Bgt check

Zijn er hier ook nog blije boeren nadat ze de BGT check van LNV hebben ingezien??? Wij in ieder geval niet!! Ik had het vorig jaar al, het is bezigheidstherapie of werkcreatie voor voor ambtenaren en tijdverspilling voor de boer, ik heb alle grenzen weer teruggelegd en ga nog bezwaar maken omdat ze 2d meten, mijn percelen liggen allemaal rond (3d),ik eis 1% meer oppervlakte.

Deel dit topic

Reacties

+3
Noorderling
Past exact in de demotiveringsstrategie.
Daarnaast bijzonder dat je niet over je eigen percelen kunt oordelen als iemand anders die opgeeft. Kun je weer afspraken maken wanneer iemand anders voor jou inlogt en een middag kunt ergeren.
J Andringa
Volgens het lnv zou er bij ons ongeveer anderhalf hectare af gaan in de nieuwe situatie. Dus ook protest aangetekend
Farma_boerke
Hier netzo,
Alles besproken telefonisch, helemaal prima goede uitleg wij nemen dit mee en passen grenzen aan en vervolgens is er niets gebeurt en blijft het staan zoals ze zelf hadden ingetekend. Zelfs land waarvan ik aangeef dat het niet landbouwkundig is staat als landbouw. *ZUCHT* nettoo er wel op achteruit
HenkK
Dat getrek aan die m2 grond was ik voor een paar jaar terug zat. Landmeetkundig bedrijf alles netjes in kaart gebracht. Wilden ze daar in Assen dat eerst ook nog niet overnemen. Na veel overredingskracht en een her meting op 2 percelen dan toch. Begint het feest weer van voor af aan.
+2
Afm2011
@HenkK klopt, hier net zo, de GPS meting hebben ze over 2019 en 2020 moeten accepteren, nu met de bgt begint HUN spel weer opnieuw. Die grond ligt er gewoon, die GPS meting is eerlijk en klopt. Maar rvo blijft treiteren en de boer op kosten jagen. Ik ben het spuugzat
j h p
@Afm2011 Ze hebben hier meerdere jaren hun eigen aanpassing aangepast, ik kreeg een keer een schouwpad langs een perceel van de buurman erbij, paar 100 meter lang paar meter breed, ik had opeens een stuk met een staart, heb ik toen maar even aangepast.🙄
puntertje
Op elk perceel minstens 4 kleine randjes er af. Als er wat vertrapt is door koeien wordt dat er ook meteen afgetrokken. Een trekkersproor in een natte periode: meteen er afstrepen.
Je vraagt je af welken instructies die werkstudentjes hebben meegekregen. En je mag overal opmerkingen plaatsen, maar ze geven al aan dat ze kunnen besluiten hun eigen grenzen te handhaven. En dan lekker in een periode dat iedereen het vreselijk druk is, reageer je niet op tijd dan gaan ze 'er van uit' dat je het met ze eens bent. Ik heb de opmerking geplaatst dat wanneer ze niet binnen 3 weken reageren ik er vanuit ga dat ze het met mijn grenzen eens zijn. Niks niet: meneer, vakantieperiode, moet je maar reageren. Nou, er is al anderhalve week om.
Vario512
Viel mij op dat bij de percelen van Staatsbosbeheer de bgt-grens op de slootkant ligt. En bij mijn eigen percelen de bgt-grens een halve meter tot een meter uit de slootkant ligt.
Spuit11
@Vario512 Ik had het nog sterker. Bij mij waren de SBB percelen door hun groter ingetekend, bij mijn eigen niet één
JappieJo
Meeste percelen kloppen wel aardig, maar 1 perceel hebben ze er helemaal uitgegooid 🤔. Maar even een verhaaltje typen
+2
Fritsje
Hier van de 54 Ha 1,3 Ha in lucht opgegaan, alles weer terug gezet op hoe het hoort te zijn. Het is één grote dievenbende. Reken dit eens over heel Nederland praat je over duizenden ha's die in rook zijn opgegaan
+1
ted9
@Fritsje zorg maar dat je de slootjes mee neemt ga je hard nodig hebben met het nieuwe landbouwbeleid.
Farma_boerke
@Fritsje hoeven ze minder hectaresteun uit te keren. Kunnen ze weer van gaan vergaderen en overleggen of subsidie voor leuke zaken in hun ogen
+1
JohnDeere7serie
Hier komt het feestje nog, standaard elk jaar met de GO meerdere percelen grijze en gele puntjes verslepen. Wel opvallend altijd dat ze zo laag mogelijke resolutie kaarten gebruiken, altijd flink turen.
cs-agrar
@Stormwind succes met bezwaar maken, kan je 2x doen, en nog eens telefonisch waarbij het standaard antwoord is "tja meneer, volgens onze zienswijze is dat niet zo, dit kunnen wij op de kaarten die wij hebben niet zien..."
Stormwind
@cs-agrar jawel, je kunt verschillende lagen selecteren, ook een kaart laag met de hoogtes, juridisch heb ik gelijk, maar ze mogen 2d meten, als ik bezwaar maak moeten ze waarschijnlijk 3d meten.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
3.543