Forumleden,
Ik hou wel eens `n stiertje aan,die ik als pinkenstierverkoop.Nu heb ik begin dit jaar3stiertjes aangehouden, en om heel eerlijk te zijn, heb ik de ruimte nodigin de jongveestal.
Zezijn bijna 8 maanden oud,eningoede conditie.(`k heb zeflink gevoerd).
Weet iemand van jullieofik ze als jong Rose kalfweg kan doen?Ze staan me nuin de weg,en4 euro / kilovoor `n jong Roseis best intressant.
Volgens m`n handelaar moestikeerst naar het PVVin Zoetermeer bellen,maar die begonnen over Certificering, controle,en `n paar honderd euro verder...
Iemandervaring met zoiets,om ze toch alsRose weg te kunnen doen?
En eventueel `nnaam van `n handelaardieme verder kan helpen?Ik zit in West Nederland.
Deel ook jouw kennis en inzicht
De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
-------------------------------------------------------
> Wij hebben het ook eens geprobeerd. Maar het is
> een circus zonder einde waar je in terecht komt.
> Uiteindelijk één laten klaarmaken voor eigen
> consumptie en de overigen als dekstiertjes
> verkocht.
... geen slechte aanpak, dan weet je dat je iets goeds in de pan hebt...
Wat mij intrigeerd in dit verhaaltje is dat er uiteindelijk 2 als dekstier vertrokken en 1 de vriezer in ging. Mij lijkt het dan dat óf die dekstiertjes veel te zwaar waren óf het vriezerstiertje te weinig vlees had
-------------------------------------------------------
> Dat weet je niet marcster. Misschien was het wel
> een holsteinstiertje
> Wat mij intrigeerd in dit verhaaltje is dat er
> uiteindelijk 2 als dekstier vertrokken en 1 de
> vriezer in ging. Mij lijkt het dan dat óf die
> dekstiertjes veel te zwaar waren óf het
> vriezerstiertje te weinig vlees had
Beste ecofarmer, duidelijk geen verstand van rose en de kalversector in zijn geheel. Ten eerste schat ik dat minimaal 90 procent vd rose kalveren holsteiners zijn en ten tweede zijn die Holsteiners heel lekker. Eigen ervaring, we slachten ieder jaar wel een rose en die smaken goed. Bijna altijd een holsteiner.
Trouwens, mijn zwager heeft ook rosé maar mest alleen Belgische Witblauwen en mrij kalveren.
-------------------------------------------------------
> Het is mij bekend dat bijna alle rosémesters met
> hf werken. Het ging er mij even om dat je geen hf
> lapje meer hoeft wanneer je een stuk van een jong
> blonde aquintaine stiertje in de vriezer hebt
> Trouwens, mijn zwager heeft ook rosé maar mest
> alleen Belgische Witblauwen en mrij kalveren.
Wij hebben in het verleden ook wel blonde aquitaine gehad, goed vlees maar niet lekkerder dan rosé. Je hebt vooral meer biefstuk ed omdat het vlees bij blondes op andere plaats zit. Bij mijn weten gaan bijna alle belgen en mrij naar het witvlees omdat ze te duur zijn voor rosé.
Bekijk je het vanuit het oogpunt van iemand die een lekker stukje vlees wil hebben, dan moet je die Franse vleesrassen en Witblauwen helemaal niet hebben. Veel lekkerder is het vlees van runderen die makkelijker vet aanzetten. En vet is nou eenmaal de smaakmaker.
Dus wil je echt smullen, neem dan vlees van goed gemeste jonge MRIJ-koe. Heel lekker is ook het gemarmerde vlees van rassen als bijvoorbeeld Angus en Hereford.
-------------------------------------------------------
> Die Franse vleesrassen zijn goed voor slager (en
> boer) omdat er veel kg's aankomen,
> verhoudingsgewijs vooral van de luxere duurdere
> delen, en omdat ze een gunstige
> vlees-been-verhouding hebben. Daardoor zijn met
> dit soort vee hogere kg-prijzen te realiseren.
>
> Bekijk je het vanuit het oogpunt van iemand die
> een lekker stukje vlees wil hebben, dan moet je
> die Franse vleesrassen en Witblauwen helemaal niet
> hebben. Veel lekkerder is het vlees van runderen
> die makkelijker vet aanzetten. En vet is nou
> eenmaal de smaakmaker.
> Dus wil je echt smullen, neem dan vlees van goed
> gemeste jonge MRIJ-koe. Heel lekker is ook het
> gemarmerde vlees van rassen als bijvoorbeeld Angus
> en Hereford.
Die jonge MRIJ-koe mag je van mij hebben. We hebben een keer een MRIJ van 2,5 jaar oud geslacht. Mooi slachtrijp en niet vreten als je het vergelijkt met een rose. Waarom denk je dat die rose zoveel geld opbrengen?
De Blonde in onze vriezer is in de vorm van hamburgers, biefstuk en saté
-------------------------------------------------------
> pieta, de term 'rosé' staat voor de leeftijd en
> samenstelling van het vlees en is niet persé
> rasgebonden.
> De Blonde in onze vriezer is in de vorm van
> hamburgers, biefstuk en saté
Beste ecofarmer, wij hebben rosé's. Dat weet ik wel.
-------------------------------------------------------
> Zoveel wordt er hier in Nederland niet aan
> verdiend, inkoop is wel erg duur op het moment. Ik
> weet niet hoe het bij u is pieta?
Zeer slecht natuurlijk, het wordt hoog tijd dat de prijzen voor nuka halveren of meer.
-------------------------------------------------------
> Wat kost bij jullie de starters als ik vragen
> mag@pieta
Wij fokken ze zelf op. Van eigen koeien en af en toe wat aanvoer van nuka's.
-------------------------------------------------------
> Beste casev, hoe is het met de stiertjes
> afgelopen?
`k heb ze nog lopen. Rose zullen ze niet meer worden, maar elke dagworden ze weer iets duurder,zullen we maar denken.....
Volgens `n agrifirm folder foldergroeien ze1.3 kilo per dag.Dusmet wat mais+aardappelskanhet volgens mij nog wel ff uit.De vleesprijzen zie ik de komende tijd ook nog niet zakken.