Bij landbouwgif moet overheid voortaan kijken naar gevolgen voor de natuur

Een uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland kan grote gevolgen hebben voor het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Zorgt Natura 2000 voor een vera...

Deel dit topic

Reacties

Farma_boerke
De uitspraak ging over meer dan alleen gif (incl drainage).
Voor ieder gewijzigd gebruik wat een mogelijk negatief effect op de N2000 natuur heeft moet je een Nb vergunning hebben. Of zelf wetenschappelijk aantonen dat het geen effect heeft.
Noorderling
@Farma_boerke
Eens in de hoeveel jaar kun je lelies telen?
Zit je met vruchtwisseling al gauw met veranderend gebruik.

Het lijkt een onschuldig haakje waar straks een hoop ellende aan opgehangen wordt.
weurding
@Noorderling velen staren zich blind op de prijs die betaald wordt, echter bodemleven gaat finaal naar de kloten, grond wordt zo vet als een slak van de olie en structuur als het beetje tegenzit met de oogst is weg, rijden af en aan met de spuit en ook al zal daar niet altijd gewasbeschermingsmiddel in zitten maar ook wel bemesting is het beeld al snel gevormd
+1
grös
@weurding
Ja de grond word er echt niet beter van, ik heb het wel eens laten verbouwen, maar je hele structuur is in 1x weg, grond blijft langer nat en droogt sneller uit.
Als veehouder moet je wel goed nadenken over op welke percelen je dat spul laat verbouwen. Ik hoor ook wel eens van vruchtbaarheidsproblemen bij koeien, tenslotte de teeltlaag bestaat voor een groot deel uit organismen, die zitten daar niet voor niets, zonder die (micro)organismen groeit er ook niks, maar pesticiden hebben daar natuurlijk wel uitwerking op. Er word ook echt niet bezuinigd op middelen als er voor een half miljoen in de grond zit spuiten ze liever een paar keer teveel als nodig natuurlijk.
+1
grös
Ja diezelfde milieudefensie die hier minder koeien wilde, tegen elke NB-vergunning bezwaar maakte, wat dachten ze dat er dan voor terug kwam? Lelies, (poot)aardappels, gladiolen, uien, pioenrozen, allemaal intensieve teelten en juist de grond rondom dit soort natuurgebieden is daar uitermate geschikt voor, niet voor groenteteelt of iets dergelijks.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0