Meulenbroeks: 'Veel melkveehouders willen duidelijkheid'

Wil Meulenbroeks, LTO-vakgroepvoorzitter Melkveehouderij, merkt dat het stikstofplan van de Coalitie Toekomstgerichte Melkveehouderij in goede aarde valt. Niet alleen bij de achterban, maar ook bij LNV-minister Carola Schouten. Veel boeren vinden dat er wat moet gebeuren. 'Er moet duidelijkheid komen, zodat ze verder kunnen. Ook de volgende generatie.'

Deel dit topic

Reacties

Zwarecross
Verplicht emissie-arm. Wat wordt de maximale uitstoot per koe? M.a.w: welke systemen worden geaccepteerd en hoe hoog ligt de lat?
+5
@Zwarecross Wat heeft Meulebroeks ``De Betonboeren Beloofd???``, en wat krijgen de lto bestuurders hiervan in de KNIP ??? De gassen ontsnappen gewoon , en moeten ontsnappen. Of gaan we de kelders onluchten met buizen in de boxdekken en dan door het dak de gassen laten ontsnappen. Is die ontplofte stal in markelo niet zo ingericht ??? Weet iemand dat ? Wie is hier knettergek ? LTO stop toch met deze onzin , .
Bekkink
@Detukkeroettwente juist, dat gas komt toch wel vrij
+5
labella
Als die lto ideeën worden overgenomen door Carola krijgen melkveehouders inderdaad duidelijkheid, namelijk dat ze kunnen oprotten.
+1
Noorderling
Het is allemaal zo duidelijk als wat, alleen willen we het niet horen.
achterhoeker2
@Noorderling Nou vertel?
Noorderling
@achterhoeker2
Besluit emissiearme huisvesting, iedereen emissiearm in 2024.
Brabants scenario wordt straks over heel NL uitgerold, jongvee ook emissiearm terwijl er nog niet eens een goedgekeurd systeem voor is.
Wordt straks volle bak koeien melken binnen je fosfaatruimte en het jongvee 22 maanden op vakantie naar het oosten.

Als we nog derogatie krijgen is het een meevaller. Zadelen onszelf op met allerlei weidegangeissen, straks moeten de koeien binnen om voldoende mest te hebben om af te voeren en heeft den haag ons weer in de tang. Kun je nog 1,5 koe per ha houden in de gebieden die men extensiever wil hebben rondom n2000, wat via allerlei wegen bewerkstelligt wordt en heb je alleen rondom akkerbouwgebieden nog kans fatsoenlijk koeien te melken. Komt de agrarische hoofdstructuur weer om de hoek kijken van Veerman. Alle puzzelstukjes vallen inelkaar 😉
klant
Wat een gelul van die kerel
+1
Jan-T
Steun en financiering van het plan. Dient uit de verkoop van de melk te worden betaald.
En niet door geschooi bij de overheid die straks leuk vermeld er is geen geld.

Maar er ligt wel een LTO plan, wat uitgevoerd word onder druk van de andere mede verzinners en ondertekenaars.

De melkprijs moet gewoon omhoog andere methoden zijn er niet als de sector de stikstof gekte wil overleven.
puntertje
Duidelijkheid moet je niet verwarren met vol inzetten op het verkeerde paard.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0