Sjaak komt nie

Sjaak vd Tak komt toch maar niet naar de actiedag in Den Haag 7 juli aanstaande

Deel dit topic

Hans van Bergen

Reacties

+6
Hans van Bergen
Even de LTO bingo

1 Stip op de horizon

2 In de sociale media en op vergaderingen lijkt het of weinigen onze plannen steunen maar wij worden heel veel gebeld door leden die ons aan moedigen door te gaan
3 Als we dit niet doen wordt het veel erger
4 Wij zitten aan tafel
5 Ik heb Carola gister nog gesproken
6 We kunnen beter dit maar snel doen want ik heb de andere plannen ingezien en die zijn vreselijk
7 Maatschappelijke acceptatie
Kont tegen krip gooien heeft geen zin
8 Ook andere Europese landen en de rest van de wereld gaat dit doen

Dit roepen ze al 40 jaar exact hetzelfde
klant
@Hans van Bergen je vergeet nog 1 meebewegen met de tijd, als je dat niet doet ben je echt geen blijver.
+3
Taeke Brottner
Niet juist, Sjaak was uitgenodigd door Agractie maar heeft vandaag de uitnodiging ingetrokken. Sjaak is niet meer welkom op het Malieveld omdat Bart Kemp dat niet wil

slagroomvla
@Taeke Brottner Lulhannes zoekt ineens de samenwerking met andere boerenactiegroepen... Maar zelf wel voor de muziek uitlopen en de landbouw te grabbel gooien voor CDA partijgenoot Maxime Verhagen. Uiterst zwak, Sjaak van der Tak...
BertK
@Taeke Brottner Jammer, gemiste kans op nieuw begin samenwerking.

Waarom wil Bart Kemp niet?
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @BertK:
Waarom wil Bart Kemp niet?

Wat moet je met zo'n hese dweil op het podium?
+1
weurding
@slagroomvla uitwringen?
+1
BertK
@slagroomvla Als je iemand beoordeeld op het geluid van zijn stem, snap je het niet. Rod Stewart hoor je niemand over.
+1
Bennie Stevelink
@BertK Jammer, gemiste kans op nieuw begin samenwerking.

Waarom wil Bart Kemp niet?


Omdat de actie niet is bedoelt voor het belang van de boeren maar voor de eigen organisatie. De eigen organisaties (FDF en Agractie) waren de laatste tijd uitgerangeerd. Ze kregen steeds minder steun.
Met de actie proberen ze zichzelf weer in het centrum te plaatsen. Daarvoor is het noodzakelijk maximaal af te zetten tegen LTO.
Het gaat dus niet om het belang van de boeren, niet om de eenheid onder de boeren, maar om het profileren van de eigen organisatie.
+8
weurding
@Bennie Stevelink lijkt me sterk
marcsterreborn
@weurding Bennie heeft weer eens gelijk
+12
George
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Bennie heeft weer eens gelijk

Dat vinden alleen de laatste echte LTO ers en de super linkse journalistjes.
+1
slagakker
@George Geen woorden aan vuil maken. Bennie wil zijn plasje erover doen en klaar. Man weet echt niet waar het over gaat.
BertK
@slagakker Heeft ie last van zijn prostaat?
+2
robbies
@marcsterreborn Jij kunt vast mijn vraag ook beantwoorden. Hoe zie jij het plan van LTO van mei zich verhouden tot de waarschuwingen van PBL?
+1
weurding
@marcsterreborn lijkt me (ook) sterk
+2
Nevergiveup
@marcsterreborn Wat Bennie schrijft is gewoon ONZIN
Jan-T
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
niet om de eenheid onder de boeren, maar om het profileren van de eigen organisatie

Is dit profileren ook niet wat de tweede kamer leden doen.
Want als je naar de verdeling per provincie en per zetel in de tweede kamer kijkt.
Dan zou een goede tweede kamer verdeling zijn van 150 zetels / 12 provincies is 12 / 13 zetels per provincie. Dat zou een goede verdeling zijn.
Echter dit is nu niet het geval de Randstedeling is over vertegenwoordigd.
Dit kan niet goed gaan.?
robbies
@Bennie Stevelink Hoe corresponderen de waarschuwingen van het PBL in jouw ogen met de plannen van LTO/VNO-NCW/Bouwende Nederland?
George
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Het gaat dus niet om het belang van de boeren, niet om de eenheid onder de boeren, maar om het profileren van de eigen organisatie.

Ach Bennie geeft er weer zijn eigen draai en uitleg over en dan moeten wij dat geloven?
Schei toch uit man , we weten wel beter.
Bartlehiemboer
@Bennie Stevelink Ik weet niet waar u boert ? Ik vroeg me af of dit ook in het gebied zit waar ze momenteel de eerste maatregelen willen treffen? Zo ja, hoe sta je dan hier tegenover?
+12
jan w
@Bennie Stevelink
Alleen door jouw preek zou je het lidmaatschap van LTO al opzeggen. Ik neem aan dat je ook het stuk van John Spithoven hebt gelezen. Daarin stond ook een oproep aan Sjaak om weer een landbouwcollectief op te richten. Zo ik het lees had Sjaak wel interesse, maar mocht hij niet van LTO.
Wie had zijn grote mond als een van de eersten loshangen, toen de zogenaamde I&R Fraude naar buiten werd gebracht door onze landbouwminister. Wil Meulenbroeks. Hij zou de boeren die fraudeerden wel ff royeren. Wat was er aan de hand, Bijna niks. Ik Heb nooit een excusses gehoord van zowel Wil niet als van onze landbouwminister niet.
Hoeveel honderden miljoenen aan boerengeld heeft ZLTO er door gebrast.
Nu zie je het zelfde weer bij ZuivelNL. Hadden 35 miljoen in kas een paar jaar geleden alles weg. De boeren kunnen nu voor de verdere kosten opdraaien.
Waar was LTO toen onze landbouwminister ongeveer 10 % meer fosfaatrechten heeft uitgegeven dat dat er toen aan dieren in Nederland waren. En wie kan er voor opdraaien de melkveehouders.
Wie heeft het Farmer Friendly de nek omgedraaid, ja LTO. In een filmpje daarop geeft Sjaak van der Tak aan dat LTO voor 21 juni zal komen met een eigen concept. Het is al lang 21 juni geweest en wat is er 0,niks.
Sjaak had het in zijn filmpje ook over intemidatie. Ik keur dat ook niet goed, maar waarom mogen wij boeren wel geintemideerd worden door onze eigen gelederen?

En dan ga jij Bennie zo'n lulverhaal ophangen.
+1
Oudekoeuitdesloot
@jan w haha ja inderdaad// door Bennie ging ik net overstag en heb nu het lidmaatschap opgezegd.. bizarre kronkel heeft die man..
Achso
@Bennie Stevelink ik zou maar eens wat gaan doen anders is er niks meer te vertegenwoordigen!
Detukkeroettwente
@Bennie Stevelink Bennie bennie, is stikstof volgens jou een CONCREET of EEN GEMAAKT/GEWENST probleem ??? Ja wij gaan morgen de weg op, enkel en alleen , dat deze ONZIN stopt. !!!
+5
Melkputje
@Taeke Brottner huh waarom wil Kemp niet met vd Tak?
Lekker weer verdeeldheid laten zien naar buiten toe... heel slim (NOT)
+1
Nevergiveup
@Taeke Brottner Andersom is er ook wel het een en ander gebeurt de laatste twee jaar.

Dus tja zeg er maar wat van.
+3
robbies
Met het PBL-rapport van vandaag is het LTO-voorstel - dat gebaseerd is op dezelfde onhaalbare KDW-doelstellingen - in 1 klap waardeloos geworden. Denk dat Tak daar geen uitleg over wil geven.
jammermaarhelaas
Als dit werkelijk zo is, en daar ga ik maar van uit, dan moet daar wel een heel goede reden voor zijn?
+1
Hans van Bergen
Laten we even realistisch zijn boeren zijn WOEDEND op Sjaak. Eerst liegen over dat plan van Verhagen, die later verklaard dat het ZIJN plan is. Dan het lto plan om de veluwe en het groene hart boerenvrij te ruimen. Naast op opofferen van de kalverhouderij, het inleveren van 10-20% van de rechten vloeren aanpassen etc etc etc. Het meest optimistische scenario was dat iedereen hem zijn rug liet zien en uitjouwde
kanniewaarzijn
@Hans van Bergen Ze zijn nog steeds overijverig bezig boeren uit te leveren.
+3
mlkvhoudr
@Hans van Bergen er zijn ook nog steeds boeren en wel de meerderheid die gewoon fatsoen in hun donder hebben en met respect met elkaar omgaan hans......
diekman
@mlkvhoudr maar die groep wordt alleen kleiner. Gehalveerd.
mlkvhoudr
@diekman ik ben nergens lid en meestal fatsoenlijk en nog steeds niet gehalveerd....
+2
marcsterreborn
@mlkvhoudr jij zou gewoon LTO lid moeten worden. Genuanceerde denkers kunnen ze daar prima gebruiken
+1
mlkvhoudr
@marcsterreborn nee we zijn meer dan 40 jaar lid geweest van de LTO en haar voorgangers, ik heb nu mijn eigen strijd te voeren en geen collectieve meer.....
+1
Achso
@marcsterreborn denkers niet. Die kunnen wel eens een andere opinie hebben
slagakker
@mlkvhoudr Ga dat verhaal maar verkopen in de Geldere vallei en de Veluwe. Respect moet je verdienen dat krijg je niet. En ze hebben het niet verdient.
laatste strijder
@mlkvhoudr Hans zegt niets verkeerd als één van de weinig overgebleven boeren , die ook niet ondersteund worden door een bepalende zelfbenoemd verklarende belangenorganisatie die voor ons , melkveehouders, geen reet hebben behaald. .
Boerbakje
@Hans van Bergen Het LTO idee was, dit gaat allemaal toch gebeuren en dankzij ons plan krijgen we tenminste wat geld.
+9
Melkboer16
Het pbl rapport van vandaag daar mag je toch alleen maar blij mee zijn?!
Het laat juist zien wat een verstarrende regelgeving er gebouwd wordt!
Daar heeft LTO helemaal niks mee te maken. Ik ben voor actievoeren woensdag maar het schoppen tegen LTO daar ben ik helemaal klaar mee.
Van de Tak heeft tenminste met een andere grote speler Maxime een plan op tafel gelegd!
Nevergiveup
@Melkboer16 Goed plan ?
+2
Taeke Brottner
@Nevergiveup Het is eigenlijk niet eens een plan. Het is een rapport om te laten zien dat de wensen en opgestelde doelen van de overheid consequenties hebben die je als maatschappij noch als politiek wil hebben. Jammer dat de media er als een stel sloere wolven op duikt omdat ze denken dat het zogenaamd de bedoeling is dat er straks geen boeren meer zijn in Brabant, Overijssel en Gelderland.
+1
Achso
@Taeke Brottner je snapt het spelletje nog steeds niet? Een rapport opstellen, iedereen eraan laten wennen, iets terug schroeven en er door drukken. Het liefst als er deze herfst Corona nog een keertje de kop opsteekt en iedereen daar druk mee is
+3
Weidezicht
@Taeke Brottner ben ik wel iets met je eens. Al is politiek vuil spel. Maar gister in nos 20 uur journaal, wilde die pbl man het net niet hardop zeggen, maar eigenlijk bedoelde hij dat e.e.a. onmogelijk is. Vond in dat item ook mooi, dat er hardop gezegd werd dat er ook geen akkerbouw en biologische landbouw meer kan zijn in die provincies. Dat is een ander verhaal dan de media de burger wilde doen geloven de laatste jaren. Plantaardig en biologisch is perfect, dus dat moeten alle boeren gaan doen. Nu blijkt dat dat ook niet meer kan.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
dat er ook geen akkerbouw en biologische landbouw meer kan zijn in die provincies.

Dat lijkt me vrij logisch. Als je er stedelijk gebied van wilt maken moeten akkerbouwers en biologische boeren ook verdwijnen. Alleen hieraan herken je de agenda al!
+1
matt
@Melkboer16 Van de Tak heeft tenminste

Lto was voor die stikstofwet,met die onhaalbare kdw’s

Het is als overheid wil 2 buitenspelgoals goedkeuren,lto zorgt er voor
Dat er maar 1 goedgekeurd word.
Je verliest dus niet met 2 maar met 1-0 maar verliezen doe je.

Inzet moet zijn,buitenspel is buitenspel
+2
Nevergiveup
Ik kan mij wel voor stellen dat Bart Kemp hem nu niet nodig heeft zoals dat bij het LC net andersom ging met LTO.

Sjaak kan eigenlijk zoiezo niets bijdragen woensdag. Daarna kunnen we zien hoe Agractie en Sjaak evt. samen spijkers met koppen kunnen slaan.

Laat Agractie en FDF maar weer eens laten zien wat ze uit de kast kunnen halen en mobiliseren as. Woensdag.
hans1980
@Nevergiveup mag toch hopen dat die CDA buikspreker geen podium krijgt
pa
Ben bang dat wegens onderlinge verschillen de actie van morgen gaat mislukken. HELAAS
weurding
@pa misschien kan jij e.a. nog in goede banen leiden?
+1
Nevergiveup
@pa Zou jammer zijn , er zijn vele van s'morhens vroeg tot s'avonds laat mee druk om er een mooie geslaagde actie van te maken.

Respect voor de volhouders 💪
Hans van Bergen
@pa Met zon slappe lul instelling mislukt er veel
pa
Quote Reactie van @Hans van Bergen:
Met zon slappe lul instelling mislukt er veel

we gaan het zien
weurding
@pa bretels losgooien🤭
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!