Actiegroepen willen trekkerdemo tegen stikstofadvies

boerderij.nl/actiegroepen-willen-trekkerdemo-tegen…

Deel dit topic

hans1980

Laatste  |  

Reacties

Zwarecross
Lekker een gezellige dag met bbq👍
BertK
Raar dat je je als oud LTO bestuurder suggereert als sprekend namens LTO of is dhr Maat als vertegenwoordiger namens LTO aangeschoven?
+1
weurding
Kunt wel weer met trekker de straat op maar of het helpt?
hans1980
@weurding toch wel mooi 2 zwaailichten dubbele luchthoorn en toplampjes maakt het af
weurding
@hans1980 veel plezier
+2
sorry
@hans1980 waar gaan we heen hans...het aardappelveld van veerman?
Melkputje
@weurding niet nuttig inderdaad het is een advies
weurding
@Melkputje lid zijn van lto ook volgens sommige😅
+4
kaas
Het hele land moet toch maar eens plat ,ze zaten met corona al met de handen in het haar dat er niet aan mariaal konden komen want moest uit het buiten land komen ,als we 10 jaar verder zijn moet de helft van onze eerste levens behoefte ook uit het buiten land komen 1 kink in de kabel dan is het honger lijden maar ja ze willen het zo graag in den haag
+1
huub
@kaas het probleem is dat je verhaal niet klopt, voor bijvoorbeeld eieren en melk heeft Nederland 300% zelfvoorziening. Met andere woorden, de helft van de kippen en koeien weg en we blijven exporterend. Daarom is de politiek ook niet zo gehecht aan ons.
+10
Weidezicht
@huub als je kip verkoopt aan het buitenland, ontvang je centjes waar je weer chinese zonnepanelen, duitse auto,s en russisch gas voor kunt kopen. Dat verhaal.
+3
huub
@Weidezicht ik weet wel hoe het werkt, maar het argument dat 'ons voedsel in de toekomst uit het buitenland komt' klopt gewoon niet. Toch raar dat je iets produceert en geen flauw benul hebt van de markt waarin je zit.
bio boer
@huub als kink in de kabel komt kunt je het lang volhouden op op eieren en melk alleen als er geen voedsel binnen komt voor ons zal er ook wel geen grondstoffen meer binnen komen om onse kippen of krachtvoer koeien als er niks meer binnen komt hier is hebben kwa voetsel sws al probleem
+10
George
Quote Reactie van @Weidezicht:
ls je kip verkoopt aan het buitenland, ontvang je centjes waar je weer chinese zonnepanelen, duitse auto,s en russisch gas voor kunt kopen. Dat verhaal.

Ja ik zie het probleem ook niet dat wij teveel voedsel produceren voor NL alleen en dat we dat exporteren. Duitsland maakt ook teveel BMW's en Mercedessen voor hun eigen markt.
+1
bio boer
@George we maken niet teveel voetsel in Nederland wij kunnen lange na geen 17 miljoen mensen voeden is gou gebeurd met de intensieve veehouderij als er geen grondstoffen meer binnen komt
Detukkeroettwente
@George Juist George , handel heet zo iets. En dat geeft werkgelegenheid .
pa
Quote Reactie van @Weidezicht:
als je kip verkoopt aan het buitenland, ontvang je centjes waar je weer chinese zonnepanelen, duitse auto,s en russisch gas voor kunt kopen. Dat verhaal.

moet nog wel even de voerrekening betaald worden ?
Achso
@pa komt ook uit Rusland
weurding
@Achsorfc melkgeld straks wel uit oostblok🙈
Achso
@weurding die moeten eerst maar zorgen dat ze iets hebben/houden in het oostblok
+1
Weidezicht
@pa ik bedoel natuurlijk gewoon dat ieder land iets heeft waar ze veel van hebben of goed in zijn. Dat probeer je te verkopen / exporteren en zo creeer je meerwaarde. Dan wprdt er wat verdient, wat je weer uit kan geven asn andere zaken. Dus handel, economie enz.
+2
sorry
@huub ja dat heet export, een vies woord tegenwoordig.....
+1
Boerbakje
@huub Dat is onzin!
overal ter wereld vind de productie plaats van de producten waar de omstandigheden er goed voor zijn.
wij telen weer geen bananen koffie enz.
+1
weurding
@Boerbakje juist, avocado's uit kenia , ananas uit madagasqar, daar verbouwen waar klimaat en grond geschikt zijn, meeste brood wordt zelfs gebakken van tarwe uit buitenland, maar het gepeupel begrijpt het niet
+9
Zwarecross
@weurding En stel geradicaliseerde tofusmulapen heeft bedacht dat we over een paar jaar 3 keer per dag met zijn allen een wandelingetje gaan maken in een voedselbos.
Eten en bewegen combineren
Lekker viruswappiesproof en gezond plantaardig eten.
Lijkt machtig mooi op papier, maar je krijgt wel de gehele bevolking in korte tijd van de obesitas af
Wanneer je de idioterie van heel veel linkse stemmers tot toekomstideaal bombardeert krijg je het huidige landbouwdestructiebeleid in het kwadraat met boerendeportaties en de droom dat we eten uit een bos gaan halen.
Mensen die het beleid voor de landbouw maken hebben geen flauw idee meer met welke surrealistische gedachten ze besmet zijn.
+1
Frans1
@Zwarecross wat sla je de spijker op zijn kop hier👍
Jannus
@Zwarecross ik begin al een beetje het Adam en Eva gevoel te krijgen .đŸ¤Ŗ
Bekkink
@huub die eieren ruilen we voor bananen.
Achso
@huub exporterend? Je bedoeld 1.5 uur rijden? In normale landen ben je de Stad niet eens uit.
bio boer
@Achso de nl eieren belanden meestal niet verder dan duitsland
Achso
@bio boer dat bedoel ik. Gewoon locale productie. Als in Polen een product in Warschau geproduceerd is en naar Gdansk vervoerd wordt is het toch ook geen export?
Of in Hamburg en in Frankfurt wordt verbruikt?
Nederland lidt aan zware zelfoverschatting. Zie maar het arrogante gekakel van Rutte de laatste paar weken. Lachertje van Europa
+1
duitser
@Achso dus de duitse kalveren die Van Drie haalt zijn geen importkalveren?
Achso
@duitser en dat kalfsvlees dat met dezelfde gang teruggaat naar Duitsland?. Ik denk dat je wel drommels goed weet wat ik bedoel.
duitser
@Achso dat weet ik, en ben het ook niet met je oneens. Maar definitie van export is dat het grensoverschrijdend is. Ook al gaat het maar paar km de grens over. Als jij dat geen export vind zijn onze kalveren naar jullie geen import. Dan zijn dat ook plaatselijke kalveren
+1
Achso
@duitserdouane technisch gezien, zou je de kalveren in een douane zone zetten, is het ook geen import. Maar Nederland produceert voor de driehoek Amsterdam Berlijn Parijs. Moet je je afvragen of dat export is of lokale productie.
Waar het om ging: er werd gesteld dat eierproductie 300% van de eigen behoefte is. Dus kun je de leghennen ook in Nederland de nek omdraaien. Als men dat doet komen de eieren uit Poland en heb je een plaatselijk tekort gecreeerd met alle mogelijke gelazer van dien
huub
@Achso nee, ik zeg niet alle hennen. Ik stel dat als je de helft van de hennen weg doet Nederland nog steeds ruim exporteur blijft van eieren en we dus ook niet bang hoeven zijn dat we voor bijvoorbeeld eieren afhankelijk worden van het buitenland.

Ik heb niks tegen import of export maar om te stellen dat de huidige landbouwproductie nodig is om niet afhankelijk te zijn van het buitenland is onzin.
+1
Achso
@huub eieren zul je wel houden. Alleen niet uit Nederland.
Waar denk je eigenlijk waar nu alles blijft?
Dat Nederlandse veehouders eerst alle Nederlandse Supermarkten vol blazen en de restjes naar het buitenland gaan??
Als je dat werkelijk denkt zou ik zelf eens boodschappen gaan doen
+1
J Andringa
@Achso Rutte is een grote clown. Met stalen gezicht zeggen dat hij tegen orban gezegd heeft dat hij beter uit de EU kan gaan 😂. Hij tilt zelfoverschatting naar een heel nieuw niveau
+1
Achso
@J Andringaja en tegen Frankrijk en Duitsland zeggen: ik ga niet met Rusland om tafel.
Wat die debiel niet snapt, dat je het voor het bedrijfsleven onmogelijk maakt om in Rusland wat te doen. Nederlandse veevoeders worden al gesuspendeert.
Een poosje geleden kon ik in Spanje in een zakelijk gesprek eigenlijk eerst de excuses maken voor het gedrag van de Nederlandse regering. Sensationele sukkels in Den Haag
+3
jan.1
Als ze wat willen organiseren moet het samen met de bouw en de transportsector en moet het hele land plat voor zolang het nodig is.
We verwachten van de politiek dat zij regeren(de gekozenen)en niet de linkse rechters en mob.( de terreur)
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nÊt dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!