wat hoger, er blijven nu meer euro's liggen in Emmeloord met de Farmelprijs.
Om de dag ophalen dan hebben ze in de omgeving een kleine afnemer die graag jullie melk heeft of je zit kort bij een afrit zodat Dunnink de oplegger dan makkelijk vol maakt.
deJong
@Cowboy3 we zitten vlakbij een rondweg indd
puntertje
Het komende jaar zal het behoorlijk meer zijn met de 5 en 8 cent regeling.
Sjaakiee
@puntertje klopt, ken in friesland wel een stuk of 12
+1
ricardo
@Sjaakiee ik niet 1
Sjaakiee
@ricardo dat moet ook ieder voor zich zelf weten uiteraard.
MBH te N
@Sjaakiee wat? Dat hij weggaat?
Of dat hij weet dat 12 collega’s weggaan?
Sjaakiee
@MBH te N gaan hier 12 collega's weg dit jaar.alleen die ik toevallig ken.
MTSTAMMINGA
@ricardo De ene met een goeie reden die ik ken bij jij [@ricardo
Weet je nog die vergadering in heerenveen 😃
Dat waren nog eens tijden !!!😀

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
3.994