Geld maakt niet gelukkig

Het lijkt bijna onontkoombaar daar stikstof ervoor zorgt dat er bedrijven weg moeten.
Ff los van of dat zinvol is en of en hoe we er tegenin moeten gaan.
Als het dan toch moet dan iig tegen een goede prijs. De landbouw heeft stikstof die natuur, woningbouw, infrastructuur en industrie wil hebben. Dan maar tegen een prijs dat de boer perspectief heeft. Voor 500 euro per kg ammoniak kan de boer op zoek naar een nieuwe plek of zich laten omscholen.
Geld maakt dan we niet gelukkig maar stelt je wel in staat om je leven zo goed mogelijk in te richten. Roept u maar….

Deel dit topic

Reacties

+2
Noorderling
Alles is de koop, alleen de prijs moeten we het nog even over eens worden.
+4
Twentsch Land
Geld maakt niet gelukkig !

Maar als je te weinig geld hebt maakt wel ongelukkig.
+1
Het moet maar
Als ik een bedrag met 6 nullen netto over houd wil ik best wat anders gaan doen. Of mn landbouwgrond wordt bouwgrond wordt je huisjesmelker of project ontwikkelaar. Maar ze zullen wel voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten
+1
duitser
@frank post en jij? Zou jij het geld nemen en naar het bv oosten vertrekken?
frank post
@duitser nee, ik zou voor iets anders kiezen
Frans1
@frank post het punt is, je hebt niet te koe,en, er wordt voor je gekozen in dit geval
frank post
@Frans1 daarom zou ammoniak ook duur moeten worden, dan heb je wat te kiezen
+2
J Andringa
Ik zou eerst willen kijken wat die stikstof voor waarde heeft voor de ander. Als de ander daar miljardenwinsten door kan realiseren is 500 euro veelste weinig. Vooralsnog zou ik rustig aan doen mocht iemand willen verkopen. Anders loop je het risico dat je met een paar kraaltjes en spiegeltjes afstand hebt gedaan van iets heel kostbaars
duitser
@J Andringa krijg je daar de tijd voor?
J Andringa
@duitser vooralsnog is er naar mijn weten geen enkele boer van zijn boerderij gezet of koeien opgehaald vanwege ontbreken van nb vergunning
frank post
@J Andringa slim, 500 was ook beetje random gekozen, maar als er meer in zit meer niet genoegen nemen met minder
+2
de Tank
@J Andringa als je wacht tot het de top bereikt heeft verkoop je nooit, je weet immers niet of de top bereikt is. Wil je wat anders en je krijgt genoeg om dat te realiseren, doorpakken en niet achterom kijken.
joske1980
@de Tank
Volgens mij blijven we wel graag binnen de sector werken iig ik wel maar dat zal net zo moeilijk worden misschien
+4
slagakker
@joske1980 Was op en top koeienboer maar heb in februari toch mijn laatste koeien en jongvee weg gedaan. Ga iets nieuws opzetten geheel buiten de landbouw en heb er intens veel zin in. Voel zelf dat wij er goed aan gedaan hebben. Was klaar met negatieve marges draaien ende regels.Wij halen het maximale uit onze rechten zowel fosfaat als stikstof. Koeien is leuk maar er moet wel geld verdient worden.En daar ontbreekt het aan.En dat was ik kotsbeu.
Jaap40
@slagakker fosfaat wordt massaal aangeboden
+1
pieta
Quote Reactie van @slagakker:
Was klaar met negatieve marges draaien

Op en top koeienboer en negatieve marges draaien vind ik niet bij elkaar passen.
+6
kanniewaarzijn
@pieta Waarom niet? Je kunt ook een prachtig veld uien hebben staan, die toch maar 2 cent opleveren.
+1
pieta
@kanniewaarzijn De melkprijs is voor iedereen ongeveer hetzelfde. En zeker geen 2 cent. Vandaar mijn opmerking.
kanniewaarzijn
@pieta Heb je enig idee wat ik wil zeggen?
+1
pieta
@kanniewaarzijn Wat jij zegt heeft niets met melkvee te maken. Dus ja, ik weet echt wel wat jij zegt. Heeft alleen niets van doen met melkvee. Bij uien weet je niet vantevoren of je er iets aan gaat verdienen. Dat is bij melkvee wat voorspelbaarder.
kanniewaarzijn
@pieta Tjezus.....hier is echt niks mee te beginnen.
pieta
@kanniewaarzijn Omdat ik het niet met je eens ben? 😁
slagroomvla
Quote Reactie van @pieta:
De melkprijs is voor iedereen ongeveer hetzelfde.

Dat is onzin, Heb de laatste 15 jaar maar is aan DOC geleverd, net als de uitgangssituaties totaal verschillend zijn.. Waar stond je wieg, hebben er ook nog broertjes en zusjes in gelegen, en ga zo maar door...
pieta
Quote Reactie van @slagroomvla:
Waar stond je wieg, hebben er ook nog broertjes en zusjes in gelegen, en ga zo maar door...

Dat doet niets af aan je melkprijs.
slagroomvla
@pieta Nieuwe bril nodig?
+1
pieta
Quote Reactie van @slagroomvla:
Heb de laatste 15 jaar maar is aan DOC geleverd

Ik heb vd de laatste 15 jaar er 4 jaar aan DOC geleverd. Ook 2009. En zelfs in 2009 draaiden wij positief. Voor de rest maakt de melkprijs uiteraard wel wat verschil maar er zijn DOC-leden die nog steeds volop boeren en RFC-leden die van armoede gestopt zijn. Vaak ligt het resultaat toch een heel eind in je eigen handen. Zeker in de melkveehouderij. Of je doet het financieel niet goed of je bent aan iets begonnen waar al geen marge opzat of je hebt de vingers geklemd met de invoering vd fosfaatrechten.
Boerbakje
@pieta tussen de top in rendement en de top van de melkcontrole kan wat financiële ruis zitten.

Of gewoon een iets te grote broek aangetrokken.
slagakker
@pieta Te intensief 50000 kg/ha
pieta
@slagakker Dan heb je ook een aantal kosten niet he. Maar als je negatieve marges draait snap ik wel dat je stopt. Maar ik heb al op alle drie de methoden geboerd, heel intensief, matig intensief en redelijk extensief. Ik haal toch telkens gewoon een prima resultaat naar mijn zin en zeker geen negatieve marges.
+2
Tommie1
@pieta En 2 keer uitgekocht zijn heeft geen invloed op het resultaat?
+1
Frans1
@Tommie1 de rentelasten, voor de rest moet je het zelf doen. In NL zaten wij best pittig gefinancierd, maar toch boven de 10 ct/ kg resultaat
pieta
@Tommie1 Ik ben geen 2 keer uitgekocht. Wel 1 keer. Onze kostprijs zakte er niet van. Het vermogen steeg er wel van.
de Tank
@pieta als de financiering zo hoog is omdat er top gedraaid wordt kunnen de marges laag zijn.
pieta
@de Tank Als je top draait zou je een lage financiering verwachten. 😁
+1
de Tank
@pieta of overmoedig worden😜
+1
pieta
@de Tank 😁 Niet te gek doen is een kunst ja. Ik heb de bank wel eens nee verkocht. Zoveel heb ik niet nodig. Was tijdens mogelijke overstap wat uiteindelijk afliep met overstap van ene Rabo naar andere Rabo. Die vd andere Rabo was nogal wat fanatieker als ik. 😁
Wij hebben nog wel eens wat extra aflossingen gedaan. Is niet leuk of wordt amper over gesproken op feestje/vergadering of net waar ook. Niemand die het ziet. Maar het zet op een gegeven moment toch zoden aan de dijk.
Frans1
@de Tank idd. Zo hebben wij het ook aangepakt, als alles in elkaar past wat je wilt moet je doorpakken. Altijd wachten brengt je niks
de Tank
@Frans1 of andersom geredeneerd, dan is men er niet aan toe, ook prima, geldt overigens hetzelfde voor, niet achterom kijken
j h p
@J Andringa Als ik met die kraaltjes en spiegeltjes ergens anders goed en gelukkig verder kan ben ik tevreden, hoeveel is in deze ook relatief.
+4
weurding
Goede prijs wordt bepaald door wat je met grond kan, dus prijs daalt als je er niet op mag boeren, vermogen boven 50000 wordt straks negatieve rente over geheven, u leeft en wij zorgen voor de invulling, the great reset, everybody happy
+5
George
@weurding
Eerst de grond voor niet te teveel geld in handen zien te krijgen en vervolgens het geld weer terug halen met belastingen op spaargelden en negatieve rentes. Je bezit niks meer en bent gelukkig.
Bartlehiemboer
Ik ken mensen die van de radar zijn "verdwenen". Alles weggedaan, opbrengst mee genomen. Dacht dat kan toch niet? Overheid weet toch alles? Krijg af en toe bericht hoe geweldig dat het gaat en hoe ze genieten van het leven. Het klinkt wel heel prettig.
Vdejong
@Bartlehiemboer
Quote:
Geld maakt niet gelukkig
Wij hebben van het geld gelukkig iets anders kunnen kopen. Goeie hoop dat we daar met plezier weer kunnen ondernemen.
+1
robbies
@Vdejong En tot die tijd blijf je hier je bevestiging zoeken dat je de juiste keuze gemaakt hebt?
+3
Vdejong
@robbies ik moet toch iets, om de tijd te doden.
de Thijs
@Bartlehiemboer Ik had vroeger een jongen op de lagere school zitten waar het ook zo ging. Van vandaag op morgen waren ze vertrokken en niemand wist waar ze gebleven waren. Nadat ik hem zeker 20 jaar niet gezien toen ik hem op een feestje weer heb ontmoet. Ze hadden een tijd in Indonesie gezeten tot ruim na een verjaring van de belastingschuld. Hij heeft nu een flink bedrijf in Nederland met een paar heel bekende Nederlanders waar ik liever geen namen van noem en heeft vorig jaar in de buurt een huis aan de grond laten slaan en er een nieuwe villa neergezet met vijverpartij en zwembad. Ben er niet jaloers op maar interessant is het wel.
+1
George
@de Thijs
20 jaar lang is wel een heel lange tijd. Belastingschuld kan dan wel verjaard zijn maar geld is in al die jaren ook veel minder waard geworden tenzij je er iets in het buitenland mee gedaan hebt . Maar dan loop je in veel landen ook een groot risico dat je berooid terug komt. Voor mij klinkt het totaal niet interessant.
robbies
Quote Reactie van @George:
Voor mij klinkt het totaal niet interessant.

Geldt dat bij jou niet voor alles buiten Buul?
George
Quote Reactie van @robbies:
Geldt dat bij jou niet voor alles buiten Buul?

Probeer tenminste me ongelijk te geven . Na 20 jaar is je geld zoveel minder waard geworden , waarschijnlijk nog meer dan de belastingschuld. Tenzij je er in het buitenland wat mee hebt gedaan wat goed rendeert. Maar dan moet je daar ook weer met de stille trom wegwezen waarschijnlijk.
Ik zie er niet zomaar een groot voordeel van in , meer moet je er niet achter zoeken.
+1
weurding
@robbies nee, Bayerische Motoren Werken blijft bar interessant
+3
Nevergiveup
Met plezier vrij op je eigen grond tussen dieren en akkerland werken maakt gelukkig. Geld is maar een (waardeloos) ruil middel.
+3
Vdejong
@Nevergiveup plezier is volgens mij op dit moment ver te zoeken.
Erco
@Vdejong bedoel je volgens mij of voor mij 😉
Vdejong
@Erco naar mijn mening
slagakker
@Nevergiveup Je komt er nog wel achter
Jaap40
@Nevergiveup de regeldruk houdt nooit weer op in de landbouw sector
robbies
@Nevergiveup waarom moet je grond verkopen als ze je stikstof willen hebben?
+1
Nevergiveup
@robbies niet , maar het gaat ze wel om de grond , hoop dat geen één agrariër afstand doet van grond.

Het regime heeft een probleem het geld is niets waard , ze hebben dit jaar al een staats schuld er bij van 80.000.000.000 euro , dat is dat ook niks , echter ze hebben dus niks meer , alleen schuld en werkloze - asielzoekers, ze azen op de grond dat is het enigste wat de staat dan naast gebouwen aan waarde heeft .
Noorderling
Quote Reactie van @robbies:
waarom moet je grond verkopen als ze je stikstof willen hebben?

Aan de andere kant, Wat kun je nog met grond naast n2000 als er alleen maar gras wil groeien of wat is het überhaupt op die locatie nog waard?
De cirkeltjes in de kop van overijssel en drenthe hoef je nu ook niet direct honderden hectares woningbouw te verwachten. Daar moet de koe het uiteindelijk verdienen.
mlkvhoudr
Voor geld is alles te koop maar ik prop mijn agenda dan weer net zo vol dus kan net zo goed nog even blijven hobbyen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
60
DEELNEMERS
26
WEERGAVES
0