Dode na aanval van stier in Ureterp

URETERP - Een persoon is maandagavond om het leven gekomen door een aanval van een stier. Het gebeurde in een weiland aan de Feart in Ureterp. De stier is later doodschoten in het weiland. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Deel dit topic

Reacties

hans-hans
Twee artikelen ene ernstig gewond andere overleden ?
+1
Bartlehiemboer
Hopelijk dringt dit door bij de linksen. Hoorns behouden, stieren weer in het land etc.
+5
Melkboer16
@Bartlehiemboer wel of geen hoorns een stier is een potentiële moordmachine wanneer dringt dat es een keer door bij die boeren??
labella
@Melkboer16 dat is een koe ook, als je zo redeneert dan kun je beter gelijk de hele pruttel verkopen.
+7
Melkboer16
@labella dat had jij toch al gedaan!?

Je kan eigenwijs zijn maar elk jaar gebeuren er ongelukken met dekstiertjes, die van ons doet niks!
Elke boer kent wel iemand die door de bolle te grazen is genomen of het met de dood heeft moeten bekopen.
Gewoon onnodig, dan maar een koe of pink gust maar ik vind het houden van stieren voor de natuurlijke dekking op een melkveebedrijf/ jongveebedrijf de reinste kolder!
+1
labella
@Melkboer16 Ik lever alleen geen melk meer. Jaren stieren tussen de koppel gehad, liepen gewoon mee ook de melkrobot in en niets mee te doen. Je moet goed opletten maar dat moet je met een tochtige koe ook, anders heb je die ook op je rug zitten
+1
Melkboer16
@labella dan heb je heel veel geluk gehad. Is ook maar goed dat je dan gestopt bent want stel je voor jij komt onder de stier en dan moet de bedrijfsverzorger jouw vee gaan verzorgen?
Die mogen het nog niet eens!
En waarom een stier, ki is veel voordeliger!
labella
@Melkboer16 Stier is veel goedkoper en makkelijker, en ik moet je teleurstellen want ik heb nog steeds een stier.
+3
pieta
@labella Het is gewoon een gevaar. Zelf zou ik de stier zeker niet tussen de melkkoeien willen. In een apart hok zou het kunnen bij mij mits goed ingericht.
+2
grös
@labella
Met 14 dagen mogen ze al weg hoor..
labella
@grös dan wil ie nog niet dekken.....
duitser
@labella hier ook.
+1
cjw73
@Melkboer16 ben het met je eens. Alleen hier vraag ik mij ook weer andere dingen af. Je hoort het wel vaker, nu ook weer een man van bijna 80, dan is het snelste er wel af bij de meeste mensen. Wat doe je dan nog bij een stier.
marcsterreborn
@Melkboer16 is een potentiële moordmachine

Ach... Dat kunnen prikkers ook zijn, las ik hier deze week. Dan ga ik liever door toedoen van een stier...
+3
Jaap40
@Bartlehiemboer dek stieren kunnen niet los in de weide!
+2
Vdejong
@Jaap40 andere stieren wel?
Jaap40
@Vdejong bij vleesvee zie je nog wel eens stieren in wei, verder zelf geen ervaring mee
Vdejong
@Jaap40 dan zijn het toch ook dekstieren?
+2
Bartlehiemboer
@Jaap40 Zover ik weet is het straks een verplichting met de nieuwe dierenwet.... Ook KI is geen natuurlijk gedrag volgens Ouwehand. Lees hier nog veel onwetendheid over de impact van de nieuwe dierenwet. Het is nog niet zover maar wees als boer niet te naïef dat het wel mee valt. Aantal jaren terug konden we ook niet bedenken hoe we er nu voor staan.
+1
Ouwe Gerrit
Wie is de volgende..?
+3
Twentsch Land
Is nog niet bekend.

@Ouwe Gerrit
+6
sjoerd de melker
@Ouwe Gerrit Dat zou weleens een prikker hier kunnen zijn die vrolijk verkondigt dat een dekstier prima te doen is zolang je maar oplet of weet ik veel wat voor argumenten.

Ik heb ooit oog in oog gestaan met zo'n pinkenbulletje. Ik zal nooit weten hoe het afgelopen zou zijn als er een paar meter achter mij een bij een hek niet een losliggende paal had gelegen.

De kans dat er ongelukken gebeuren met een stier is misschien procentueel klein, maar waarom zou je dat risico nemen als er KI is.
Mensen wees wijs, neem vandaag nog de tijd om na te denken dat je je bedrijf zo inricht dat je gemakkelijk kunt separeren, voer dit ook uit en ruim z.s.m. die stier op.
Vdejong
@sjoerd de melker dat gaat voor de melkkoeien wel, maar pinkjes gaan niet door de separatiebox.
Noorderling
@Vdejong
Die kun je ook wel een kunstje leren.
Melkboer16
@Vdejong pinken zijn relatief makkelijk te insemineren. Een keer KI zijn ze meestal wel drachtig. Snap de logica van een stier bij de pinken niet?
Ze moeten toch een bepaalde ontwikkeling hebben en bij een vlak afkalfpatroon heb je nooit koppels tegelijk om een eigen stier werk genoeg te hebben.
Gemiddeld bedrijf heeft 100 koeien dan heb je ongeveer 30 pinken te dekken dat is 3 per maand nou die kan de KI er makkelijk bij doen.
+1
labella
@Melkboer16 ki vangt hier geen pinken, de stier pakt ze wel.
+4
cjw73
@labella zijn ze zo wild??? Hier insemineren ze de pinken gewoon zonder ze te vangen.
pieta
Quote Reactie van @labella:
ki vangt hier geen pinken, de stier pakt ze wel

Stier vangt ze ook niet. Die pakt ze als ze blijven staan. 😁 Is met KI ook mogelijk dus.
labella
@pieta ki wil ze hier alleen insemineren als ze vast staan, de stier heeft nog nooit geweigerd als ze niet vast stonden.
cjw73
@labella tijd voor een andere ki.😉😉😉
+1
Noorderling
@cjw73
Of ze zijn zuinig op hun personeel. Ze zijn ki en geen koeien zoek bedrijf.
Hier is ook al eens een inseminator gepakt door een pink, wou met geen mogelijkheid vast staan. deed bij mij niks...

Zelf al eens klem gestaan tussen een koeien kop en muur. Het gaat gauw en vaak goed, maar het is ook zomaar te laat.
Was gelukkig hulp dichtbij, maar die koe was compleet vals geworden. Direct maar veilig gesteld bij - 18.

Insemineer nu zelf, maar dat gedoe achter je terwijl je bezig bent is maar niks. Hoeft weinig te gebeuren en er springt een op jou.
Twentsch Land
Zelf ook ooit een pink op de schouder/rug gehad......wel een jaar of 4 bij de fysio gelopen en helemaal goed is het nooit gekomen .... altijd nog voorzichtig met bepaalde werken want het is en blijft een zwak punt.

@Noorderling
cjw73
@Noorderling het risico dat er 1 op je springt tijdens het insemineren blijft altijd aanwezig. Ook als de pink vast staat. Ben er overigens in 90% van de gevallen wel bij.
Noorderling
@cjw73
Zet de hele inseminatiegroep vast.
Elke dag trainen met een beetje brok, goed voerhek en het is zo gepiept.
cjw73
@Noorderling ze zitten bij mij in groepjes van 6 tot 8 pinken. Vanmorgen nog 1 gedaan, even mee gegaan en in 2 tellen klaar.
+6
Dwers.
@Noorderling dan is mijn grupstal zo gek nog niet dus , koeien en pinken staan mooi vast voor de inseminator , geen gedonder met andere springende koeien
+3
Elvis
@sjoerd de melker kun je de koeien ook wel weg doen. Afgelopen weken in Utrecht 3 collega's flink toegetakeld door een koeien. 2 nog opgenomen
sjoerd de melker
@Elvis Ik denk dat we allemaal ook weleens een koe hebben die als kalf lekker wilde kroelen, en als pink weleens kopjes wilde geven. Wordt het te gek geef ik als boer haar een tik op zijn bakkes en dat onthoudt ie wel.
Hier lopen er meerdere mensen door de stal, en als ik merk dat zo'n beest bij anderen probeert te geven ben ik heel snel klaar met zo'n beest. Enkeltje slachthuis.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @sjoerd de melker:
een paar meter achter mij een bij een hek

Dan was je misschien wel over dat hek gesprongen 😁
+12
royale
Trieste boel....Hier in de buurt is vorig jaar ook al een boer mee verongelukt. Een vreselijk einde van een leven. Ik wens de nabestaanden veel sterkte toe in deze verdrietige periode!
+1
Frederika
Ja en auto rijden is ook gevaarlijk wonen in een flat in Miami ook enz enz
sjoerd de melker
@Frederika als je je aan de verkeersregels houdt is autorijden een stuk minder gevaarlijk dan dat je als een kip zonder kop auto gaat rijden onder het motto "als je maar goed uitkijkt"
+1
IJsseldelta
Als de tour begint moet de bolle weg zijn.
Vanuit het twentse , onze oprechte deelneming.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
45
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0