MOB vraagt provincies PAS-melders aan te pakken

Mobilisation for the Environment (MOB) en de Vereniging Leefmilieu hebben honderden nieuwe handhavingsprocedures aangekondigd tegen PAS-melders. Zij hebben de eerste vijftig handhavingsverzoeken in Gelderland al ingediend.

Deel dit topic

Reacties

John Spithoven
prikkebord.nl/topic/255399/

ze zijn gewaarschuwd.
cornelissen
Gelderland is een wat moeilijk geval, extern salderen is daar niet mogelijk, hoewel ik nu lees ,dat dat ook allemaal wat twijfelachtig is.
hans1980
Voor 2024 krijgt iedere PAS boer een nb vergunning dus waar zeuren we over...
Aldus LTO
richard melkvee
Was voorzienbaar LTO heeft zijn leden niet goed voorgelicht! Begrijp niet dat LTO niets geregeld heeft voor knelgevallen met melkveefosfaatrechten en zich wel druk maakt voor de pas melders iedere pas melder moet weten dat een melding GEEN vergunning is en dat de melding binnen 2 jaar gerealiseerd moet zijn. De pas zijn ze jaren mee bezig geweest en vriend en vijand vroeg zich de houdbaarheid af en dat is helaas gebleken..
LTO moet zich zelf te rade gaan hoe dit heeft kunnen gebeuren.
hans1980
@richard melkvee Voor 2024 krijgt iedere PAS boer een nb vergunning dus waar zeuren we over...
Aldus LTO
dewittemotor
@hans1980 Geloof je zelf???

Die PAS-sers zijn illegalen en die bedrijven moeten onmiddellijk zonder vergoeding stil gelegd worden
+3
MTSTAMMINGA
@dewittemotor Als die boeren geen vergunning krijgen ,krijgen industrie bedrijven die nog 1 hebben moeten ook niets !!
Vdejong
@MTSTAMMINGA geloof je het zelf?
Zwarecross
@Vdejong De eisen om een vergunning te krijgen zijn flexibel invulbaar
Allemaal emissie-arm bouwen
Bbt en Basel4 gaan hun werk doen
Vdejong
@Zwarecross wat ik bedoel is; een beleid ban gelijke monniken, gelijke kappen is hier ver te zoeken.
+1
MTSTAMMINGA
@Vdejong Ja en vergaderboer op de boerderij site is het met me een

Alle bij niets of aller beide wat 😁 We zullen het beleven
Vdejong
@MTSTAMMINGA gelijk hebben en gelijk krijgen, is een wereld van verschil.
En wat gebeurt er met de AMVBers/hinderwetters uit de jaren 80/ melders. Het word steeds mooierder, en dan komen de LTO vloeren er nog aan die we gratis krijgen , dat is dan wel weer een voordeel. Lto snapt nergens wat van .
robotmelker
Terecht. Handhaven en sluiten die illegale bedrijven. Zoiets moet je gewoon niet in een verzadigde sector willen hebben!!
hans1980
+1
de Tank
@robotmelker handhaven op basis van emotie, ik dacht dat boeren wat nuchterder waren. De hele basis voor N rammelt, dit is een understatement. Met uitspraken dat er gehandhaafd moet worden geef je aan dat het N verhaal klopt zoals het ons wordt voorgeschoteld.
BertK
@de Tank Mee eens, met de opmerking erbij dat voor NOx en NH3 van natuurlijke oorsprong (zoals vee) niet hetzelfde geldt. Een betere analyse van het probleem is eerste vereiste. Niet alleen wat NOx en NH3 doet (reageert etc.) in de lucht en het milieu. Ook hoe je de natuur zou moeten beschermen is aan herziening toe. Alleen stikstof als mogelijke bedreiging is te simpel !

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0