PBL waarschuwt overheid: neem stikstof niet als enige maatstaf

De politiek staat op het punt verregaande besluiten te nemen over de aanpak van stikstof. Daarvoor waarschuwt het PBL in een vandaag verschenen rapport. Het krampachtig vasthouden aan KDWs kan ertoe leiden dat de landbouw uit Nederland verdwijnt.

Deel dit topic

Reacties

+2
BertK
Eindelijk nuancering !

Gemiddelde temperatuur, CO2 gehalte lucht, mineralisatie, zonuren, vochtvooziening, veranderend gebruik, allemaal groeifactoren die in de lift zitten.
+1
jg
@BertK daar heb je het probleem met dit soort rapporten: welke bril en hoe leg je het uit .
BertK
@jg Deze uitspraak kan een klein duwtje de goede kant uit zijn.
Jij en ik, wij allemaal kunnen anderen daar op wijzen.
+10
Frans1
De Nederlandse politiek staat op het punt besluiten te nemen over de aanpak van stikstof, die verregaande consequenties kunnen hebben en waarvan de gevolgen op lange termijn niet te overzien zijn.

Dan ben je toch geen knip voor de neus waard als bestuurders🤦‍♂️
+1
achterhoeker2
Daarom moet er (in overleg ) gezocht worden naar andere data om te meten of er natuur behoud is.
Als de sector niet in beweging komt, maken de natuurorganisaties ons af, die geven geen shit om de landbouw.
Frans1
@achterhoeker2 waarom @marcsterreborn ? Alleen de boeren die verkeerde keuzes gemaakt hebben in het verleden zouden toch last hebben? Of begin je toch door te krijgen dat er geen enkele nuance is, slechts de botte bijl
achterhoeker2
@Frans1 Tot voor kort was er altijd overleg mogelijk met de overheid, maar dan moet er wel een partij zijn om met te overleggen.
+6
matt
@achterhoeker2 mosterd na de maaltijd,mede door jouw geliefde lto is die nieuwe stikstofwet aangenomen,met die onhaalbare kdw.
Heb je dat nu nog steeds niet door?
@John Spithoven heeft hier nog zo voor gewaarschuwd
+1
Herbert
Het valt mij op dat telkens als er een grote demonstratie aan komt overheidsinstanties ineens een stuk positievere berichten plaatsten. De vorige keer was de NOS ook ineens een paar dagen voor de demonstratie haast pro-boer. Nu mag het PBL even de boeren geruststellen... trap er niet in
marcsterreborn
@Herbert kweenie. Maar mij lijkt het niet op geruststellen
hans1980

groeier
@hans1980
Zullen ze de stikstofrechten toch voor miljarden uit moeten kopen wil dat doorgaan.
+1
hans1980
@groeier dat geld is als een dikke worst dat je wordt voorgehouden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0