Rabobank wordt huisbaas: gaat 12.000 woningen bouwen

De woningnood is zo'n groot probleem geworden, dat Rabobank het heft in eigen handen neemt. De bank wil verspreid over het land 12.000 tijdelijke woningen laten neerzetten om te verhuren op de vrije markt.

Deel dit topic

Reacties

+1
harke
Boeren van de boederij af jagen die niet in het aflos patroon passen van de rabo en dan straks lekker veel winst maken op de landbouwgrond,
onder het mum"wat zijn we groen".
Albert
@harke 400 appartementen op een ha. 30 tot 40 ha is genoeg.
harke
@Albert maar het gaat om 12000
Albert
@harke 400 app keer 30 ha
harke
@Albert hoe wil je 400 huizen op een hectare bouwen?
Een flat?
Albert
@harke appartementen. een flat kunnen er heel veel in. op de foto in het artikel gaan ze vijf hoog, zal in de praktijk wel 8 worden. Met appartementen van 70 vierkante meter gaat het snel.
Huurprijzen beginnen bij 753. denk dat ie dan maar 60 meter is
+1
Bekkink
Meeste grond is van de rabo
+1
pa
om te verhuren op de vrije markt. Wordt het niet goedkoper van waarschijnlijk
weurding
Gaan 50 jaar mee hoorde ik, over duurzaamheid gesproken
+2
Zwaagdijk
@weurding wat gaat er langer mee? Alle huizen worden compleet op hun kop gezet binnen 50 jaar, elke schuur/stal ook.
Rabobank hoort geld te verstrekken meer niet.
weurding
@Zwaagdijk onze is van 1938, compleet op de kop gezet is groot woord, veel huizen hier van voor de oorlog, wel verbouwd maar meeste nog de 1e muren en constructie, 50 jaar terug in tijd is 1970, als je die nu al moest vlak gooien was het niet best
dijkstra uit w
@weurding volgens de demografen krimp het westen aardig qua bevolking de komende decennia door vergrijzing en te lage geboorte cijfers. dan moeten er hier wel heel veel import Nederlanders heen gehaald worden om over 50 jaar alle woningen die r nu zijn weer vol te zeten.
kanniewaarzijn
Een rijtjeshuis voor 1250 per maand....is 3x zo duur als kopen!
+2
Vdejong
Quote:
De bank steekt financieel gezien zelfs zijn nek uit, want het is nog helemaal niet zeker dat de investering in het bouwen van de woningen zich helemaal zal terugverdienen met de huurinkomsten
Rabobank is de goedheid zelve? Laat me niet lachen.😤
van Ittersum
Plan is sws goed er is behoefte aan meer woningen, maar logischer wijs zou ik meer naar de doelgroep kijken. De startende jongeren hebben vooral behoefte aan betaalbare huurwoningen. Die beginnen net op de arbeidsmarkt en hebben niet de grootste inkomen. Die hebben huurtoeslag nodig en daar ligt de huurgrens op maximaal 752 euro en als je jong bent op 442 euro kale huur per maand. Met deze voorgestelde huur beginnen ze arm en blijven ze arm, of anders gezegd één keer een huurder altijd een huurder...voor de rest van je leven. Dat kan en moet anders, anders vergroot je het algemene probleem die huurders hebben .
belastingdienst.nl/wps/wcm/…
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
De startende jongeren hebben vooral behoefte aan betaalbare huurwoningen.

Alleen gaan die naar statushouders, in combinatie met investeerders op de woningmarkt zoals buhne-filantropen ad.nl/wonen/… is dat een dodelijke combinatie.
+1
huub
@van Ittersum Starters hebben geen behoefte aan een huurwoning. Gewoon in hotel mama blijven tot je wat gespaard hebt en dan kopen. Zo hebben mijn vrouw en ik het ook gedaan. Iedere 30+er zonder koopwoning heeft de ruim de kans gehad.
George
Quote Reactie van @huub:
Gewoon in hotel mama blijven tot je wat gespaard hebt en dan kopen.

Beetje te gemakkelijk gedacht , mijn zoon was net 22 jaar toen hij een huis wilde kopen en ook gekocht heeft . Ik zei ook dat hij beter thuis kon blijven wonen en nog wat sparen maar nu zijn we 2 jaar verder en is zijn huis waarschijnlijk 50000 euro gestegen in prijs en dat kreeg hij toch echt niet netto gespaard in die 2 jaar.
+1
Vdejong
@George u rekent net als burgers die zeggen dat boeren miljonairs zijn.
George
Quote Reactie van @Vdejong:
u rekent net als burgers die zeggen dat boeren miljonairs zijn.

Nee hoezo? Wat klopt er niet aan mijn verhaal?
Hij heeft nu een huis wat waarschijnlijk kleine 3 ton opbrengt en een goede €140000 hypotheek.
Vdejong
@George een boer wordt alleen miljonair wanneer hij/zij de boel verkoopt, dus in het geval van jouw zoon....
George
@Vdejong
Ik wil alleen even aangeven dat hij nu weer duurder moest kopen en dat hij dat in die 2 jaar nooit gespaard kon hebben wat de huizen laatste 2 jaar gestegen zijn en had dan met een hogere hypotheek moeten starten. Dus is het wederom moeilijker voor starters om een huis te kopen. Ik zeg volgens mij niks verkeerds.
Was als reactie op Huub bedoeld dat Hotel Mama niet altijd brengt wat je denkt , vooral de laatste paar jaar niet met de snel oplopende huizenprijzen. Daar valt niet tegen te sparen .
Vdejong
@George het verhaal klopt wel. Die €50000 komt alleen vrij wanneer hij verkoopt en dan moet hij terug naar moeders pappot.
+1
George
Quote Reactie van @Vdejong:
Die €50000 komt alleen vrij wanneer hij verkoopt en dan moet hij terug naar moeders pappot.

Nogmaals daar gaat het niet over , het gaat niet over verkopen. Maar als hij nu datzelfde huis als starter moest kopen had hij 50000 meer geld nodig , iets wat hij netto nooit in diezelfde 2 jaar gespaard kon krijgen. Dus Huubs vlieger om langer bij Hotel Mama te blijven gaat niet altijd op. Zo heb ik het bedoeld. Als hij verkoopt en moet terugkopen maakt het geen zak uit want andere huizen zijn ook gestegen , dat weet ikzelf ook wel. Maar als hij nu dat huis had moeten kopen was hij met een hogere hypotheek moeten beginnen en nu heeft ie zelfs al 2 jaar wat afgelost.
Tegen de absurde huizenprijsstijging valt niet tegen te sparen.
Ik zeg ook niet dat hij 50000 euro verdiend heeft maar wel bespaard door 2 jaar terug te kopen.
Vdejong
@George ik zeg toch ook dat je verhaal wel klopt, alleen de uitleg ontbrak bij het eerste deel.
pieta
@George Hij had wellicht zonder jullie schenking niet aan kopen toegekomen. Dus ik neem aan dat ie jullie af en toe ff bedankt. 😁
+1
George
Quote Reactie van @pieta:
Dus ik neem aan dat ie jullie af en toe ff bedankt.

We hebben beide kinderen 102000 Euro geschonken 2 jaar terug en ze zijn zeker wel dankbaar. Weten en zien ook wel dat veel leeftijdgenoten in een heel andere positie verkeren.
Ik was 2 jaar terug ook niet enthousiast en vond ook dat hij nog beter even thuis kon blijven wonen en nog wat sparen maar achteraf ben ik nu wel heel blij dat ze beide een prima huis bezitten met een niet al te hoge hypotheek.
+1
huub
@George je zoon heeft dus wel gekocht toen ie het kon 👍 . Dat moet altijd het streven zijn, vooral met de huidige rentestand. Alles is beter als huren.
arie.j
Quote Reactie van @huub:
@van Ittersum Starters hebben geen behoefte aan een huurwoning. Gewoon in hotel mama blijven tot je wat gespaard hebt en dan kopen. Zo hebben mijn vrouw en ik het ook gedaan. Iedere 30+er zonder koopwoning heeft de ruim de kans gehad

En verbieden om enkele jaren eerder te trouwen en een kind te krijgen?
Mensen wat een welvaart tegenwoordig...
robbies
@arie.j moet je trouwen om een kind te krijgen?
royale
@robbies gelukkig niet! Dan vergrijst de boel nog sneller. Er wordt hier nauwelijks meer getrouwd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond , platteland , rabobank en bank geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0