BIJ12: wolf veroorzaakt weinig faunaschade

Wolven komen in de top 10 van veroorzakers van faunaschade niet voor volgens BIJ12. Slechts 0,2 procent van het totale bedrag dat in 2020 is uitgekeerd aan faunaschade, is veroorzaakt door aanvallen van wolven op landbouwhuisdieren. Veruit de meeste schade, ruim 90 procent, wordt veroorzaakt door grazende ganzen. Wolven komen in de top 10 van …

Deel dit topic

Reacties

+1
casev
Die wolf is net een jaar in nederland, zou wel raar zijn als hij nu al op 1 zou staan...
cjw73
@casev en ze doen er alles aan als er een aangevreten schaap of iets dergelijks is om er onder vandaan te komen.
puntertje
Als je een leeuw in Nederland los laat zal die ook maar voor een zeer klein deel verantwoordelijk zijn van het aantal dodelijke slachtoffers. Moet dan de conclusie luiden: laat maar los die leeuwen? Wat voor achterlijke conclusies trekken die stumpers bij BIJ12?
ted9
@puntertje Zijn zeker stumpers hoezo heet dat tuig eigenlijk b12?
weurding
😪
Weidezicht
Tja, vliegtuigen storten ook masr zelden neer. Maar als het gebeurt, is de rotzooi enorm.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0