Satellieten vinden de oorsprong van enorme hoeveelheden broeikasgas

Olie-installaties voor de winning van omstreden schalie-olie blijken grote bronnen van methaanuitstoot. Onderzoekers hebben dankzij moderne meetinstrumenten aan boord van satellieten nu kunnen achterhalen wat de exacte oorsprong is.

Quote:
Het gaat het vaak mis bij onder meer het affakkelen van aardgas, dat bijna altijd mee komt bij olieboringen.Door mogelijk slechte afstelling van de fakkels verbrandt het methaan onvolledig, waardoor er grote hoeveelheden in de atmosfeer terechtkomen, aldus de studie, die woensdagavond is gepubliceerd in Science Advances. Methaan is een broeikasgas dat 34 keer krachtiger is dan CO2.

Deel dit topic

Reacties

+7
Grasbaal
Tis makkelijker om koeien de schuld van overmatige methaan-uitstoot te geven...
Twentsch Land
Een gezegde uit de linkse rode mond ...... je moet wat halen daar ! waar wat te halen is.

@Grasbaal
+5
Grasbaal
En tel daarbij ook nog de uitstoot door vulkanen en gletsjers, en wij gaan hier de koeien dure brok voeren om het minimaal te verlagen...

Quote:
De Katla ‘lost’ elke dag liefst 41 ton aan methaangas in de atmosfeer, zo maten en berekenden de onderzoekers. Dat gebeurt weliswaar enkel in de zomer, want het is het smeltwater van de gletsjer (de Sólheimajökull) boven de Katla dat het broeikasgas naar buiten voert. De hoeveelheid is te vergelijken met de methaanuitstoot van (losjes geschat) 130.000 boerende koeien, of met die van de grootste draslanden (wetlands) op aarde, de grootste individuele emitters van methaangas. eoswetenschap.eu/natuur-milieu/…
Nevergiveup
@Grasbaal De aarde / natuur zelf is een hele grote zo niet fe grootste methaam uitstoter van de hele planeet , al miljoenen jaren lang. Dat heb ik ook al eens vaker aangehaald , echter NH3 is eigenlijk een natuurlijk onschadelijk gas. Nox is echter onnatuurlijk schadelijk (giftig) gas , en van de laatste 100 jaar , waarvan het meeste de laatste 20 jaar.
demelkboer
Allemaal koeien zeker op die platformen.
Frans Z.
Hoor je niks meer van.
kanniewaarzijn
Ojee, de trukendoos kan weer open; op zoek naar het volgende "probleem".
Johannushoeve cv
Oud nieuws daar is vorig jaar al hele stukken in de krant gestaan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's broeikasgas , duurzaam , methaan en methaanuitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0