Mes flink in de veehouderij

Eerste stap om stikstofprobleem aan te pakken: ’Huizen of bos in plaats van vee’

AMSTERDAM - Het mes moet flink in de veehouderij in het Groene Hart en de Gelderse Vallei. Dit is een eerste stap om de stikstofproblematiek aan te pakken, en helpt bovendien het klimaat en de waterkwaliteit. Verder creëert het in de Gelderse Vallei de ruimte voor andere opgaven als natuur, bos of woningbouw.

Meer: telegraaf.nl/nieuws/764668788/…

Deel dit topic

Reacties

+11
John Spithoven
transitiecoalitievoedsel.nl/regie-op-ruimte/

De grootste bedreiging is onder ons.
+14
hans1980
@John Spithoven wat een rijtje nsb ers
+2
Spuit11
@hans1980 Het rijtje namen wat hier staat was al langere tijd geen knip voor de neus waard en ze weten ook best dat de gangbare boer hen minacht. Ik denk dat het boertje pesten is. Of wraak. Serieus de landbouw vooruit helpen zullen deze hielenlikkers nooit doen
mlkvhoudr
@John Spithoven ondernemen is niet voor bange mensen
+2
Nevergiveup
@mlkvhoudr is wel minachting naar de nertsenhouders en puls vissers . ...
+3
John Spithoven
@mlkvhoudr Heeft niets met bang te maken.

Maar bijv nog een korting van......% op bijv fosfaatrechten en de meeste liggen op hun zij. Los van de mensen in het groene hart of Gelderse vallei.

Een trieste reactie, Menno .Overleef jij 50 % korting op je fosfaatrechten? Ik wel, omdat we ondernemer zijn en de boerderij een onderdeel is van meerdere activiteiten. 🤔
+3
jg
@John Spithoven Dan ligt RFC ook op de zij….
Twentsch Land
50 % is natuurlijk wel enorm overdreven ..... maar dat het op door middel korten op fosfaatrechten zal gaan gebeuren is een reëele mogelijkheid ... het zal wel over meerdere keren gaan ... 1e jaar bv 3 procent ... 2e jaar 3 procent enz enz ... in totaliteit kan het maar zo 15 procent gaan worden.

@John Spithoven
bio boer
@Twentsch Land doe mij dan maar in 1x kunnen we dan weer verderder doet maar 1x pijn
+1
mlkvhoudr
@John Spithoven ik zal dan wel wat anders als jou lezen ik zie de zoveelste oproep dat er van alles kan mits voldoende budget
+1
Nevergiveup
@mlkvhoudr Ik lees denk wat anders dan jou , de zoveelste afvink / afval lijst voor de beste melkvee houders van de wereld.
John Spithoven
@mlkvhoudr In opdracht van het ministerie .....

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@John Spithoven Mijn opa is van uit de Gelderse vallei naar hier vertrokken maar dat terzijde, dit is een artikel van een journalist dus ik weet niet goed of het deels clickbait is, als het volledig waarheid is geeft het eindelijk de echte reden aan van het hele stikstofcircus, kunnen bouwen in de randstad, en centrum van het land
+2
Dirk van Zetten
@John Spithoven de eerste stap moet zijn, grootschalige vrijwillige stoppersregeling veehouderijsectoren. Als er bijv 5.000 veehouderij milieuvergunningen opgekocht worden, komt er stikstof en grond beschikbaar voor extensivering landbouw, woningbouw en natuur. Nu blijft het aantal dieren in NL gelijk, ieder jaar gaat er grond naar energieproductie, woningbouw, natuur ed. Terwijl van ons boeren verwacht wordt dat we natuurinclusief en circulair gaan boeren. Nu komt iedere individuele ondernemer meer onder druk te staan, terwijl grootschalige opkoop een verlichting geeft voor zowel de stopper als degene die door wil.
+1
Noorderling
@Dirk van Zetten
Kun jij die grond betalen zonder extra dieren?
Je creëert een prijsopdrijvend effect voor productierechten waardoor die prijs ook niets meer van doen heeft met opbrengend vermogen. Extern geld de sector in kloppen vergroot de luchtbel.

Met grond is het ook al amper rond te rekenen. In Zeewolde is er landbouwgrond gekocht voor 5ton. Ben je als gewone boer in die regio helemaal kansloos als je wilt extensiveren, als je dat al niet was. Grondprijs knalt zo weer 2euro per meter omhoog.
Twentsch Land
Dat is juist het probleem ... er zijn er die belang hebben bij grond en daar veel meer voor kunnen betalen dan de boeren .....@Noorderling
Mh12
@Noorderling kan je me dat nr geven. Voor 5 ton heb ik hier ook wel een hoekje te koop...... zal vast andere bestemming hebben dan aardappels of gras
mlkvhoudr
@Mh12 Facebook data centrum meen ik

omroepflevoland.nl/nieuws/220507/…
+2
pieta
Quote Reactie van @Noorderling:
Ben je als gewone boer in die regio helemaal kansloos als je wilt extensiveren

Juist niet. Verkopen en elders 5 tot 8 keer zoveel terugkopen en extensiveren is gelukt.
Twentsch Land
Tja ... als je verkast kan dat soms lukken .... maar wil je op je eigen stek blijven en graag grond er bij wilt kan het een toren hoge prijs zijn.

@pieta
+1
Noorderling
@pieta
Die uitgekocht wordt wel. Maar die boeren in de omgeving die blijven zitten en net niet de klapper maken wordt het lastig gemaakt.

Met windmolens gebeurt hetzelfde, zijn er genoeg boeren bij die op 1jan hun hele aflossing en rente er maar al vast mee betalen. Boer daar maar tegenop als ze net geen stip bij jou gezet wordt. In de graan en veehouderij gebieden zijn dat dan ook de enige kopers momenteel. Maar met verkopen aan een collega en verdubbelen gaat hem zomaar niet worden.
robbies
@Noorderling Een jaar of wat geleden was je nog van mening dat resultaat alles kon oplossen. prikkebord.nl/topic/230014/…
Noorderling
Quote Reactie van @robbies:
Een jaar of wat geleden was je nog van mening dat resultaat alles kon oplossen.

het is een voorwaarde en de lat komt telkens hoger te liggen, als de overheid de kaarten tussendoor nog eens flink schud wordt het spelletje voor bepaalde boeren wel onmogelijk gemaakt.

Kwam laatst hier iets voorbij, onteigening in de Alblasserwaard? voor 5,5euro. Sterkte er mee.
Zit hier op zware klei al op 6-7euro. Aardappelgrond 8-11euro. Met wat er staat te gebeuren en de industrie wil, komt daar zomaar 1a2 euro bij. Wordt het bijna halveren met verplaatsen in plaats van verdubbelen.
+1
grös
@Noorderling
Ze moeten meer inzetten op natuurinclusief, natuur koopt grond, en vervolgens kun je die grond weer terug huren voor weinig en onder bepaalde voorwaarden je jongvee/mestvee daar weiden.\
Ik wil ook best meer natuur op mijn bedrijf inpassen, houtsingels en kruidenrijk grasland heb ik nu ook al, zonder subsidie, met beweiding is dat geen probleem, dat hadden ze 100 jaar terug hier vroeger nog 10x zo erg, en dat had ook allemaal een functie, schaduw, stikstoflevering (elzen wilgen), bodemvruchtbaarheid, brandhout, diergezondheid etc. Zijn we allemaal grotendeels verleert sinds de industriële revolutie.
Noorderling
@grös
En dan al mn eigen land omzetten in akkerbouw om het niet een grote kuil en balenverzamelplaats te laten worden? Wat is de winst.
Het zal per regio verschillen en afhankelijk van je uitgangssituatie beter passen dan de ander.
Ik zie het alleen nog niet direct zo gebeuren.
grös
@Noorderling
Ik ken jou gebied niet, ik zie hier ook nog geen windmolens zonneparken datacentra komen, zit hier tussen de N2000 gebieden, maar over dat natuurinclusief, geen dingen doen die je niet begrijpt, als ik iets niet begrijp doe ik het ook niet, het zou hier dan sowieso ook niet gaan werken.
dewittemotor
@pieta Inderdaad kun je daar jou zak geld in een nieuw bedrijf investeren dat nooit 1 euro rendement op zal leveren, maar wel eens zoveel werk
+2
pieta
@dewittemotor Hoezo? Daar ga je toch zelf over als ondernemer. Als ze mij 5 ton per hectare komen bieden heb ik hooguit een luxe-probleem.
marcsterreborn
Waarom zou herstructurering van de veehouderij per definitie verkeerd zijn?
Twentsch Land
Omdat de beoogde plannen voor herstructurering lijdt tot een toename van stikstof.

@marcsterreborn
+10
robbies
@marcsterreborn Met herstructurering van de landbouw is niets mis mee Marc. Maar een fatsoenlijke herstructurering gaat met respect voor andermans positie en eigendom. Hier worden complete bedrijfsvoeringen in bepaalde gebieden overbodig verklaard of afhankelijk gemaakt van de overheidsspeen. En waarvoor? Voor economische ontwikkeling en niet voor natuur. Met overheidsgeld boerderijen opkopen om vervolgens op de grond woningbouw realiseren heeft niets met herstructurering te maken, maar ordinaire grondroof en roof van vergunningruimte.
Noorderling
@marcsterreborn
Omdat iemand beslist wat goed voor jou is als ondernemer, sectorbelang staat haaks op individueel belang. Uitleggen wat een ondernemer er mee op schiet is dan ook erg lastig.

Het verhaal past wel prima bij de landbouw hoofdstructuur van Cees veerman. Zal wel het reddingsplan zijn voor z'n zoons omdat de erfpacht constructie eindig lijkt te worden.
+1
Nevergiveup
@marcsterreborn waarom zou je er voor zijn ?? De nederlandse veehouderij is al de beste van de wereld
grös
Ik ben best voor meer natuurinclusieve landbouw e.d., maar er word geschreven meer plantaardig eiwit, maar waar en hoe willen ze dat verbouwen dan? Plantaardig eiwit zit vooral in gras/klaver en voor de mens in peulvruchten, maar die zijn toch veel moeilijker te verbouwen? Met "gif" veel arbeid en kunstmest, ik ken hier niemand die plantaardig eiwit teelt voor humane consumptie, alles word maar als soja geïmporteerd.
Terwijl grasmengsels voor de koe eenvoudig zonder pesticiden en kunstmest te verbouwen zijn. Ja je kunt theoretisch hier peulvruchten wel op grote schaal en zonder chemie verbouwen, maar wie wil en gaat dat doen ???
+3
Farma_boerke
@grös Dat spul importeren we toch gewoon per schip uit brazilie of China (zoals Beyond burger ook doet voor erwten).

Amper CO2 vervuiling...... (schatting 600 ton scheepsdiesel (niet de schoonste btw) voor 1 vrachtje van 100.000 ton = 166L/ton --> diesel = 2,606 (kg CO2) *166 = 433kg CO2/ton soja --> valt per hamburgertje toch in het niet (ca 100g a 50% soja (max meest minder) is maar 0.022g CO2 uitstoot), Oh ja vaak zit er ook kokosolie ed in (= exclusief LCA (vrachtwagens, machines, LULUC) ed.)
Jean-PierreK
@Farma_boerke, ik kom bij je berekening op 6 liter diesel per ton uit.
jan w
@grös
Mensen denken gewoon als er ergens een tekort aan is in de voeding, doen we er gewoon een pilletje bij om dat weer recht te trekken.
Wat bedoel je met soya? De olie ervan? Zit ook weinig eiwit in. of de soya-schroot, wel eiwitrijk, maar niet geschikt voor de humane sector.
grös
@jan w
Ik heb 1x sojamelk gedronken, maar dat smaakte helemaal nergens naar, en ook dat soort producten, ja daar stoppen ze gewoon wat synthetische mineralen bij in en dan klopt het op papier. En nog wat suiker en e-nummers om het wat te laten smaken.
Sojaschroot is volgens mij alleen een restproduct bij het maken van soja-olie, die meestal naar Azië gaat.
Quote:
De vloeistof wordt gemaakt door droge sojabonen te laten wellen, en met water fijn te malen. Sojamelk bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid proteïnen als koemelk (ongeveer 3,5%), en 2% vet, 2,9% koolhydraten en 0,5% as.
+1
jan.1
Zie het niet als bedreiging,ons landje is vol en wordt nog veel voller,dus dan begrijp ik best dat er gekeken wordt naar de ruimte en waar wel en waar niet gebouwd gaat worden.Geld ook voor de productie van voedsel en recreatie,met een goed plan komt er gelijk ook veel geld vrij en is er draagkracht. Misschien komen ze er dan ook achter dat inpolderen markermeer ook een optie is voor landbouw en recreatie&wonen.
Hakken in het zand zetten werkt niet,met meedenken kan je meesturen...
Wolswinkel
@jan.1 Waar staat jullie bedrijf? Oh ok…👍
jan.1
Quote Reactie van @Wolswinkel:
Waar staat jullie bedrijf? Oh ok…

Precies,tis al in m,n oren gefluisterd dat we hier niet kunnen blijven zitten....
maar we denken mee.....
Twentsch Land
Wat ook kan is !

Er zijn landen die grond kopen in andere landen ! Als Nederland nou eens grond koopt in Duitsland, België enz en daar huizen ziet te bouwen.

Maar hier de boeren grond zien af te nemen onder de noemer voor de natuur en vervolgens huizen er op gaat bouwen dat lijkt nergens op......het zal ook juist een toename van stikstof geven.

@jan.1
jan.1
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Wat ook kan is !Er zijn landen die grond kopen in andere landen ! Als Nederland nou eens grond koopt in Duitsland, België enz en daar huizen ziet te bouwen.Maar hier de boeren grond zien af te nemen onder de noemer voor de natuur en vervolgens huizen er op gaat bouwen dat lijkt nergens op......het zal ook juist een toename van stikstof geven.

Niet zo bekrompen doen ,als boer kan je zelf gewoon boerderijen kopen waar het veel beter boeren is als hier in nl,alleen je moet wel uit je luie stoel:😀
+1
hans1980
@jan.1 over de plas?
Jaap40
@Twentsch Land in China hebben ze geld genoeg op de plank om Nederlandse boerderijen op te kopen. Zij zien de noodzaak van voedsel productie WEL!
mlkvhoudr
@jan.1 veels te genuanceerd dit jan 🙂
jan.1
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
veels te genuanceerd dit jan

Dacht het niet:😬 zal wel een langdurig proces worden denk ik ,stoppen elk jaar zeer veel boeren ,blijvers kopen de stoppers op ,zie ik voorlopig niet veranderen.
Heb wel ergens gelezen dat merendeel boeren bedrijven neventak heeft.Opbrengst tussen de 1 tot 15 centen per liter melk.
hans1980
Polen wil 50% meer melken dus melk genoeg kan Nederland wel een beetje boertjes mee pesten

Polen heeft geen stikstof en methaan maar ook geen natura2000 gebieden met ultra strenge depositie normen

Eigenlijk zouden depositie normen op natura2000 gebieden Europees moeten zijn

Ook het aantal natura2000 gebieden
hans1980

+2
Jannus
@hans1980 Het groene hart wordt minder groen zoals ik het interpreteer
+7
John Spithoven
De boerenraad. In opdracht van LNV hebben zij deze studie gedaan ....

HOOGVERRAAD!!!!!

(klik om te vergroten)

hans1980
@John Spithoven Krijg een vieze smaak in mijn mond..🤮
+5
wotan2
@John Spithoven ik wrijf het er niet graag in, maar ik het je gezegd; ondanks al je goede pogingen het tij te keren, het komt echt niet meer goed in nederland. Blij dat ik mijn biezen gepakt heb
+2
BertK
@John Spithoven klopt die lijst wel? In een vlog van de 24e wordt gemeld dat Agractie zich in eerder stadium uit deze gesprekken terug heeft getrokken.
+1
Noorderling
@John Spithoven
Iemand anders probleemeigenaar maken, dat spelletje beginnen ze te snappen bij de overheid.
Kun je vakkundig alle kritiek pareren naar de boerenraad, wat een afschuwelijke naam trouwens, zal wel comfortabel zijn jezelf op een voetstuk plaatsen.
+5
de jonge
Arie kom er maar in... fdf had geen gelijk toch??
+4
weurding
@de jonge arie geeft niet graag zijn ongelijk toe.... zie ledenwerving lto😏
grös
Als het maar geen Paard van Troje is; allemaal mooie idealen, en met allerlei ingewikkelde vergunningen en rompslomp, die kunnen de kleine bedrijven niet aan voldoen c.q. betalen, dus praktisch worden eerst alle kleine "innefficiënte blabla" bedrijven opgeruimd, blijft er alleen nog wat industriële "innovatieve" bedrijven met luchtwassers en ander overbodige high-tech zaken die niet functioneren over, en alsnog veel trekkers met spuitmachines en monocultuur, want daar verdient de industrie (lees: EU) het meeste aan. Hier straks met veel moeite plantaardig eiwit proberen te verbouwen, maar de consument vind het te duur, en Unilever lacht om dat beetje belasting op soja, anders bouwen ze wel een fabriek in Brazilië, Mercosur is al ondertekend.
mlkvhoudr
@grös ik heb vrij veel blijvend grasland, dat vraag ik me dan wel eens af wat de logica daar achter is, ze willen naar meer plantaardige productie, maar niet minder grasland, dat lijkt mij toch behoorlijk tegenstrijdig aan elkaar
+2
pieta
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ze willen naar meer plantaardige productie, maar niet minder grasland, dat lijkt mij toch behoorlijk tegenstrijdig aan elkaar

Dat wordt dan op een grassprietje bijten ipv een houtje. 😁
+1
Jannus
@mlkvhoudr Je hebt een probleem,je denkt na en dat mag hier niet,er wordt voor je gedacht
+2
j h p
@mlkvhoudr Er zitten heel veel tegenstrijdigheden in het beleid, bv vlinderbloemigen stimuleren die N2 uit de lucht omzetten in reactieve N, natuur typen die heel veel stikstof vastleggen, zoals bv levend en herstellend hoogveen die de laagste KDW heeft, verminderen van stikstofdepositie verminderd ook de capaciteit van de natuur om CO2 vast te leggen en nog wel meer denk ik.
+1
grös
@j h p
Juist, ze moeten even de juiste films op Netflix kijken; "Kiss the earth", daar word de gewone mens duidelijk dat je met koeien en grasland en grazen ENORME hoeveelheden co2 kunt vastleggen. Dit schijnt in groene en milieukringen 'controversieel' te zijn, daar is standaard denkwijze "vee=fout", terwijl het vee in feedlots netto dan wel uitstoot en grazend vee netto co2 vastlegt (stikstof natuurlijk ook, maar dat is wereldwijd nog geen issue). Zodra men echter de ploeg in de grond zet dan vind er wel co2-uitstoot plaats, en voor plantaardige productie word nou eenmaal veel geploegd. No-till is wel in opkomst, maar dan word er alsnog veel kunstmest gebruikt en dat stoot dan ook weer stikstof en co2 uit.
grös
+1
ted9
@grös Heb hem ook gezien interessante docu die je wel bij blijft.
+9
George
Na het zien van zo'n lijstje namen komt weer duidelijk naar voren wat ik al langer hier schrijf. De landbouw wordt van binnenuit kapot gemaakt. Overal zitten ze geïnfiltreerd. Tjeerd de Groot was bij NZO het meest extreme voorbeeld maar ze zitten overal dat soort , bij LTO , RFC etc.
+5
Nevergiveup
@George zelfs LTO trekt al nest bevuilers aan en durven die leden te noemen ....
+2
de jonge
Hoe staan jullie hierin jan cees en john spithoven? jullie zijn enorm goed op de hoogte van de stikstofperikelen, hoe kan het dat de landbouw die ook nog via gewassen stikstof opneemt ingeruild word met goedkeuring van de staat naar woningen die geen stikstof opnemen en waar het er dus op neer komt dat de stikstofuitstoot dan omhoog gaat ipv naar beneden,of zie ik dat niet goed. dan zouden wij dus nu met rechtszaken moeten gaan komen om deze fratsen te gaan keren? Ik heb namelijk een vermoeden dat we op 1 of andere bijzondere wijze nu geen vollenbroek gaan horen,en als hij wat voor de buhne zou doen hij opeens wat minder scherp is en de zaak verliezen gaat, maar dat is mijn mening
+1
sorry
FB Koeien;

3u ·
Vanmorgen contact gehad met een lek.
Keurentjes, Veerman, de Lucht, en Lageweg zijn bezig met een offensief tegen de landbouw.
Naar aanleiding van het rapport "samen werken aan regie op ruimte" van maart 2021 zijn ze nu adviezen aan het ministerie aan het geven. Dat liegt er niet om.
Binnen vijf jaar moet de helft van het vee weg zijn uit Nederland.
-Gelderse vallei moet leeg.
-groene hart moet volledig extensieve melkveehouderij worden.
Vd Tak en Kemp zien dit totaal niet zitten en vinden dat het veel te ver gaat, maar staan zware sancties op het naar buiten brengen van dit plan.
Bijna niemand weet dus dat dit bestaat en diegenen die het weten houden hun mond omdat er anders een advocaat op de stoep staat.
Maar het ministerie gaat met die vier wel door om de landbouw op te heffen.
bio boer
@Twentsch Land doe mij dan maar in 1x kunnen we dan weer verderder doet maar 1x pijn
+1
Frans Z.
Dit is een verplichte/ vrijwillige etnische zuivering van hele gebieden lijkt het wel. Alleen de boeren moeten weg. Onze (ex )bestuurders,CEO,s en deskundigen beginnen te radicaliseren.
mlkvhoudr
@Frans Z. Dat is een ander plan volgens mij maar waar ik pas nog hard moest lachen om mensen die Nederland communistisch noemen, als je zulke plannen serieus gaat nemen komt het communisme wel rap dichterbij, plan economie, bevolkingsgroepen verjagen van een plek, ik zie het niet gebeuren, maar meneer stikstof heeft z'n moment of glory weer even
+6
Jan S
@mlkvhoudr En bedankt.
Ik ben doorgaans goed op de hoogte van de geschiedenis. En de geschiedenis herhaalt zich iedere keer weer volgens dezelfde systemen. Ziet er anders uit, maar het systeem erachter is elke keer hetzelfde.

Ook ditmaal moet de cultuur kapot en de kleine zelfstandigen en dan vooral boeren verdwijnen. Die zijn namelijk onafhankelijk en zorgen voor een onafhankelijke voedselproduktie. En de communisten willen juist de controle hierover zelf in handen hebben. Lees de Russische en Chinese revoluties er nog maar eens op na. Als dit beleid wordt doorgevoerd is de kans op grote voedsel tekorten en als gevolg daarvan hongersnood een logisch gevolg.
mlkvhoudr
@Jan S hee Jan had jij dat ook gezegd dat was ik al weer vergeten, er komt ook zoveel voorbij maar doelde niet op jouw hoor, maar ik kan het dus niet ontkennen dat ik de parallel nu wel erg opvallend vond
Vdejong
@mlkvhoudr volgens mij was ik degene die in een ander topic nederland communistisch noemde.
mlkvhoudr
@Vdejong als ze dit zo gaan uitvoeren ga ik je nog gelijk geven ook
Jan S
Quote Reactie van @Vdejong:
volgens mij was ik degene die in een ander topic nederland communistisch noemde.

Ik weet niet wat voor landbouwbelwid ze in Canada voeren. Maar pas op wat je zegt en schrijft voor je het weet zit je in de bak.

rumble.com/viwogh-breaking-now-canada-completely-b…

Dat is ook niet zo verwonderlijk met Trudeau, een echte communist, aan het roer. Heeft hij van zijn vader geleerd. De communist die we allemaal kennen, Fidel Castro.

grös
@Jan S
Misschien is het ook wel de vader van Jesse "Yassar" Klaver, die lijkt er ook behoorlijk op, politieke voorkeur zal wel in de genen zitten 😅
Grasbaal
Quote Reactie van @Jan S:
Dat is ook niet zo verwonderlijk met Trudeau, een echte communist,

Zolang het maar een complottheorie is dan zal het wel waar zijn: nl.wikipedia.org/wiki/Justin_Trudeau/
Jan S
@Grasbaal Jij hebt de Wikipedia link (even als mijn links niet waarschijnlijk niet eens gelezen/bekeken. Want daarin wordt het beeld van een corrupte liegende ultra linkse machtspoliticus alleen maar bevestigd.
+3
de jonge
@Jan S Dit had je een half jaar terug eens moeten neerzetten,dan was je een wappie of kreeg je misschien zelfs een ban,het word steeds stiller,zullen er nu toch meer mensen zijn die beginnen in te zien dat dit allemaal vooropgezet is met het doel om mensen onder controle te krijgen. Mondkapjes was immers ook een gedragsexperiment...Werd ook gewoon gezegd hoor en de mensen die huppelden er als makke schapen achteraan...Let wel, Mensen bepalen het heden,de toekomst en de geschiedenis door de keuzes die ze maken.
grös
@de jonge
Nou gister liep ik in de supermarkt, ja meestal op zondag, en daar kon ik in een drukke zaak de mondkapjes op 1 hand tellen, letterlijk een verademing dat die onzin afgelopen is, vooral voor bepaalde beroepen die er de hele dag mee rondliepen.
+1
de jonge
@grös haha en jij denkt dat het nu gedaan is?? geniet er maar van,zolang het kan,we worden nu al klaargestoomd voor de volgende lockdown... ineens berichten over toename in rusland en sydney in lockdown,de mensen moeten vooral blijven reizen lijkt het,dus wat verwacht jij dat er gebeuren gaat de komende periode? dat wij onze vrijheden terug krijgen?
grös
@de jonge
Afgelopen week 17 mensen overleden met Corona, weet je hoeveel er 'kort na de vaccinatie' zijn overleden in NL? 409 ..
Dat hoor ik nooit in de media, alleen maar het geratel over lockdowns in Zuid-Afrika,de delta variant blabla, ik luister zo weinig mogelijk naar die radio, van de ouderen is zo'n 3/4e gevaccineerd, dus waar zijn ze nog bang voor, de jeugd misschien maar 20%, dus die kunnen wel ziek worden, maar nooit erg, op een hele enkeling na. Het is verder gewoon bangmakerij, dus je hebt vast wel gelijk. Maar wat ik mij nu afvraag, zijn er geen grotere problemen in de wereld om ons druk te maken?
Met de "mexicaanse griep" tierde de q-koorts weelderig door delen van Brabant, maar je hoorde er hé-le-máál niks over, dus wie weet wat er nu nog gebeurt en de mainstream pers niets en tunnelvisie Den-Haag niks over los laat ??
+1
de jonge
@grös dat is dus wat ik bedoel, de media is ons al aan het klaarstomen voor de volgende lockdown. in amerika is het enten met het janssen vaccin zelfs even stopgezet en dan heb je in nederland een de jonge die staat te huppen onder het praten hoe geweldig het is..in 1 x klaar en dansen met janssen....
weurding
de jonge
@de jonge en kijk daar is ie al,bestel de mondkapjes vast maar weer hoor,eerst allemaal weer even reizen zodat het allemaal weer goed gaat verspreiden en dan weer....Eigen verklaring uitzondering mondkapjesplicht
De Eigen Verklaring uitzondering mondkapjesplicht is bedoeld voor mensen die vanwege een ziekte of beperking geen mondkapje kunnen dragen. Gebruik door andere personen is strafbaar.

Deze verklaring is beschikbaar sinds juni 2021 en vervangt het kaartje dat vanaf december 2020 in gebruik was. De verklaring is door VWS in overleg met cliëntenorganisaties, OV-partijen en andere handhavende partijen opgesteld.

Download 'Eigen verklaring uitzondering mondkapjesplicht'
PDF document | 103 kB

Formulier | 25-06-2021
George
Quote Reactie van @de jonge:
dansen met janssen....

Ik ben ook weer vrij met de mijn QR - Code op de coronacheck app. 😄
+1
slagakker
@grös Kan hier erg kort over zijn. Je moet je kapot schamen ken een voorheen kerngezonde 50er vorig jaar april besmet geraakt met eigen bedrijf kan nu nog geen 100 mtr fietsen diep triest. Zo ook q koorts onderschat het niet als je altijd doodmoe bent en nog maar 40 of 50 jaar oud bent. Duidelijk nog niets mee gemaakt in het leven.Snap dus ook echt niet waarom Co/Tinus dit tolereert. Dit gaat over mensenlevens.
grös
Quote Reactie van @slagakker:
geen 100 mtr fietsen diep triest. Zo ook q koorts onderschat het niet als je altijd doodmoe bent en nog maar 40 of 50 jaar oud bent. Duidelijk nog niets mee gemaakt in het leven.Snap dus ook echt niet waarom Co/Tinus dit tolereert. Dit gaat over mensenlevens.

Ja mijn overbuurman had dat ook, nou, die man heeft al z'n hele leven astma, werkt elke dag in een fabriek met de lucht vol allerlei lichaamsvreemde stoffen. En dan is er nog levensstijl, groot deel van de "gezondheidszorg"/ziekenzorg is niks meer als symptoombestrijding, maar de supermarkt ligt ook vol met rommel, dat mag gelukkig in een vrij land, welvaartszieken (troep vreten/te weinig beweging) nemen nog elke dag toe, maar als je je als gezonde dertiger je niet wil laten vaccineren, met een vaccin wat nog maar 2 van de 4 testen heeft doorlopen en om speciale redenen vervroegd is toegelaten (is ook begrijpelijk), dan moet je je ineens schamen omdat je niet achter de rest v.d. kudde aanloopt, pff.
+1
matt
Veel moeilijke woorden,maar in het kort samengevat.

- zoveel mogelijk veeboeren wegjagen,om de stikstof te vorderen zogenaamd voor natuur maar het gaat natuurlijk om economisch gewin.

- paar boeren in leven laten (gesubsidieerd) omdat die nodig zijn,om co2 vast te leggen (waar de industrie mee aan de haal gaat).
En om het landschap te stofferen,zoals hun het willen hebben.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
92
DEELNEMERS
37
WEERGAVES
0