Boerenprotesten: Dit moet u weten voor u op de trekker stapt

Boeren in het hele land komen woensdag in actie tegen een overheidsplan om de landbouw in de Gelderse Vallei en in het Groene Hart weg te saneren.

Deel dit topic Boerenprotesten: Dit moet u weten voor u op de trekker stapt (melkvee.nl)

Boeren in het hele land komen woensdag in actie tegen een overheidsplan om de landbouw in de Gelderse Vallei en in het Groene Hart weg te saneren.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+15
Farma_boerke
+ haal de kentekenplaat er even af om verassingen achteraf te voorkomen.
cyrus-van-gelder
Daarvoor hebben ze nr platen juist bedacht. Dan kunnen ze achterhalen wie er op de trekker reed.
jammermaarhelaas
@cyrus-van-gelder

Dit jaar mag je nog zonder kentekenplaat de weg op. Volgend jaar is ie verplicht boven de 25km/h.
cyrus-van-gelder
@jammermaarhelaas ja dat is zo. Je komt er nu nog net mee weg als je geen nr plaat hebt. Volgend jaar niet meer nee. Dan heb je gelijk een dikke prent
  • 😡😡😡😡
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @cyrus-van-gelder:
Je komt er nu nog net mee weg als je geen nr plaat hebt

Het is gewoon legaal geen T kenteken te voeren dit jaar.
+1
cyrus-van-gelder
@jammermaarhelaas dat bedoel ik ook. Alleen moet je er wel om denken dat je voor 1 Jan. Wel 1 hebt . Anders moet de trekker ook nog gekeurd worden heb ik begrepen. Ik verwoord het misschien soms wat beroerd, ik spreek niet zo heel vaak Nederlands. Meestal Fries , en verder vaak kangaroe Engels (ausie dus)
+3
paul1
@cyrus-van-gelder oei net door de modder gereden. 😀
cyrus-van-gelder
@paul1 ja zeker, dat is ook zwaar strafbaar hoor foei Paultje!!!!
  • 🤣🤣🤣🤣🤣
Jpkd
Mark vd oever weet zoals iedere fruitteler in ned temperatuur 2graden omhoog heeft als gevolg lange droge periodes zonnebrand een hagel bui ben je verplicht aan klasse 3 te leveren gevolg onder de kostprijs leveren een natte herfst geen Pools pluk-personeel maar het is een prachtig vak fruitteler zijn ik kan niet anders en ik wil niks anders dan goeie appel en peren telen
+1
BertK
"Er zijn andere manieren om aan natuurherstel te doen dan enkel stikstof. Sterker nog, de Vogel- en Habitatrichtlijn spreekt niet eens over stikstof, enkel over natuurherstel. En dat herstel kan ook bereikt worden met een combinatie van maatregelen, bijvoorbeeld op het gebied van waterkwaliteit, de grondwaterstand, of de grootte van het leefgebied. Dat betekent niet dat er geen stikstofmaatregelen genomen hoeven te worden, maar wel dat stikstof niet allesbepalend is."

Natuurherstel kan ook door op basis van onderzoek te bemesten, hoe vreemd dat ook lijkt. Bemesting met stikstof zal niet logisch zijn, maar de juiste verhouding met overige mineralen is van belang. Zuurtegraad van de grond is ook zo'n dingetje.
+1
boer.
@BertK hoe komt het anders dat gebieden met de meeste natuur ontstaan zijn in gebieden met de meeste veehouderij
+11
cs-agrar
Laten we er vooral op hameren dat er werkelijke metingen gedaan en gebruikt gaan worden, en geen rapporten zoals in Drenthe in de doofpot. En zo reeël zijn dat wensnatuur niet dé Nederlandse natuur is, maar iets welke voortkomt uit bewerking. We raken geen natuur kwijt door bijv stikstof, ze past zich aan, zoals natuur al miljoenen jaren zich aanpast
j h p
@cs-agrar De natuur fixeert jaarlijks meer N uit de lucht dan dat er door menselijk handelen uit de lucht wordt omgezet.
BertK
@j h p bron van deze informatie?
+1
mestyle
Als ze zo graag meer natuur willen. Kom ik mijn ogen dan met een plan laat de boer zijn veestapel halveren en daar van kunnen leven. Vul als staat zijnde de rest van zijn leven plus opvolger in gemist geld aan tot niveau. Laat hem de helft van zijn grond omzetten na bos/ natuur wat dan gewoon privé van de boer blijft. Dan krijg je dus en kleiner veestapel en meer natuur en ik denk dat se boer dan ook tevreden is. Wordt de grond niet gebruikt voor nieuwbouw. Maar dat laatste zal men wel niet mee eens zijn
Twentsch Land
Voor sommige zou het een oplossing kunnen zijn ....... maar het grote probleem is dat je niet zomaar geld krijgt ....overheid zal altijd op je erf mee willen blijven beslissen.

@mestyle
+1
cyrus-van-gelder
@mestyle ik denk dat ze de beschikbare grond die dan vrijkomt volsmijten met beton en asfalt. Dat hele natuur verhaal is gewoon een smoes
mestyle
@cyrus-van-gelder

Ja dat denk ik ook. Maar persoonlijk denk ik qls natuur het achterliggende idee is dat dit een mooi voorstel is
Bert353
@mestyle zal wel pijn doen,voor de regering, eerlijk blijven.
maar als dat lukt is dat zeker mooi!
cyrus-van-gelder
@mestyle zou mooi zijn ja. Toch vertrouw ik het voor geen meter
Bert353
@cyrus-van-gelder tja, den haag... vooral de regering, die zijn niet vies van een leugentje om (wiens?) bestwil...
cyrus-van-gelder
@Bert353 als je dat maar door hebt. Is veel vaker vies gelogen hoor
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!