Minder uitstoot met grote koe en meer krachtvoer

De Nieuw-Zeelandse melkveehouderij moet in 2050 volgens het Klimaatakkoord van Parijs 30 procent minder broeikasgassen uitstoten dan in 2005. Dit komt bovenop de bestaande eisen rond stikstofverliezen. Instanties denken dat dit het best te bereiken is met minder koeien melken en een terugkeer naar enkel melk uit gras, waarbij de nationale melkproductie op hetzelfde niveau moet blijven.

Deel dit topic

Reacties

Zwarecross
Eindelijk kunnen we de discussie over welke koe het beste is voor het milieu sluiten🙏
bio boer
Lopen ze daar nog zo ver achter dat ze niet wisten dat hoog productieve koe efficiënter is ? Of dat nou echt beter is voor het milieu stel ik mijn vraagtekens soms zijn we teveel gefocust op uitstoot kg product intensief geeft hogere belasting op kleiner gebied exstensief smeer het uit over grotere oppervlakte als alles intensief is heb je groot gebied met hogere belasting maar wel meer kg product zo als we dat hier gewend zijn

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0