MOB vervolgt jacht op PAS-melders in Friesland

MOB verwacht dat er honderden nieuwe rechtszaken komen in verband met stikstofregelgeving.

Deel dit topic

Reacties

+3
jan.1
De werkwijze van mob lijkt op die van de bezetter in de jaren 40,ook toen werd een groep mensen uit de maatschappij opgejaagd en verbannen.Ook toen keken de meesten de andere kant op.Hoelang accepteert men dit nog..
+1
Spuit11
@jan.1 net zo lang tot men zelf aan de beurt is. De pijn van een ander voel je immers zelf niet.
+16
ted9
@Spuit11 Ik denk dat hij zich veilig voelt in Nijmegen maar er komt een moment dat er bij iemand de stoppen doorslaan. Wat hij hier boeren aan doet had hij in Frankrijk niet gedurfd. Ze leven van het opstellen van bezwaarschriften tegen familiebedrijven hoe slecht wil je zijn. Mensen met die met hun familie dag en nacht klaar staan voor het agrarisch bedrijf en hier een hoop voor laten zo kapot proberen te maken. Als magere Hein dit leest, je bent de grootste schooier die er is.🖕
+2
robbies
Quote Reactie van @ted9:
Ze leven van het opstellen van bezwaarschriften tegen familiebedrijve

het is de wetgever die het mogelijk maakt. Hij maakt er gebruik van. Ik vind het verwerpelijk, maar hij is niet de verantwoordelijke. Het is alleen makkelijker boos worden tegen een persoon dan tegen een anonieme overheid
+4
weurding
@robbies als boeren de mazen in de wet opzoeken worden ze ook overal voor uitgemaakt, al maakt de wet iets mogelijk is het aan jezelf of je er iets mee doet, een zielige wasknijper, meer is het niet
+2
robbies
@weurding Ik ben ook geen fan van Vollenbroek. Het draait hem niet om de natuur, maar om het decimeren van de veehouderij. vooral zijn maatje Wösten heeft daar zijn levenswerk van gemaakt, maar met vrij weinig tastbaar resultaat.

Andersom geldt wel: Waar blijven we als een overheid zich niet aan de wet houdt? Het probleem is gebrek aan kennis bij het ontwerpen van wetten. Niet alleen in de landbouw. defensie, onderwijs, gezondheidszorg; ze lijden allemaal onder het gebrek aan kennis op beleidsniveau. alleen is het bij ons wel het meest schrijnend
+2
ted9
@robbies Hij weet dat deze mensen een pas melding hebben gedaan omdat het destijds de enige mogelijkheid was of omdat dit gewoon kon volgens de wet. Om dan willens en wetens te proberen deze bedrijven te slopen ben je in en in slecht.
+3
robbies
@ted9 ik vind het slecht dat de overheid deze bedrijven niet beschermd.
+1
ted9
@robbies Dat doet de overheid ook is er al gehandhaafd op grote schaal dan? Hij probeert via de rechter dingen af te dwingen met wat voor een doel dan ......wat zal het leven er voor hem anders van worden als hij zij gelijk krijgt. ?
robbies
@ted9 gewoon legaliseren. Elk plan dat daar niet in voorziet deugt niet
+3
komelker 2
Coronacrisis achter de rug , nu begint de heksenjacht.
+2
@komelker 2 Vollenbroek moet oppassen , en de rest van zn leven achterom kijken.
cornelissen
Persoonlijk ken ik geen "probleem"gevallen in Friesland, maar ze zullen er ongetwijfeld zijn.
Feit is wel dat je tot eind 2013 een 0.5 mol cadeau kreeg van de provincie en dat er tot die tijd geen leges werd geheven. De adviseur en het schetsje moest je natuurlijk wel zelf betalen .
Dus de echte gevallen zullen wel meer dan 0.5 mol nodig hebben of ze hebben na de invoering van de pas gebouwd.
Feit is wel helaas , dat er toch nogal wat stikstofruimte "verloren" is gegaan met de invoering van de pas, was slecht te verkopen ,want de pas kwam er aan en dat was gratis. Helaas is het allemaal wat anders uitgepakt.
Maar volgens mij kun je nog steeds extern salderen in Friesland, maar ik zie ze bijna niet in de krant, dus zeker weten doe ik het niet.
Bartlehiemboer
@cornelissen Er zaten wel behoorlijk wat getroffen boeren uit Friesland bij de rechtszaak. Ze zijn er wel. Maar houden zich waarschijnlijk stil hier over. Ben ook wel benieuwd of ze bij ons aan de deur komen. Wij waren zo.n geval dus zullen zo wel in de boeken staan. Ze hebben ook geen idee van de achtergrond van een bedrijf. Ze hebben alleen maar brieven geschreven en het geeft ze een kik als ze daar gelijk in krijgen bij de rechter. Heb persoonlijk nog wel eens verhaal willen halen bij MOB maar dan blijkt al dat ze om bovenstaande reden dit doen. Aan hoor of wederhoor kun je bij deze mensen niets
Jaap40
@Bartlehiemboer geen hoor of wederhoor... dat geeft aan hoe gevaarlijk deze organisaties zijn. Alles wordt op papier gedocumenteerd en afgestreept, desnoods door een rechter.
+1
puntertje
Er komt een keer een moment dat Valentijn en Johan boeren die te goeder trouw hebben gehandeld tot zelfmoord drijven. Dat vinden ze schijnbaar geoorloofd.
+3
Bartlehiemboer
@puntertje Wees dan op dat punt wijs en verkoop de hele handel aan de woningmarkt. Voel het niet als falen maar als een nieuw begin en haal weer opgelucht adem. Het zal nooit beter worden. Wees dan wijs en trots er blijft vast wel geld over om nog een paar jaar leuke dingen te doen. Kun je dan alsnog wel besluiten uit te stappen....
Jaap40
@Bartlehiemboer helemaal eens. Blijf er niet in rondmalen. Tegen de juridische stroom inzwemmen is moeilijk en dat is zeker geen falen van boer.
hookwood
@Bartlehiemboer dat is wel heel makkelijk gesteld. Net alsof je overal maar huizen mag bouwen. Of krijg je daar in de Hallumermieden zo een vergunning om ff een woonwijk uit de grond te stampen?
weurding
@hookwood je moet er ook "kunnen" bouwen😉
Bartlehiemboer
@hookwood Is het geen woningbouw dan maar de opkopers/investeerders, Natuurorganisaties, zonnepanelen, burger initiatieven, horeca, vakantiewoningen. Keus genoeg zou ik zeggen. Verderop ook nog wel een boer zitten die het zo opkoopt. Lijkt alsof die geen problemen heeft....
+2
puntertje
@Bartlehiemboer ja ja, zeg maar eens tegen een potentiële opvolger: kijk er zijn een paar mensen die zeggen dat pimpelmeesjes op de Veluwe tegenwoordig eerder hun pootjes breken en dat is onze schuld zeggen ze. Dus wees schuldbewust, zeg je droom vaarwel en ga maar iets doen waarvan Johan en Valentijn, de zelfbenoemde heersers van dit land, zeggen: 'ok, dat mag wel van ons'.
Bartlehiemboer
@puntertje Wat wil je dan??? Ik weet ook wel dat ze ongelijk hebben en dat het niet goed komt. Maar er komt toch een punt dat je denkt, laat maar. Anders kom je echt op de gedachten om je leven te beëindigen. het haalt toch niets uit. Koers is gezet.
+4
weurding
@Bartlehiemboer als iedereen zich neerlegde bij plannen die een paar bezetenen uitgedacht hebben, hatten wir jetzt deutsch gesprochen, verstanden?🙋‍♂️
J Andringa
@weurding hadden we misschien ook wel de Duitse manier van met stikstof omgaan 😬
puntertje
@Bartlehiemboer Welk welvaartsniveau zouden we gehad hebben als rechters in het verleden ook altijd met de uitleg van extremisten waren meegegaan? Ik zie echt wel het belang van belangengroeperingen (vakbonden etc.). Maar ook sociaal bewogen mensen die de macht kregen eindigde met een communistische dictatuur waar velen zelf ook weer slachtoffer van werden. Vollenbroek en Wösten wanen zich nu een onaantastbare God die mag beschikken wie en wat voor beroep we mogen beoefenen. Vollenbroek, de man die niet procedeert als hij een dikke factuur voor 'consultancy' mag schrijven. Hoe hypocriet wil je het hebben?
+2
Bartlehiemboer
@puntertje Ik heb de indruk dat u niet begrijpt welk punt ik wil maken.... Misschien een andere denkwijze? Het ging er om dat boeren soms een zelfmoord neiging hebben. Al jaren strijden wij voor verstand in Den Haag. Ik tenminste wel. Ben bang dat u alleen maar schrijft maar er niet staat... Maar dat terzijde. Als je de politiek volgt zie je dat het steeds moeilijker gaat worden voor de boeren. Als je de toekomst volgt zie je ook dat er veel nieuwe technieken in opmars zijn die veel veehouderij vervangt. Je kunt op alles tegen zijn of niet mee willen met die gedachtes maar er komt een punt dat je bij jezelf denkt nu trek ik het niet meer. Je voelt je vaak schuldig naar je familie of je aanzien bij je collega's vaak is dat een punt dat je zelfmoord neigingen hebt. Op dat punt zou ik zeggen pak nog wat je kunt pakken. Wees trots op wat je ooit hebt neer gezet, je hebt niet gefaald De overheid faalt. Je zal niet de hoofdprijs voor je bedrijf krijgen. Leg je daar bij neer en zet een punt achter de ellendige regel en wet geving. Ga genieten van niks. laat de boel de boel. De boeren die maar door ploeteren zullen steeds zwakker worden. Wil je dat tot het einde door zetten? En als het je lukt aan te passen dan moet je dat doen. En belachelijke vergelijkingen met Duitsland daar heb ik niets mee. We hebben nu met een falende overheid te maken en die maakt ons kapot.
+1
puntertje
@Bartlehiemboer Ik had het over Johan en Valentijn die zo genieten van hun macht dat ze niet weten wat ze allemaal aanrichten. En dan ga jij me vertellen dat ik mijn bedrijf maar moet verkopen?
+2
klant
@Bartlehiemboer komt altijd anders dan je denkt,gewoon doorgaan en niet teveel lezen en nadenken.
klant
@Bartlehiemboer demotiveren is precies wat ze willen, en dat is aardig gelukt bij u. Nooit aan toegeven, gewoon doorgaan.
de Tank
@klant nee, doen wat bij je past, als dat andere keuzes maken is of doorgaan of je leven lang er tegen vechten. Het 1 is niet beter dan het ander.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
dat Valentijn en Johan boeren die te goeder trouw hebben gehandeld tot zelfmoord drijven.

Ligt er voor de overheid niet een taak om haar burgers te beschermen?
+1
Vdejong
@kanniewaarzijn boeren vallen waarschijnlijk buiten de categorie burgers
Erco
1 doorgedraaide boer en
probleem vollenbroek is opgelost. Niet dat ik t hoop maar wat n zielig gedrocht is t
marcsterreborn
@Erco 1 doorgedraaide boer en
probleem vollenbroek is opgelost


Triest. Ik schaam me voor collega's die zulke uitspraken doen
+6
Spuit11
@marcsterreborn Triest. Ik schaam me voor mijn land waar willens en wetens huishoudingen en ondernemers kapot worden gemaakt.
De term bananenland is een understatement.
+1
jan.1
Quote Reactie van @marcsterreborn:
1 doorgedraaide boer enprobleem vollenbroek is opgelostTriest. Ik schaam me voor collega's die zulke uitspraken doen

Dan heb jij nog niet goed in de gaten wat er gaande is onder de boeren die zo onderhand vogelvrij verklaard worden,maar je heb wel gelijk,je kan je ook de vraag stellen ,hoelang gaat dit nog door en wanneer knapt de boel...
jg
@jan.1 Donderdag.
j h p
@marcsterreborn Dat juist jij dat zegt.
marcsterreborn
@j h p iemand moet het doen
sorry
Quote Reactie van @marcsterreborn:
Triest. Ik

die linkse vrienden van je...BRRRR...
Erco
@marcsterreborn dacht dat jij n mislukt journalistje was ipv een collega?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
43
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN