Zuid-Holland mag boeren onteigenen voor natuurdoelen

Provincie Zuid-Holland mag boeren onteigenen als het op andere manieren niet lukt om voldoende landbouwgrond om te zetten in natuur. Provinciale Staten stemden woensdag in met uitbreiding van de instrumentenkoffer die de provincie heeft om de doelen voor Natuurnetwerk Nederland te halen.

Deel dit topic

Reacties

+4
JohnDeere7serie
You will own nothing and you will be happy
+7
Zwarecross
De eerste provincie
De rest volgt
Het is onaanvaardbaar
Twentsch Land
Onteigenen is voor een fooi openbare diefstal mogelijk te maken.

En als het indien jezelf het wil je hele bedrijf wordt opgekocht kun je elders nog misschien weer wat opzetten ..... er zijn ook situaties dat alleen een gedeelte van de grond plannen mee zijn....dan is je bedrijf gesloopt.
+2
Achso
@Twentsch Land heb het al vaker gezegd: de grootste landroof sinds de Russische Revolutie
Ted6
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Onteigenen is voor een fooi openbare diefstal mogelijk te maken.

Volgens mij staat in de Onteigeningswet "volledige schadeloosstelling". Ik lees daar niks over fooien.
pieta
@Twentsch Land Ik heb mijn vorige boerderij verkocht aan Twentenaren. Die moesten weg voor natuur. Die hebben het niet voor een fooi hoeven te doen.
Twentsch Land
Waren die onteigend ?

@pieta
+2
pieta
@Twentsch Land Meestal is het verkocht ter voorkoming van onteigening. Hebben wij zelf ook gehad. En met het overgrote deel van de verplaatsers hoef je (financieel) geen beklag te hebben.
+2
casev
@pieta dit verhaal gaat op dit moment specifiek over 1 melkveehouder hier in de krimpenerwaard. Met de 5.5 €/m die hier voor natuur betaald word valt het echt niet mee om te kunnen verhuizen zonder bedstro te verliezen.....
weurding
@casev ook niet met kwalitatief vergelijkbare grond?
Realisme
@weurding een overstap ergens anders naar toe geeft altijd verliezen + dat je er zelf niet om gevraagd heb om te verhuizen. Bovendien word er in westelijke veenweidegebied op dit moment ook al 6 a 6,5 betaald per m2
pieta
Quote Reactie van @Realisme:
een overstap ergens anders naar toe geeft altijd verliezen

Het brengt kosten met zich mee maar vaak kun je jezelf ook verbeteren qua locatie (bedrijfsmatig gezien).
Vdejong
@pieta kan ik me voorstellen.
Noorderling
@pieta
ligt er aan waar je zit en wat je vertrekpunt is, als er niet te lang geleden een goede ruilverkaveling plaats heeft gevonden en hebt de laatste jaren nog wat geïnvesteerd hoeft dat nog niet altijd mee te vallen.

De tijden dat je kon verdubbelen door naar het noorden te trekken is niet meer, en grote akkerbouwbedrijven met alles huiskavel komen niet meer openbaar te koop, laat staan dat nieuw vestiging met vee nog mogelijk is.

Ging hier specifiek over 5,5euro, daar krijg je als ik om me heen kijk alleen maar nieuwe semi natuurgrond voor, waarbij het eerder de vraag is wanneer je weer weg moet dan of je weg moet.
pieta
Quote Reactie van @Noorderling:
niet te lang geleden een goede ruilverkaveling plaats heeft gevonden

En direct daarna werd het natuur??
pieta
@Noorderling En ja, bij 5,5 euro per m2 vraag ik me ook af wat voor grond dat is. Hier is alle grond duurder. En je hoeft tegenwoordig geen akkerbouwbedrijf te kopen. Er komen met enige regelmaat prima melkveebedrijven te koop.
@pieta Wellicht een optie om over de grens te kijken .
pieta
@Hans is Hobby boer De enige grens die ik nog oversteek bedrijfsmatig zou die van Gelderland naar Brabant zijn. Maar ook dat verwacht ik niet.
robbies
@pieta
Quote:
De enige grens die ik nog oversteek bedrijfsmatig zou die van Gelderland naar Brabant zijn

Blijft toch trekken hè. De meesten gaan andersom de grens over. Vrijwillig naar Brabant emigreren zijn er niet veel die dat willen.
+1
pieta
@robbies Ik zie het niet meer gebeuren hoor. We zitten overigens wel in ZLTO-gebied. In Brabant deden ze te moeilijk naar mijn zin. Hier kan ik het met de regelgeving wel redden tot mijn 50, zo het lijkt dan he. Waar we nu zitten is kort bij al onze familie en vrienden van vroeger. Al mis ik mijn oude plek, buurt en dorp ook nog altijd.
Frederika
In geval van onteigening verrekken om belasting te betalen
weurding
@Frederika houden ze direct in😏
van Ittersum
@Frederika overheden betalen toch altijd al voor infrastructurele verandering op minnelijke basis? Ze mogen wettelijk toch geen speculatiebedragen betalen. Alles wat buiten deze waarde zit is bespreekbaar en meestal ruim was mijn ervaring

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's amminiakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN