Komend voorjaar geen koeien in de wei door #Schmallenbergvirus ?

GRONINGEN - Voor melkveehouders dreigt deze zomer een verplichting om dieren te stallen vanwege het Schmallenbergvirus.

Dat schrijft landbouwblad Veldpost. Staatssecretaris Henk Bleker noemde tijdens de Internationale Grüne Woche in Berlijn het binnenhouden van runderen, schapen en geiten één van de opties om de verspreiding van het virus te voorkomen. In Groningen zijn op drie bedrijven het Schmallenbergvirus vastgesteld. Het virus zorgt voor misvormde lammeren en kalveren.

Gelukkig hebben we de beelden nog:

Co

Navigatiesysteem op de trekker?

Deze navigatiesystemen houden rekening met je snelheid, afmetingen en andere beperkingen.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

anonymous_15
Die Bleker doet de laatste tijd nog gekker dan anders, hoe zou dat toch komen?
dirks
Misschien een idee van z'n vriendin?
Farmer_
Hormonen.
ejb
is wel de toekomst want dieren die niet buiten lopen lopen veel minder risico's

heb het ook al eerder geschreven de consument zal moeten kiezen tussen imago op korte termijn of voedselveiligheid en milieu voor de lange termijn en daar zit geen tussenweg in
pipo2
en de consument wil verwend zijn en derhalve geen keuze maken, ze zal het allemaal willen, de koe buiten en een goed mileu en veilig voedsel en niet onbelangrijk dat alles voor een zo laag mogelijke prijs.
anonymous_8
... mag ik jullie er even op wijzen dat er vooralsnog geen enkele aanwijzing is dat het Schmallenbergvirus negatieve gevolgen kan hebben voor de volksgezondheid.

Eigenlijk vind ik het een beetje onbegrijpelijk dat jullie als boeren (voedselproducenten) bijdragen aan het voeden van de angst van consumenten voor onveilig voedsel op basis van non-argumenten...
OOOOOOO Wat een geneuzel !!!!!!!!!
Farmer_
Neuzelland.nl

producent
Quote van pipo2

en de consument wil verwend zijn en derhalve geen keuze maken, ze zal het allemaal willen, de koe buiten en een goed mileu en veilig voedsel en niet onbelangrijk dat alles voor een zo laag mogelijke prijs.marcster Schreef:
-------------------------------------------------------
> ... mag ik jullie er even op wijzen dat er
> vooralsnog geen enkele aanwijzing is dat het
> Schmallenbergvirus negatieve gevolgen kan hebben
> voor de volksgezondheid.
>
> Eigenlijk vind ik het een beetje onbegrijpelijk
> dat jullie als boeren (voedselproducenten)
> bijdragen aan het voeden van de angst van
> consumenten voor onveilig voedsel op basis van
> non-argumenten...

Leg jij als gefrustreerde buitenstaander je kaarten nu open en blood op het prikbord.
Mark87
Gewoon alles onder de Butox. Dan is er toch niks aan de hand.
goldensun
Wat een ongeloofelijk gelul van die Bleker. Wat hebben we gezien met de blauwtong epidemie dat koeien bij boeren die de koeien altijd stal houden net zo goed besmet werden. Dus laat hem nu eens zijn verstand krijgen en niet zulke achterlijke dingen zeggen. En trouwens men zit heel de tijd te lullen over een uitbraak van het virus ,die uitbraak heeft al lang geleden plaats gevonden namelijk vorig jaar aug. Nu ondervinden sommige daar nu de gevolgen van en ik denk dat de toen bsmette dieren allang weerstand hebben opgeboud.
arjan koumans
[melkquotum.startpagina.nl]

was dit niet de voorbode?
Grasbaal
Geen paniek!:

Rustig blijven is credo voor melkveeboeren


Wim Brus in zijn stal. De veehouder uit Giethoorn en vice-voorzitter van LTO Noord Overijssel blijft rustig, ook nu voor het 'Schmallenberg' is aangetroffen bij runderen.Nee, Wim Brus, melkveehouder in Giethoorn, gaat 's ochtends niet met angst en beven de stal in. "Tot op heden is het Schmallenbergvirus beperkt gebleven tot een aantal incidenten.

Je moet het niet groter maken dan het is", klinkt het nuchter. Wel zijn er verschillende informatiebijeenkomsten van bijvoorbeeld LTO, de dierenartsen en vakveehouderij om de melkveehouders op de hoogte te houden.

Meer: [www.destentor.nl]
Cornelis
Ik stel voor om alle moerasgebieden in ons land droog te malen, immers de knut voelt zich heerlijk onder natte warme omstandigheden. Uitroeien die mug!.
casev
Nou idd,ik denk dat ik dit voorjaaral m`n veemaar binnen hou,want Stel je voordater1 geprikt word door `n mugje,en heeeeeeeeeeeeeeeel misschien dan kanslooptop`nmisvormtkalfoflam.

dat risicowil ik niet lopen.Stel je voor.....

Farmer_
Vliegemepper kopen.

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden zomer , koeien , geiten , schapen , virus , dieren , stallen , schmallenbergvirus , melkveehouders en henk bleker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!