Nieuwe NB ???

Kunnen pas melders een niuwe NB aanvragen ??? En word die ook verleent ?

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Ja , aldus lto
+2
achterhoeker2
Het gaat op dit forum bijna alleen maar over PAS en wel/geen NB vergunning .
De minister heeft toegezegd dat de PAS melders worden gelegaliseerd, en daar ga ik dan maar vanuit .
+2
hans1980
@achterhoeker2 Ja @spithoven is er druk mee evenals sommige boeren, fosfaatrechten waren ook niet eerlijk verdeeld maar met al dat schrijven en rechten heeft nog maar een handvol boeren extra rechten gekregen
Zelfde zal wel voor ammoniak gelden , alle bewijs verzamelen dat boeren niet als enige de oorzaak zijn met schrijven, en rechten
Over paar jaar komen we erachter dat enkel de boeren een aderlating hebben gedaan...
Met de stille lto en dan opeens tak die als een onweersbui overtrekt en toegeeft aan natuur en milieu organisaties was natuurlijk de doodsteek @Bennie Stevelink en neef van Vollenbroek kwam bijna spontaan klaar....
Maar ja zonder opvolging kan hij alles te gelde maken , misschien is voor hem een bestuursfunctie bij of LTO of MOB weggelegd??
Noorderling
@achterhoeker2
veel beloven, weinig geven..
Je kon er ook van uit gaan dat een melding waarde had, of dat je onder de amvb voldeed, dat grondgebondenheid leidend zou zijn. Jammer helaas.
+2
ted9
@achterhoeker2 Het gaat op dit forum alleen maar over kommer en kwel. Echt praktische onderwerpen waar je met je dagelijkse werkzaamheden mee temaken hebt zijn schaars aan het worden.
+1
de Tank
@ted9 kwestie van kommer en kwel negeren en reageren op praktische zaken.
hans1980
@ted9 begin dan een topic ergens over een vraag?
+1
BertK
@achterhoeker2 PAS werd aangeboden als alternatief voor NB vergunning, alles wat onder PAS viel moet de overheid dan maar zien als een vergunningaanvraag, zelfs al was er vrijstelling van PASmelding.
+2
oubi
Hadden dat al moeten doen voor 30 april. een 1000 hebben dan niet gedaan van de 3600 meende ik ergens te hebben gelezen
+1
Zwarecross
@oubi Jezelf aangeven is ook misschien ook niet het slimste
Twentsch Land
Zal in deze niet uitmaken .... die zich niet aangeeft komt er heus niet onder heen ..... als je een keer in een optocht zit is meestal meelopen het beste in zulke gevallen.

@Zwarecross
Zwarecross
@Twentsch Land Ik haat carnaval
jammermaarhelaas
@Zwarecross

Toch allang bekend wie een melding heeft en nu werd alleen gevraagd of je door wilt met je bedrijf, en zo ja, hoe.
+1
Bartlehiemboer
@oubi Klopt, maar de provincie weet het zelf ook niet helemaal. Doen maar wat, wat even later weer fout kan zijn. Daarom zeiden wij laten wij maar wachten tot er meer duidelijkheid is.
nitevd
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Daarom zeiden wij laten wij maar wachten tot er meer duidelijkheid is.

Ik weet niet of wachten wel de beste raad is. Zelf ben ik geen pasmelder maar het is te verwachten dat je alleen stikstof krijgt voor situatie Hinderwet of 2004/1994. Daarboven zal je wel moeten salderen (intern of extern) want de overheid zal/mag zeker geen NH3 zomaar weggeven. Wordt het (deels) extern salderen in jouw geval dan kan 'nu alvast gaan shoppen' een erg wijze raad zijn. De prijs voor NH3 lijkt momenteel nog enigszins redelijk maar zou wel eens kunnen exploderen. Het blijft natuurlijk een glazen bol.
cornelissen
Quote Reactie van @nitevd:
Het blijft natuurlijk een glazen bol.

In het oosten van het land zit het op 50 euro netto.
Heb je voor 25000 euro 500 kg te pakken.
Als je een hele stal gebouwd hebt zonder de juiste natuurbeschermingswet vergunning, ja dan wordt het moeilijker, als de hele stal nog van een vergunning moet worden voorzien.
Bouwen zonder de juiste vergunningen is toch soms niet geheel risico loos , maar het kan allemaal nog goed komen.
Wat zoals bekend niet goed is gekomen is bouwen met de juiste vergunningen en op de peildatum voor fosfaat nog niet klaar met bouwen en /of nog niet gevuld , maar dat was natuurlijk wel op voorstel van onze belangenbehartigers.
Erco
@nitevd heb niks maar terug gaan naar 20-30 jaar terug is geen optie. En salderen alleen als t betaald wordt. Steek er geen cent in
achterhoeker2
@Erco Maar je leest toch ook vakbladen, praat met collega's dan wist je toch dat je in actie moest komen?
Bartlehiemboer
@nitevd Ja, klopt nu zouden wij niet in de problemen komen . Maar ik heb grote problemen met hun verdienmodel. Natuurlijk bieden ze je van alles aan. Je mag alles weer betalen en als het volgend jaar weer anders is begint het weer opnieuw. Ook de rechtszaak was niet tegen ons maar tegen de provincie die vergunning had afgegeven. Toch mochten wij alles betalen. Ondertussen ben je dan al....kwijt. Aan lucht (letterlijk en figuurlijk)
achterhoeker2
@Bartlehiemboer De rijksoverheid gaat over het juridisch implementeren van de wetgeving, de provincies zijn voor de toetsing en uitvoering van die wetgeving.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0