Pieter Omtzigt zegt CDA-lidmaatschap op, wil op termijn terugkeren als zelfstandig Kamerlid

Pieter Omtzigt zegt zijn CDA-lidmaatschap op, meldt hij zaterdag op Twitter. Reden voor deze beslissing is het vernietigende memo dat het CDA-Kamerlid schreef over zijn ervaringen binnen de partij. Omtzigt zegt dat het zijn intentie is om "terug te keren als zelfstandig Kamerlid, juist omdat veel mensen mij dat vertrouwen hebben gegeven".

Bronen

Kamerlid Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op
rtlnieuws.nl
Pieter Omtzigt zegt CDA-lidmaatschap op, wil op termijn terugkeren als zelfstandig Kamerlid
nu.nl
Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, blijft wel in Tweede Kamer
parool.nl
Pieter Omtzigt stapt ‘met pijn in hart’ uit CDA, wil terugkeren als onafhankelijk Kamerlid
gelderlander.nl
Breuk Omtzigt-CDA onvermijdelijke climax
bd.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+2
Twentsch Land
Gezien de gehele situatie de beste oplossing voor Pieter .... en ook voor het CDA.
sorry
@Twentsch Land als het een beetje tegenzit lopen dr nog een paar mee en verpulvert het cda
Zwarecross
@sorry Hoe meer er mee gaan hoe beter
Alhoewel, mogen ze wel mee van Pieter?
Kringloper
Had in een eerder topic gezegd, als Pieter bij het CDA blijft dan vreet ik mijn klompen op! Pieter bedankt🙂
demelkboer
Verstandige keuze. Wel heel leuk om te kijken wie zich bij Pieter gaat aansluiten , binnen of buiten het CDA. En binnen de kamer
+2
T60401
Ik hoop voor het cda dat er op korte termijn geen nieuwe verkiezingen komen want dan blijft er helemaal niets meer over.
+3
Kringloper
@T60401
Ik hoop het wel voor het CDA.
@T60401 Volgens de laatste pijling 8 zetels .
+7
mlkvhoudr
De man heeft een burn out zullen we eerst eens hopen op een goed herstel voor hem
+8
demelkboer
@mlkvhoudr mensen met een burn out kunnen geen epistel van 79 pagina's schrijven over het gedonder binnen het CDA. Omtzigt heeft nooit gezegd dat hij een burn out heeft. Hij had rust nodig. Rust om dossier op te bouwen en rustig zijn verslag te doen
+1
mlkvhoudr
@demelkboer naast boer ook nog psycholoog merk ik😅😉
+1
demelkboer
@mlkvhoudr je lijkt mijn vrouw wel 😉
+2
Zwarecross
@demelkboer dan heb je het slecht getroffen
mlkvhoudr
@Zwarecross zijn vrouw zal al rap een stuk knapper zijn😎
Zwarecross
@mlkvhoudr Ach, anders sturen we een blinddoek
matt
@demelkboer Is deze week uitgelekt is toch al eerder geschreven.
+1
Bartlehiemboer
Ben ook zeer benieuwd. Gisteren zeiden Rutte en Hoekstra met een staalhard gezicht nog dat dit geen consequenties heeft voor de formatie. Iemand gisteren Hart van Nederland gezien? Een geweldige jongeman die daar stond voor steun Omtzicht. Ik weet niet of het een boer was zou zomaar kunnen, zag er sterk uit en voor een trekker. Ik sluit me bij zijn woorden en steun aan
Bartlehiemboer
@Bartlehiemboer boer Rutger van Lier ( Zie ik staan)
sorry
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:

@Bartlehiemboer boer Rutger van Lier ( Zie ik staan)

containerboer

destentor.nl/achterhoek/…
puddingbroodje
If you cant join them beat them
cornelissen
Tja, weer een lid minder voor het cda, overigens hebben soortgelijke toestanden ook al eens gehad bij de vvd met Rita Verdonk. Is toen een eigen partij begonnen,welke ook weer ter ziele is.
Wie gelekt heeft zullen we wel nooit weten, maar als kamerlid weet je ,dat dat meer voorkomt ,dus zal wel zijn ingecalculeerd.
De hoop ,dat hij nog met de misstanden van het fosfaatrechten stelsel bezig gaat, zal nu wel ijdele hoop zijn, dus lto en nmv en het ministerie kunnen voorlopig nog rustig slapen.
+20
wimpie61
Kom op Pieter gewoon overstappen naar de BBB
Weg bij die schijnheilige flikkers van het CDA
Eers kiek´n
Ik had het idee dat hij sowieso zou gaan maar dat Pieter belang had bij zo lang mogelijk laten sudderen en dan nieuwe verkiezingen omdat een verdeeld CDA moeilijk in de regering plaats kan nemen. Mss net een beetje te vroeg. Mss zijn er nog kamerleden van het CDA die zich bij hem aansluiten..... Binnen het CDA verloor hij maar nipt van De Jonge....
+15
labella
@Eers kiek´n Pieter had niet verloren maar de stemming was gemanipuleerd.
+7
arie.j
Jammer dat dat Omtzigt opstapt i.p. dat het CDA werd opgeschud en wat personen daar uit.
Maar dat hij het niet meer ziet zitten met het huidige CDA, dat kan ik me helemaal voorstellen.
+1
sorry
Quote Reactie van @arie.j:
t opstapt i.p. dat het CDA werd opgeschud en wat personen daar uit.Maar dat hij het niet meer ziet zitten met het huidige CDA

misschien is siewert 1 van de 3 sponsoren uit het verhaal
Brutus64
Pieter zit 18 jaar in de kamer, hij heeft geweldig veel en goed werken verzet, hulde daarvoor, maar dat betekent niet dat zijn wil of visie, altijd door het CDA kan worden overgenomen, Rita werd de laan uitgezet, hij heeft er goed aan gedaan om zelf te bedanken
Zwarecross
@Brutus64 Oeioei. Pieter als schuldige wegzetten. Wat een bekrompen idee
Twentsch Land
Denk dat je het toch maar eens opnieuw moet lezen.

@Zwarecross
+1
Zwarecross
@Twentsch Land Ik hoef niets te lezen
Pieter heeft een verschrikkelijke strijd gevoerd tegen het dictatoriale bewind wat leiding gaf aan ons land. Ze waren hem zo spuugzat dat ze hem teringhond noemen.
Het enige wat hij deed is zijn werk. Op een manier waarop de rest alleen maar diepe bewondering voor mag hebben. I.p.v. dat scherp te hebben gaan mensen graag het accent verplaatsen om de echte schuldigen uit de wind te houden.
Don’t shoot the messenger!
Wel eens van gehoord?
+1
Brutus64
@Zwarecross ik beschuldig niemand, maar politiek is harde business, maar je kan het niet alleen binnen een fractie, je moet altijd medestanders zien te krijgen. Ik heb ff gekeken op Twitter, ik zie bv bij Annie Schreijer dat ze de laatste tweet van Wopke re tweet, dus zij staat nu niet achter Pieter. De komende weken maar eens aanzien of er politici van het CDA durven over te stappen naar Pieter,zelf denk ik dat het er niet veel zullen zijn. Er zullen wel leden bedanken bij het CDA
+3
Bennie Stevelink
Vorig jaar bij de lijsttrekkers verkiezing heb ik op Pieter gestemd. Niet zozeer om de persoon maar om de waarden waar hij voor stond. Ik vond dat die waarden het verkiezingsthema van het CDA moest worden.

De laatste tijd ontstaat bij mij ten aanzien van Pieter steeds meer het beeld van een goede gedreven dokter, die door zijn patiënten op handen wordt gedragen, maar zo irritant is voor zijn collega’s en verpleegkundigen dat de hele afdeling van het ziekenhuis niet meer functioneert en de patiënten zelfs in gevaar komen.
Wat moet je met zo’n dokter aan?
Alleen kijken naar zijn kundigheid en waardering van de patiënten of ook kijken hoe hij de samenwerking op de afdeling onmogelijk maakt?
+1
Twentsch Land
Op een aantal punten gelijk maar ook op een aantal punten niet !

Als je beter bent dan je collega’s !!!!!

Zijn er veel collega’s die jou niet zo leuk vinden .....

@Bennie Stevelink
+6
jammermaarhelaas
@Bennie Stevelink

De reden dat een hele ziekenhuisafdeling niet meer functioneert is, zo zie ik het, dat de rest graag door wil op de ingeslagen weg. Een weg van vele lange protocollen, waar patiënten onder leiden, en waar steeds meer regels aan worden toegevoegd omwille van de zittende doktoren die niet met kritiek kunnen omgaan van iemand die gewoon eerlijk is, en verdorie, ook nog eens zeer intelligent.
Om deze persoon dan kwijt te raken gaat de gehele ploeg naar de media toe doen alsof ze hem zeer waarderen, intern wordt ie verguist, en als er een kritisch memo van zijn hand ligt, wordt deze gelekt zodat hij er als zeurpiet op komt te staan.
Hij trekt zijn conclusie, de zittende ploeg haalt opgelucht adem.
De patiënten blijven achter met een disfunctionerende ploeg doktoren, die zich een slag in de rondte werkt vanwege de door hen opgetuigde, omslachtige protocollen waardoor menig patient te kort wordt gedaan, en dat tegen hoge zorgkosten.
Bartlehiemboer
@jammermaarhelaas En zo denken er velen over. Maar worden gewoon genegeerd door de top. Hoe kunnen we met zijn allen een tegengeluid laten horen? Zonder meteen als rechts of radicaal etc. weggezet te worden? Persoonlijk voel ik de behoefte om iets te doen voor het land. Al jaren heb ik het gevoel dat we steeds meer afglijden in Nederland door verkeerde besluiten, verkeerde uitgave patroon en mensen die denken de geit en de kool te willen sparen. Mark van FdF had een goede opmerking in de media: de wereld moet gevoed worden en dat werkt anders dan de huisdieren bij de burgers thuis... Dat verschil en besef moet terug komen
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Hoe kunnen we met zijn allen een tegengeluid laten horen? Zonder meteen als rechts of radicaal etc. weggezet te worden?

Ik zie het meeste heil in stemmen voor een partij waar je jou standpunten door vertegenwoordigd ziet. 100% zal niet lukken, maar eenzelfde richting is vaak wel te vinden.
Misschien kun je ook lid worden van zo'n partij, en mee stemmen over interne aangelegenheden.

De diverse acties vanuit de landbouw zoals afgelopen jaren gevoerd hebben zeker hun effect gehad, bestuurders zijn zich er van bewust geworden dat de boer niet alle lasten zwijgend opneemt, als ware het een vanzelfsprekendheid.
Wil je echt iets veranderen, dan zal dat denk ik door middel van voorlichting en politieke invloed kunnen. Neem een voorbeeld aan de werkwijze van natuurclubs, die weten zich prima te manifesteren, of de PvdD. Caroline van der Plas heeft eenzelfde strategie, vertelde ze in een interview in Boerderij.
Of iemand als @John Spithoven met SSC, deze doet ook werkelijk iets goeds en op een hele fatsoenlijke manier.
+2
Vdejong
@Bennie Stevelink dus als je zaken aan de orde stelt dan ben je irritant. Geldt dezelfde structuur misschien bij bedrijven en belangenbehartigers, waar je niet eens binnen komt als je teveel "irritante" maar wel terzake doende vragen stelt?
EDOO
@Bennie Stevelink Ook ik heb op Pieter gestemd. Maar kan er met m9jn verstand niet bij dat Pieter werd gepasseerd als lijsttrekker nadat Hugo de Jonge zich terugtrok.Pieter had nauwelijks minder stemmen. Met Wopke Hoekstra heb ik niets en met mij velen, gezien de verkiezingsuitslag voor het CDA. Was Pieter Omzigt lijsttrekker geworden en van Dam op een hoge plaats,dan het CDA m.i. goud in handen gehad.
+2
Julius
@EDOO Omtzigt schoof voor de tweede ronde van de lijsttrekkersverkiezing zelf Hoekstra naar voren als premier-kandidaat. Deze actie vond ik niet fair van Omtzigt, hiermee probeerde hij de populariteit van Hoekstra te misbruiken t.o.v. de Jonge.
+1
Ouwe Gerrit
@Bennie Stevelink Precies. Je kan wel gelijk hebben maar dan moet je ook gelijk krijgen. En dat is zijn probleem. Hij kan beter ander werk zoeken. Ik ben wel klaar met hem. Je hebt er niks aan. Slappe zak.
Frans1
@Ouwe Gerrit nee, anoniem hem uitschelden... of hebben we hier iemand waar zijn laatste stuk over gaat, want je lijkt je aangesproken te voelen👎
Melkboer16
18 jaar kamerlid, hoe goed hij ook is dan moet je toch een keer ander werk gaan zoeken!
Verder is het gelijk aan de affaire Rita Verdonk daar praat ook niemand meer over?
Het hoogtepunt was de toeslagenaffaire en dan had ie beter kunnen stoppen
Boerbakje
@Melkboer16 wat een onzin het aantal stemmen op hem zegt genoeg.
De vergelijking met Verdonk gaat niet op.
+1
Melkboer16
@Boerbakje Rita had meer voorkeurstemmen als Rutte de lijsttrekker!
En toch durfde Mark het aan om haar (ze was ex-PvdAer) uit de VVD te zetten! Ze richtte Trots op Nederland op wat virtueel op een gegeven moment goed was voor 26 zetels!
Helemaal niks van terecht gekomen en Rutte leidde naar meerdere zeges!
Jannus
Quote Reactie van @Melkboer16:
ex-PvdAer) uit de VVD te zetten!

Een socialiste wordt nooit een goed liberaal,dat is Rutte wel en die ondernemen stappen zonder al teveel naar de menselijke maat te kijken en wat goed gaat,gaat er goed en de fouten horen daarbij,dat is nodig om een bedrijf(Holland bv) te laten draaien en dat weet Rutte als de beste
Zwarecross
@Jannus Waar ligt voor de vvd de grens m.b.t. de menselijke maat?
Van jouw bijdrage schrik ik nogal.
Bedoel je: de gemaakte fouten moeten dan maar hersteld worden wanneer het te gortig is
Of: waar gehakt wordt vallen spaanders en dat hoort er bij en kijk je niet naar om?
Jannus
Quote Reactie van @Zwarecross:
Van jouw bijdrage schrik ik nogal

Kan ik me voorstellen maar welke partijleider is nu toch de grootste draaikont en slechtste geheugen??? dan heb je toch totaal geen empathisch vermogen ten aanzien van mensen
Zwarecross
@Jannus Ik begrijp uit je opmerking dat je de een nog slechter vindt dan de ander
Dat is ook een manier van benaderen die ik vreemd vind
Het is toch geen wedstrijd wie het meest zieke leiderschap dictator spelen wint?
Jannus
Quote Reactie van @Zwarecross:
Ik begrijp

Correctie: Je probeert te begrijpen....
+3
slagroomvla
Quote Reactie van @Melkboer16:
18 jaar kamerlid, hoe goed hij ook is dan moet je toch een keer ander werk gaan zoeken!

Hoe lang ben jij al boer dan?
Zwarecross
@slagroomvla Hij praat met het verstand van een dronken tiener van 16 jaar
+2
Melkboer16
@slagroomvla lang genoeg boer, kijk ook al lang genoeg naar de politiek en zie gewoon de geschiedenis iedere keer terug keren!
Weten jullie wie Theo Joekes was??
Denk het niet hè maar was een soortgelijk kamerlid.
Er is voor een grotere partij toch een soort van fractiediscipline noodzakelijk hoe goed ik OmZigt ook vond.
Daarom gaat het bij de ouderenpartijen ook zo vaak mis, die ouderen laten zich de wet niet meer voorschrijven
BertK
@Melkboer16 lekkere discipline met dat lekken.
+1
Zwarecross
De mensen die op het cda gestemd hebben verdienen een nieuwe kans waarbij ze hun keuze kunnen heroverwegen

(klik om te vergroten)

jammermaarhelaas
@Zwarecross

In 2025 sowieso weer een kans.
+2
Bartlehiemboer
@Zwarecross Die kans had ik ook wel willen hebben. Hier niet op Omtzicht gestemd daar hij bij het CDA zat. Velen hebben zo gedacht en velen hebben toen maar op Kaag gestemd denk ik.(Persoonlijk natuurlijk niet) Die Kaag was ook maar een hype. Niemand weet wie zij is of waar ze voor staat. Ineens was ze daar en heeft de burger naar de mond gepraat. Nu zitten we er maar mee. Ik zie het liefst nieuwe verkiezingen. Er is te veel gerommel geweest/gaande
+1
Zwarecross
@Bartlehiemboer Ik kan alleen voor mezelf spreken
Velen denken dat ik gek ben of proberen dat zo neer te zetten. Grote lol is dat.
Ik zit in de fase die volgt op de fase na Omtzigt
De keuzes zijn gemaakt hoe de jankende politici aangepakt gaan worden.
Gelukkig heb ik geen kaders waarbinnen ik moet blijven.
De eerste route is het polderoverleg. Die fase is bijna afgerond
Daarna komt er een juridisch traject
En wanneer dat niet tot een oplossing leidt kijk ik dan wel hoe gek ik ben
+1
mlkvhoudr
@Zwarecross de gene met een beetje mensenkennis hier op het prikkebord die wel eens een filmpje van jou voorbij hebben zien komen zien geen gek maar een intelligente man met demonen die hem achtervolgen, waar hij niet anders kan dan tegen wil en dank tegen strijden, verder zie ik een man die zijn eigen onzekerheid over zijn situatie achter een bult bla bla bla probeert te verstoppen, we zijn allemaal onzeker in meer en mindere mate, ik wel tenminste, weet tegenwoordig maar eens wanneer je welke keuze moet maken, en dat is dan maar klein pils vergeleken met jouw uitdagingen.
Dat bla bla bla mag je van mij wel achterwege laten dat heb je helemaal niet nodig
Zwarecross
@mlkvhoudr Er is geen enkel woord blablablabla bij. Maar het is prima dat je dat denkt. Hoe meer onderschatting hoe liever
mlkvhoudr
@Zwarecross meer als dit kan ik mijn visie er op niet bevestigd krijgen maar als je wint krijg je van mij applaus, ik vind dat je succes verdiend in je strijd
Zwarecross
@mlkvhoudr Het heeft raakvlakken met veel andere dossiers. Vanuit die gedachte zijn er stappen gezet
Wil je ooit iets anders dan kun je toertochten gaan rijden maar dat helpt niet
Dan kun je beter mensen steunen die een plan hebben
marcsterreborn
@Zwarecross en een ware psycholoog ziet ook een narcist pur sang
Zwarecross
@Zwarecross Gelukkig geen teringhond 😎
marcsterreborn
@Zwarecross dat zeker niet
Zwarecross
@marcsterreborn Wat wel leuk is en vooral voor jou bedoeld omdat je zo verschrikkelijk graag mensen in een hokje plaatst met een wijzend vingertje: je hebt het weer volledig mis😎😎
Weet je dat mensen wel eens voor hun beroep geestelijk doorgelicht worden?
Dat gaf een heel ander beeld dan wat jij denkt te weten en het zo geliefde woord narcist kwam er niet in voor. Nog een keer raden maar zou ik zeggen 💩💩
+1
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
de gene met een beetje mensenkennis hier op het prikkebord die wel eens een filmpje van jou voorbij hebben zien komen zien geen gek maar een intelligente man

Dan moet je wel weten wie het is.
En gezien zijn anonieme profiel wil hij dit niet publiek maken.

Ken wel iemand waarvoor ik groot respect heb, iemand die op een vergadering van een grote belangenbehartiger als te kritisch de mond werd dichtgedaan, terwijl hij gewoon hele goede punten aandroeg, op een zakelijke manier. En het zou me niet verbazen wanneer dit de man is achter @Zwarecross
+2
mlkvhoudr
@jammermaarhelaas zijn naam word geregeld hier genoemd dus anoniem is hij niet hoor, veranderd nogal vaak van nickname, maar ik heb niet de behoefte om zijn naam te delen hier
weurding
@mlkvhoudr heb je geen link? of ben je het beu?
mlkvhoudr
@weurding van filmpjes ja dan geef ik toch zijn naam weg, ik heb hem nog nergens anoniem voorbij zien komen opdr filmpjes😅

Dus nee dat gaat niet
Bartlehiemboer
@Zwarecross Lees dat velen jou al kennen. Ik zal ook eens terug lezen. Maar de meeste boeren die zeggen dat ze niets kunnen, niets doen etc. Blijken vaak wel een van de intelligentste en beste boeren te zijn.
+3
richard melkvee
Ik denk dat de leiding van het CDA gefaald heeft ze wilden meer stemmers uit de stad en jongeren .
De keus voor Hugo de Jonge vond ik al oerdom omdat hij nooit tegen Rutten op kon omdat hij het schoothondje van Rutte was geworden.
Ik denk dat Pieter het paradepaardje van CDA was maar ze wisten er niet goed mee om te gaan.
Als het bestuur beter de boel had geleid denk ik dat het heel anders was gelopen.
Pieter heeft 18 jaar in het CDA gezeten en dat is niet niks.
Melkboer16
@richard melkvee ja 18 jaar maar ze hadden hem al eens eerder op een onverkiesbare plek gezet en dat is ergens om.
En persoonlijk vind ik dat je pas na 18 jaar leider wilt worden wel erg laat!
De republieken in de VS hadden ook ooit Bob Dole als presidentskandidaat en die man zat al eeuwen in de senaat en dacht bijna recht te hebben op de nominatie!
Werd in de campagne genadeloos afgeslacht door ik meen Clinton?!
Met alle respect voor Pieter maar dit zag je al tijden aankomen
richard melkvee
@Melkboer16 mee eens dat we konden zien aankomen, Omzicht was een gigantische stemmen trekker en ik denk dat ze hem daar ook eervol voor hadden kunnen en mogen gebruiken.
Ik denk het de manier van doen de relatie tussen Omzicht en CDA heeft verstoord.
Rita Verdonk is een verglijkbaar verhaal
+2
demelkboer
Er wordt nogal luchtig over gedaan .maar dit heeft gigantische implicaties voor de formatie. Het CDA is niet 1 zetel kwijt maar naast het mandaat van 5 zetels ook totaal uit een gespeeld. Veel cda 'ers steunen omtzigt hij had niet voor niets 49% van de stemmen.
jammermaarhelaas
@demelkboer

Vanmiddag in binnenhof een gesprek over het uit de partij stappen van Omtzigt.

npostart.nl/buitenhof/13-06-2021/…
Jannus
Quote Reactie van @demelkboer:
Veel cda 'ers steunen omtzigt hij had niet voor niets 49% van de stemmen.

Veel CDA's moeten het lef hebben zich achter Pieter te scharen en ook die burgemeester zit teveel op het partijpluche te kletsen maar zou van mij rustig zich achter Pieter mogen scharen als zijnde zijn persoonlijke mening los van het CDA lidmaatschap
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's twitter en ervaringen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!