ING verwacht vanaf 2022 krimp van de melkveehouderij

In 2021 verwacht sectoreconoom Henk van den Brink van de ING-bank een kleine groei van de agrarische sector van plus 1 procent. Voor 2022 verwacht de econoom geen groei voor de totale sector en zelfs krimp voor de melkveehouderij.

Bron

ING verwacht vanaf 2022 krimp van de melkveehouderij
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
BertK
Open deur. Minder fosfaatrechten.
ted9
Door het dreigen van de overheid met het korten op fosfaatrechten heeft het zijn hoogste prijs gehad. ING gaat er dus al van uit dat dit ook werkelijkheid gaat worden.
jg
@ted9 Dalende marges doen hun werk .
ted9
@jg De overheid gaat zijn werk doen. Als marges dalen gaan meeste melkveehouders meer melken als je naar de geschiedenis kijkt.
+1
jg
@ted9 Vandaar deze ellende
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @ted9:
Als marges dalen gaan meeste melkveehouders meer melken

Als de marges stijgen ook.
+2
Cowboy3
Die lopen nog ver achter, krimp in de melkveehouderij is er al sinds 1983.
weurding
Heb uit betrouwbare bron vernomen dat Nederlandse banken al boeren in buitenland polsen om financieringen bij hun over te sluiten omdat men vreest dat er een grote krimp komt
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!