Herman Wijffels heeft 'een zekere aarzeling' over lidmaatschap CDA


Quote:
CDA-prominent Herman Wijffels zet zich in voor een gezonde en vruchtbare bodem in Nederland. Maar of zijn eigen partij progressief genoeg handelt om de bodemvervuiling door de boeren aan te willen pakken, betwijfelt hij. “Het huidige CDA zit aan de aarzelende, conservatieve kant en daar heb ik enige moeite mee”, aldus Herman Wijffels bij 1 op 1.

Deel dit topic

Reacties

cornelissen
Ik zet mij ook in voor een gezonde en vruchtbare bodem en ik denk de meeste grondgebruikers, dus wat dat betreft zit ik met de doelstelling op een lijn met H.Wijffels.
+3
labella
Ik heb het lidmaatschap van het cda jaren geleden al opgezegd.
+27
robbies
Ik heb als CDA-lid - ik kom er nog voor uit - moeite met partijfossielen die zonder enige kennis van zaken en zonder relevante praktijkervaring menen te moeten oordelen over sectoren en bepalen welke richting het op moet gaan. Als je inmiddels dik 70 bent, je godganse leven vorstelijk heb laten betalen om de samenleving te vormen naar de staat van vandaag en nu claimt moeite te hebben met de richtinbg die het opgaat, dan ben je af. Je hebt ruim de tijd, de mogelijkheden, de invloed en de positie gehad om ontwikkelingen te sturen. Dat het nu niet gaat zoals je zou willen zegt feitelijk meer over je prestaties als bestuurder dan over je visie.
+2
Frans1
@robbies oh, wat zeg je mooi!!👍
Wolswinkel
@robbies De spijker op zijn/haar/het kop!

De geldstroom loopt momenteel de linkerkant op, kon ook nog weleens van invloed zijn..

Straks een stukje op Ned 2 gezien m.b.t. de RES en het verloop ervan in Culemborg. Geeft alvast een inkijkje wat ons te wachten staat op dat gebied met die idealistische luchtfietsers..
+13
George
Alweer een die een schepje in de zak doet om de boeren om zeep te helpen. Niks is nog goed wat we doen. Als je leest dat zo'n lulhannes ook al Sigrid Kaag naloopt en dat Van Agt voortaan Groen Links stemt vraag ik me af waar het ergens mis is gegaan.
adriaan33
@George zulke mensen hebben een studeerkamer met boeken. Je vraagt je af of ze echt ooit lezen.
+1
Bartlehiemboer
@George Ja, was de reden van mijn plaatsen. Elke dag weer: de boeren zijn de vervuilers.
Jannus
Quote Reactie van @George:
het ergens mis is gegaan.

Zou het een soort van bekering zijn door kleur te bekennen..??
+1
jan.1
Tis idd bizar dat oude knakkers op hun 70ste erachter komen dat ze volkomen hebben zitten slapen in hun werkzame leven,je zou bijna geloven dat hij zelf toegeeft dat hij 40 jaar zijn werk niet goed heeft gedaan....
Eigenlijk moet hij zijn loon maar inleveren..
+1
marcsterreborn
@jan.1 Wijffels timmert al meer dan 20 jaar aan de weg met zijn ideeën over een duurzame samenleving. Onder welke steen heb jij geleefd?
Jannus
Quote Reactie van @marcsterreborn:
meer dan 20 jaar aan de weg

Klopt inderdaad ...
+2
matt
@marcsterreborn hij is nu 79 op zijn 69e is hij hoogleraar duurzaamheid geworden.
Van te voren was hij vooral hoogleraar graaien.
Wolswinkel
@marcsterreborn Klopt, vanaf het moment dat hij afscheid nam bij de Rabobank. Natrappen is rood.
+1
jan.1
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Wijffels timmert al meer dan 20 jaar aan de weg met zijn ideeën over een duurzame samenleving. Onder welke steen heb jij geleefd?

Jij bedoeld dat hij ook voorzitter van natuurmonumenten was...
Leven van donaties en overheidsgeld.
Verder is hij nogal stellig dat de bodem niet gezond en niet vruchtbaar is,wordt tijd dat hij zijn laarzen weer eens aantrekt en de boer opgaat.
robbies
@jan.1 Jan, jij bent toch ook CDA-er?
jan.1
Quote Reactie van @robbies:
Jan, jij bent toch ook CDA-er?

Ja,ben zelfs lid,weglopen kan altijd nog...
Bartlehiemboer
@jan.1 Ja, moeilijk. Hoorde vandaag toch weer een CDAer die het wel goed ziet. (Wat boeren betreft) Er zitten nog wel goede mensen tussen. Maar valt nu helemaal uit elkaar wat de linksen sterker maakt
+1
Nevergiveup
Twijfel = angst

Over 158 jaar zullen ze wel excuus aanbieden

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
19
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0