Vlog van Mark: Vol verwachting klopt ons hart, maar LTO komt haar beloftes niet na

Helaas moeten we constateren dat na de deadline van 1 april nu de zelfgemaakte deadline van Sjaak weer verstreken is. Ons verdienmodel lijkt verder weg dan ooit. Ze zitten bij LTO niet eens meer aan tafel bij de CEO's maar bij inkopers. Over meer geld wordt niet eens meer gesproken ????. Gelukkig heeft FDF het 'Farmer Angry Concept' ontwikkeld... gratis en voor niks voor elke supermarkt die niet 'Farmer Friendly' is.

Bron

Vlog van Mark:
youtube.com

Deel dit topic

Reacties

Hakkie Takkie weg met Sjaakie !!! Huur sjaakie maar in die in de film flodder speelde.. Op ons kun je rekenen, tubbergen 5.0, incl de KETSPLAAT .Dit gedonder moet stoppen .
+5
achterhoeker2
De FDF moet zijn pijlen op het MOB/CBL en deels de overheid richten, niet op de collega's van het LTO.
+1
MaFlodder
@achterhoeker2 pijlen zijn dus precies goed gericht, aangezien LTO in dienst staat van de overheid😉👍. Maar serieus, hoe kun je LTO nog collega's noemen terwijl zij ons bovenwettelijke reductie door de strot willen duwen, bedrijven rondom N2000 gebieden laten barsten en een beter verdienmodel dwarsbomen? En tot overmaat van ramp volledig voorbij gaan aan het rapport van de bodemmonsters in Drenthe??
+4
marcel r
Quote Reactie van @MaFlodder:
pijlen zijn dus precies goed gericht, aangezien LTO in dienst staat van de overheid

Je hebt waarschijnlijk het stikstof info debat in de Tweede Kamer niet gevolgd afgelopen maandag.
Daar werd precies duidelijk hoe de verhoudingen liggen.
Greenpeace gaat de overheid voor de rechter dagen, als er geen beter plan komt om de KDW op korte termijn te gaan halen.
Aan de andere kant STAF die grote twijfels heeft bij de onderbouwing van KDW en of het halen van de KDW ook maar iets uit gaat maken voor de N-2000.

Daartussenin zit LTO.
Blijven hameren op meten, ondertussen haalbare en door de overheid betaalde maatregelen treffen.
Zodra de wetenschap(meten) met nieuwe inzichten komt, hier direct op inspelen.

Mijn voorkeur gaat uit naar de lijn van Staf, maar geeft op korte termijn in het huidige politieke en juridische speelveld geen oplossing.
Dus wil je als boer verder, dan is het voorstel van LTO zo gek nog niet.
Hopen dat er, zodra er meer gemeten wordt, het kwartje onze kant op valt.
MaFlodder
@marcel r vanwaar die neerbuigende aanname dat ik het rondetafelgesprek niet gezien zou hebben? Van begin tot het eind gezien!! John, Jaap en Geesje pleiten ook voor meten. Zelfs Scholten. Daarmee is LTO dus niet uniek. LTO gaat voorbij aan belangrijke feiten. Kwalijke zaak!
Noorderling
@marcel r
Verder als de basis niet klopt wordt ook heel erg lastig. Ga je het drijfzand in als je stappen gaat zetten, kom je dan straks nog naar de wal als de metingen net niet jouw kant op vallen?

Kan er best in mee gaan dat het plan niet zo raar is, mits je kunt vertrouwen op cijfers en data en die kloppen. Iedereen zijn vergunning en daarbinnen ben je vrij te doen en te laten of te verkopen voor een prijs die je past. Met ons boerenverstand redeneren we zo, alleen werkt de wereld ondertussen anders.

Als je verder wil moet je een bord in je tuin slaan en maken dat je weg komt, ondernemen in Nederland wordt onmogelijk gemaakt en stil zitten is zelfs gevaarlijk of niet mogelijk. De basis en ontwikkelingen in wetgeving is verrot, onbetrouwbaar en onzeker. Daar is ondertussen niet meer tegen op te boeren met vakmanschap, wat voorheen nog wel eens wat (financiële) gaten gedicht heeft.
+2
MaFlodder
@achterhoeker2 En daarbij drijft Sjaak ons rechtstreeks in de fuik van MOB, door met zijn stikstofplan in te zetten op technische maatregelen. We weten allemaal dat MOB ons met open armen zal ontvangen en een deel zelfs al stevig heeft omarmd!🐍

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0