Geen heraanname Twentse ex-PlanetProof-boeren

De 33 Twentse melkveehouders van wie FrieslandCampina in maart het PlanetProof-contract opzegde, worden niet direct weer aangenomen nu de zuivelcoöperatie 100 nieuwe PlanetProof-leveranciers nodig heeft. Dat bevestigt woordvoerder Jan-Willem ter Avest.

Deel dit topic

Reacties

+1
Zwarecross
Nu worden ze nog bezorgder
puntertje
Verdeel en heers.
Elvis
@puntertje het was te duur om daar op te halen. Verzin er een mooie complottheorie bij en zet je calimero hoed op
Zwarecross
@Elvis Bullshit
Normale melk wordt wel verder gereden
+1
weurding
@Elvis kon men ook direct wel berekenen, dit is gewoon afdanken na je ze gebruikt hebt
+2
robbies
Quote Reactie van @Elvis :
het was te duur om daar op te halen

Aalter verwerkt meer weidemelk dan er in Zeeuws Vlaanderen geproduceerd wordt. Zo'n beetje alle weidemelk in Brabant gaat daar dus ook heen, want Aalter verwerkt alleen weidemelk sinds Anker de poedertorens heeft. Enkel ritje vanuit midden-brabant is al net zoveel kilometers als vanuit Twente naar Maasdam. Eigenlijk is Aalter een logistieke ramp, maar dat ga je niet horen. Maar wanneer je om logistieke redenen een paar PP-boeren kunt lozen, dan is het klaarblijkelijk geoorloofd.
+3
weurding
@robbies Stront kan zonder problemen wel honderden kilometers vervoerd worden😪
Cowboy3
@weurding 10 jaar terug ging dat wel, maar de laatste jaren zo kort mogelijk in de buurt lossen de meeste gaat niet verder dan 20 km.
Export waardige mest(verhit >70graden) of digestaat uit de vergister gaat nu veel naar Frankrijk.
+1
KOC1981
@robbies Je hebt helemaal gelijk, maar dan moet je ook vragen naar wat het kost om die fabriek af te schalen naar productie van Belgisch en Zeeuws-Vlaanderen/Zeeland. En een 2e locatie optuigen in Brabant met de productie-lijnen die je in Aalter weg haalt. Dat rekensommetje is al tig keer gemaakt, en fabriek staat voorlopig nog steeds in Aalter.
+1
robbies
@KOC1981 Dei knoop moet toch een keer doorgehakt worden, want de verwachting is dat de melkplas in Brabant heel snel gaat dalen in de komende jaren. Om die reden is Rijkevoort al dicht. Wat is de volgende stap? Weidemelk uit Gelderland dan maar met de ogen dicht naar Aalter sturen?
KOC1981
@robbies zelf had ik tot over enkele jaren nog de hoop dat Milcobel financieel zou bijbenen, en een fusie die kant op (toen wij klem zaten met de melkhoeveelheid en over gebalanceerde groei praten). Zou wat dat betreft daar wel flink voordelig zijn. Maar als je het nu bekijkt, zou wel een tweede Duitsland geweest kunnen zijn?
robbies
@KOC1981 Milcobel heeft er al de pee in dat die "stoemen Ollanders" met allerlei duurzaamheidseisen gaan strooien in de markt. Daar kwamen ze eerst nog weg met 500 euro weidepremie per bedrijf. Ik wens @Wiebren veel succes om de Belgen het duurzaamheidsgeneuzel te verkopen bij een fusie en hen aan een KLW te helpen
Elvis
@robbies
Quote:
500 euro

Beter concureren op duurzaamheid dan op prijs. Bij de jumbo in Beilen is het zuivelschap 45 meter lang en 3 meter hoog, probeer daar maar is op te vallen zonder de goedkoopste te zijn. Extra koeborstel ophangen zijn de kosten ook niet
Elvis
@robbies wat wil jij dan? voor die paar weiders in Brabant een nieuwe locatie bouwen of een ouwe in de benen houden. Beter onder alle leden die aan pp voldoen de meer opbrengst verdelen. Maakt het logistiek ook veel simpeler
robbies
Quote Reactie van @Elvis :
Beter onder alle leden die aan pp voldoen de meer opbrengst verdelen.

gaat dat maar met @pieta uitvechten. Ik ga me niet aan een oplossing branden, maar constateer gewoon dat Aalter een logistieke ramp is.

Het aantal leveranciers in Belgie is in zes jaar met 80% afgenomen en omvat nu nog een krappe 150 miljoen kilogram melk (vakbladelite.nl/2021/06/…) Op zich is het wel verstandig om die poedertorens daar te sluiten. Het is kostprijstechnisch natuurlijk een drama om melk naar Aalter te brengen om het daar te verpoederen. Maar naar het nu lijkt heeft RFC daarmee ook haar laatste leveranciers verloren, want Jan Anker pikt ze wel op onder de fabriek.
Elvis
@robbies prima! zijn in NL ook nog leveranciers die weg kunnen. Hebben lang genoeg mee gevreten met de leden
+1
pieta
@robbies Laat mij er buiten aub. Ik hield me al zo mooi stil. 😁
richard melkvee
Asociaal van Friesland Campina ze hebben al hun geloofwaardigheid weg gegooid, ze zijn niet te vertrouwen.
Het is gewoon misbruik van de coöperatie.
Twentsch Land
Je vraagt je af of er op termijn je liter prijs gaat afhangen van de km rit naar de fabriek ... kan maar zo ! pp melk in Twente is wel een bepaalde toon aan gegeven.
J Andringa
@Twentsch Land misschien een leuk idee om in de kringloopwijzer op te nemen naast eigen dieselgebruik en loonwerker
cornelissen
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Je vraagt je af of er op termijn je liter prijs gaat afhangen van de km rit naar de fabriek

Het is voor de duitse leden niet te hopen, want 9 van de 10 zijn in de campina tijd al vertrokken en dan is het daar nu nog maar een per dorp en 5 dorpen verder de volgende.
Bartlehiemboer
Waar een wil is, is een weg.
Onze biomelk haler (a-ware) rijdt heel wat kilometers af per dag om bij 3 boeren de melk te halen.
Kan natuurlijk ook nooit uit. Maar ze doen het toch maar. Gelijk spel voor alle boeren.
Vdejong
@Bartlehiemboer a ware heeft maar 3 bio boeren?
Bartlehiemboer
@Vdejong Hier moet ik serieus op reageren? Vind het voor de afgezette PP boeren al erg genoeg. probeer hier op het geweten van FC te schrijven. In mijn ogen kun je zo niet met je leden omgaan

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0