Proest! Boerentreiterende minister Schouten wil stijgende zelfmoordcijfers onder boeren terugdringen



Quote:
Het is niet de bedoeling dat boeren, die door steeds veranderende wet- en regelgeving, financiële zorgen, onzekerheid over de toekomst en soms felle kritiek va

Deel dit topic

Reacties

+3
Kringloper
Begint haar geweten te knagen🤔
+4
arie.j
Quote Reactie van @Kringloper:
Begint haar geweten te knagen

Iemand die op een dergelijk manier een Topic neerzet plus commentaar erop hoort dat niet anoniem te doen. Dat is laf
Schouten is ook niet anoniem.
+3
BertK
@arie.j Laf is wetgeving verzinnen gebaseerd op onjuiste feiten. Ben met je eens dat dat weer geen reden is om zelf laf te zijn.

Laat je niet gek maken, de soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend. Opletten, koude soep is ook niks aan.
+1
arie.j
Quote Reactie van @BertK:
@arie.j Laf is wetgeving verzinnen gebaseerd op onjuiste feiten. Ben met je eens dat dat weer geen reden is om zelf laf te zijn.Laat je niet gek maken, de soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend. Opletten, koude soep is ook niks aan.

Wat heeft een onjuiste wetgeving met laf te maken ???
Kringloper valt iemand persoonlijk aan, maar kruipt zelf achter een boom weg, dat is beneden peil.
+4
weurding
@arie.j stel voor zijn naam te veranderen in boomkruiper
+1
BertK
@arie.j Ontkennen van en weglopen voor de kritische opmerkingen van mensen die dagelijks in en met de natuur werken misschien?
Kringloper
@arie.j
Man man man zuurpruim!
+1
groeier
Quote Reactie van @arie.j:
Wat heeft een onjuiste wetgeving met laf te maken

??
+5
Zwarecross
@arie.j Oei kerel toch
Er wordt een artikel geplaatst
En een vraag gesteld
En dan denk jij te moeten oordelen?
Wanneer je kijkt naar de feiten en omstandigheden die betrekking hebben op het ministerschap van mevrouw Schouten, dan kun je geen andere conclusie trekken dan zoals Kringloper doet.
Arie...waar is de ambtenaar van de voermaatregel?
+2
Vdejong
@arie.j als de naam j jansen was ipv kringloper, dan weet jij opeens wie hij is?
+5
Nevergiveup
Het is op best wat bedrijven kommer en kwel door foute
, arrogante en asociale regelgeving. Triest is het enige woord wat over blijft voor een minister "tegen" landbouw.
+5
mlkvhoudr
Het is weer internetgekkies week aan het worden hier op het prikkebord, jammer ging vorige week net zo mooi........
+3
Zwarecross
@mlkvhoudr We zijn pas met de amuse bezig
En nu krijg je het als dromer al zwaar?
Kom op kerel. Ffff tandjes op elkaar en op naar het hoofdgerecht
+4
mlkvhoudr
@Zwarecross ik ben mijn hele leven al veel te open dus ik ben wel gewend dat mensen daar gebruik van denken te kunnen maken, helaas voor die genen die dat denken accepteer ik gewoon dat bij naar buiten toe open zijn er altijd zeikerds zullen zijn die denken dat ze je kunnen raken maar deze dromer heeft eelt op zijn ziel 😋
Eet smakelijk dan maar, denk je wel even aan je tafelmanieren 😉
+1
MTSTAMMINGA
@mlkvhoudr Eet smakelijk dan maar, denk je wel even aan je tafelmanieren 😉

En @mlkvhoudr telefoon uit onder eten dus 😀
+1
de Tank
@mlkvhoudr je kan nooit te open zijn
de Tank
@Zwarecross zolang je je schild niet laat zakken is het makkelijk je tandjes op elkaar te houden😏
+1
puntertje
Als ze het maar niet door haar ambtenaren uit laat werken, die komen met een zelfmoordreferentiecijfer en gaan daar dan op korten denk ik.
hans-hans
Je kunt het natuurlijk ook de nabestaanden vragen waarom er waarschijnlijk zelfmoord gepleegd is en daar een les uit nemen, in het artikel stond dat er felle kritiek was van de maatschappij is want...............
de maatschappij vindt ............ iets met steeds veranderende regelgeving en ....................
de hoofd oorzaak daarvan was of heb ik het artikel verkeerd gelezen?
wat vinden jullie zelf ??de meningen lopen nou eenmaal uit een

misschien een idee dat Caroline er een debat voor aan kan vragen en zo gezamenlijk (tweede kamer) tot een oplossing te komen
Vdejong
Quote:
de nabestaanden vragen waarom er waarschijnlijk zelfmoord gepleegd is
als of je dat weet. Ken verscheidende gevallen waarbij men in het duister tast, omdat er geen brief is gevonden.
Zwarecross
@Vdejong Ik ken verscheidene gevallen waar de reden heel duidelijk was
+5
Farma_boerke
Aandacht voor zelfdoding is goed en moeilijk. Vaak is het een stapeling.
Blijf er niet mee zitten binnenvetten, er zijn meerdere manieren voor hulp zoek die dan ook of wijs iemand er “terloops” op als die het moeilijk lijkt te hebben. Iets wegstoppen of een ander (bv Schouten) de schuld geven werkt niet.

0800-0113
agrarischecoaching.nl/
de Thijs
Vergeten ze de tandartsen niet? Die staan al jaren op de eerste plek in de zelfdodings top 10
+1
arie.j
Quote Reactie van @de Thijs:
Vergeten ze de tandartsen niet? Die staan al jaren op de eerste plek in de zelfdodings top 10

Uit cijfers uit de VS blijken die daar er hoog te zijn voor tandartsen.
Hier onderzoek en cijfers in Nederland.
Cijfers lopen altijd wat achter
Gelukkig, iemand met een agrarisch bedrijf niet in de hoogste categorie.
113.nl/suicide-werksector/
Vdejong
@arie.j jongste cijfers 2016. Dat zegt toch niets, wat is er sinds 2016 over ons uitgestort. Vorig jaar binnen 2 mnd 3 gevallen bij ons in de buurt.
Zwarecross
Zullen ze bij lnv een scorebord hebben net als bij Rfc?
+2
Bennie Stevelink
De aannemer die 16 jaar geleden bij mij een nieuwe stal heeft gebouwd had drie zusters die zelfmoord hebben gepleegd. Er blijkt ook zoiets te bestaan als een erfelijke aanleg voor depressiviteit en de daaruit voortkomende zelfmoordneiging. Een dochter van de aannemer heeft langere tijd in een psychiatrische instelling gezeten. Ze waren doodsbang dat ook zij zelfmoord zou plegen.
Opvallend is dat het allemaal vrouwelijke familieleden waren die hiermee belast waren.

Zelfmoord heeft dus niet alleen met de actuele levenssituatie te maken. Het gaat om een bepaalde aanleg, heel belangrijk zijn jeugdervaringen en daarop aansluitende gebeurtenissen in het huidige leven.
Iemand die zich in zijn kinderjaren afgewezen heeft gevoeld door zijn ouders, op latere leeftijd een relatie die stukloopt wat aansluit op de ervaring in zijn kinderjaren en een bepaalde impulsiviteit heeft, waardoor hij gemakkelijk gevoelens omzet in daden. Dat is een dodelijke combinatie van factoren.
Vdejong
@Bennie Stevelink
Quote:
dodelijke combinatie van factoren.

Vast niet de enige.
Noorderling
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
Er blijkt ook zoiets te bestaan als een erfelijke aanleg voor depressiviteit en de daaruit voortkomende zelfmoordneiging.

Als dat echt zo erfelijk zou zijn, waarom is die bloedlijn dan al niet lang uitgestorven?

Bij ieder geval zou er een kaart naar den haag gestuurd moeten worden. Iets met reflectie. Paard achter de wagen spannen of motiveren te stoppen zodat de stempel boer er niet meer opgedrukt kan worden lost ook niks op. Dat de regels minder worden verwacht ik ook niet, wordt ondertussen incalculeren dat je 10.000euro per jaar kwijt bent aan boetes, als je niet gepakt wordt heb je geluk. Boeren anno 2021.
mlkvhoudr
@Noorderling ik ben opgegroeid met de humor van Herman Finkers : zelfmoord dat is wel het laatste wat ik zou doen.......

Ik geloof er overigens helemaal niet in dat er meer suïcide onder landbouwers is wel dat er meer suïcide onder mannen boven de 50 is en dat is ook net een groep die in de agrarische wereld over vertegenwoordigd is, het verhaal van Bennie verbaasd me in die zin dat ik wel enkele mannen kende die zelfmoord gepleegd hebben maar geen een vrouw,zal wel toevallig zijn hier dus alleen oudere mannen die het wel mooi geweest vonden
+1
pieta
Quote Reactie van @Noorderling:
Als dat echt zo erfelijk zou zijn, waarom is die bloedlijn dan al niet lang uitgestorven?

Ken hier toch iemand waar het ook in de familie zit. Kan er verder niets over zeggen behalve dat ze daar wel eerst kinderen krijgen. En ik wil ook die kinderen niet de schuld geven.
Bartlehiemboer
Nu ben ik een "import boer" kon vroeger genieten van een fietstochtje, de koe in de wei bla bla. Sinds het boerenleven is dit niet meer. Je maakt je zorgen om voedselvoorziening voor al die mensen, je ziet het gras bruin, je ziet de kuilbulten soms niet te hoog, Je leest je vakbladen, je weet meer van de natuur/voedsel dan de gemiddelde burger. Je hebt te maken met de onwetendheid van de overheid. Ik denk niet dat ik terug kan naar dat onbezorgde fietstochtje....Wat als je een echte boer bent opgegroeid en toekomst. Ik kan me wel voorstellen dat deze mensen denken wat is er nu nog te doen voor mij...??? Neem de nertsenhouders die zelf in de "kist" gingen liggen. Als je het dan in het hoofd hebt mogen wij er naar kijken dat dit best een mooie dood is. Je hebt het leuk gehad, het is klaar.
+1
mlkvhoudr
@Bartlehiemboer je moet nooit met een rugzak vol lood op de rug gaan rondlopen is mij altijd geleerd, ik worstel ook heus wel met bepaalde zaken die zich het kortst samenvatten als : in het keurslijf gedrukt worden, maar als het s avonds bij het naar bed gaan moet de knop om en moeten de zorgen van vandaag bij vandaag blijven er komen morgen gratis en voor niks wel weer nieuwe
+1
weurding
@mlkvhoudr juist, overal is wel wat
Vdejong
@mlkvhoudr het is helaas niet iedereen gegeven om bepaalde dingen naast zich neer te leggen.
+3
mlkvhoudr
@Vdejong lukt mij ook niet altijd maar moet wel altijd het streven blijven, ik heb nu een terminale oom die ontwikkelingswerker was en die man was hier 27 jaar geleden om afscheid van mijn vader te nemen die toen aan zijn laatste loodjes bezig was, mijn oom moest weer op reis, dus ik vond het wel mooi om dan ook even fatsoenlijk afscheid van mijn oom te nemen, gewoon gezellig lopen ouwehoeren over vroeger en het EK nu, prima relaxed uurtje gezeten daar, toch compleet naar de kloten de volgende dag, dus soms kun je daar nog niks van op aan of en hoe iets invloed op je heeft, maar als je bedrijfsmatig je problemen van gisteren met je mee gaat dragen dan gaat dat ten koste van de aandacht die je vandaag voor je bedrijf nodig hebt dus het streven moet blijven dag afsluiten, was het een kutdag morgen nieuwe kansen.
Maar dan praat ik natuurlijk niet over grote problemen als overgefinancierd of knelgevallen en dergelijke.....
mlkvhoudr
@mlkvhoudr wat ik trouwens wel erg leuk dan wel opmerkelijk vond om te horen dat mijn vader vroeger schijnbaar nog wel eens het idee had om voor de bank te werken en wij nu met al die regels om voor de melkfabriek te werken, dus tijden veranderen en elke generatie heeft zijn eigen maar toch ook wel vergelijkbare problemen.....
+2
Bartlehiemboer
@mlkvhoudr Klopt, hier gisteren 50 geworden. Eens even terug in de tijd gekeken. Welk jaar uit het verleden ook voorbij komt er is steeds een item met boze boeren. Was ook wel weer grappig. Daar zijn ze weer.
+1
mlkvhoudr
@Bartlehiemboer gefeliciteerd met je 50e verjaardag
+1
George
Proficiat met je 50 keer jarig zijn!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
40
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0