Illustratie van:

MTD Zitmaaier - J125 start niet met contactslot, enkel rechtstreeks op starter

Mijn mtd j125 start enkel met externe batterij en kabels rechtstreeks op starter. Met kabels op de originele batterijaansluitingen start hij niet, ligt dit aan contactslot of starterrelais. Ook meet ik geen spanning op de batterijaansluitingen als hij draait doch de koplampen branden wel dus er wordt wel spanning opgewekt. Waar zou het probleem liggen en hoe goedkoopst op te lossen. Ik vermoed batterij en contactslot vervangen... Iemand dit nog al gehad. Zou evt ombouw naar handstart met trekkoord een optie zijn?

Deel dit topic

Reacties

valere reynders
Misschien massakabel controleren. Losmaken aan chassis en roestvrij maken
Zoete
Massapunten kuisen is altijd een goed begin. Om de batterij uit te schakelen als mogelijk probleem: externe batterij aansluiten op interne batterij met goede startkabels en zien of hij start. Als hij al bleef draaien als je hem met externe batterij rechtstreeks op starter gestart hebt, dan heb je in ieder geval je standaard 12v naar de motor. Dan is je 'contact aan' nog werkende. Dan best meten op je startrelais of er 12v toekomt op de dikke kabel van de batterij. Er zou al een kink in die kabel moeten gekomen zijn of echt vuile contacten op batterij, dus normaal zal dat wel ok zijn. Controleren of de dikke kabel tussen startrelais en starter nog intact is. Dan meten of er 12v op een klein kabeltje aan je startrelais komt als je start op je contactslot, let op je moet dan ook op je stoel zitten, ontkoppelingspedaal induwen, maaier afleggen enz zoals je zou normaal zou doen om te kunnen starten. Als je 2 kleine kabeltjes naar startrelais hebt, dan is er 1 die 12v moet krijgen en 1 die massa geeft, meet op de juiste 😀. Als je geen 12v meet dan is de startschakelaar kapot. Als je wel 12v meet dan is je startrelais kapot.
Hopelijk kun je zo het euvel oplossen!
pieterma
Quote Reactie van @Zoete:
Massapunten kuisen is altijd een goed begin. Om de batterij uit te schakelen als mogelijk probleem: externe batterij aansluiten op interne batterij met goede startkabels en zien of hij start. Als hij al bleef draaien als je hem met externe batterij rechtstreeks op starter gestart hebt, dan heb je in ieder geval je standaard 12v naar de motor. Dan is je 'contact aan' nog werkende. Dan best meten op je startrelais of er 12v toekomt op de dikke kabel van de batterij. Er zou al een kink in die kabel moeten gekomen zijn of echt vuile contacten op batterij, dus normaal zal dat wel ok zijn. Controleren of de dikke kabel tussen startrelais en starter nog intact is. Dan meten of er 12v op een klein kabeltje aan je startrelais komt als je start op je contactslot, let op je moet dan ook op je stoel zitten, ontkoppelingspedaal induwen, maaier afleggen enz zoals je zou normaal zou doen om te kunnen starten. Als je 2 kleine kabeltjes naar startrelais hebt, dan is er 1 die 12v moet krijgen en 1 die massa geeft, meet op de juiste . Als je geen 12v meet dan is de startschakelaar kapot. Als je wel 12v meet dan is je startrelais kapot.Hopelijk kun je zo het euvel oplossen!

bedankt voor je gedetailleerde uitleg!
blauwe tractor
Contactslot doodgewoon stuk???

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de MTD Zitmaaier en hebben de trefwoorden contactslot en starten geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN