Het wordt steeds meer zomer. Na het weekend mogelijk eerste tropische dag: maandag in Limburg kans op 30 graden. Maar wordt het ook snikheet in Drenth

Maandag is mogelijk de eerste dag dat het tropisch warm wordt in Nederland dit jaar. Volgens Weer.nl kan het lokaal 30 graden worden.

Deel dit topic Het wordt steeds meer zomer, na het weekend mogelijk eerste tropische dag (dvhn.nl)

[quote] maandag in Limburg kans op 30 graden. Maar wordt het ook snikheet in Drenthe en Groningen? [/quote] Maandag is mogelijk de eerste dag dat het tropisch warm wordt in Nederland dit jaar. Volgens Weer.nl kan het lokaal 30 graden worden.

 Tropische temperaturen binnen handbereik: '30 graden moet lukken' (omroepbrabant.nl)

Zonaanbidders kunnen zeker tot en met vrijdag genieten van zomerse temperaturen van 25 graden en meer. Komend weekend wordt het wat minder warm, maar volgende week zou de temperatuur zomaar richting 30 graden kunnen gaan. "Ik wil benadrukken dat het nog wel heel erg onzeker is", 'reageert Wouter van Bernebeek van Weerplaza. "Maar er zijn inderdaad signalen dat die 30 graden een of twee dagen haalbaar is. Dan hebben we het over woensdag en donderdag. Dit is afhankelijk van een lagedrukgebied. Dat komt vanaf de oceaan richting Europa. Als dat ten westen van Nederland trekt, komen wij hier in warme lucht terecht. Hoe warm het dan exact wordt, is zeven dagen van tevoren niet te zeggen. Maar de grens van dertig graden lijkt dan haalbaar." Volop genietenOok deze woensdag wordt het volgens Weerplaza 'volop genieten' van zomers weer, ondanks flink wat sluierwolken in het westen van de provincie. "De zon schijnt daar grotendeels namelijk wel doorheen. Het blijft droog en we krijgen temperaturen van 25 graden of zelfs iets meer. Daarbij staat er niet te veel wind. De lucht is droog, dus het voelt niet broeierig aan." Donderdag verwacht Weerplaza 'misschien nog een graadje meer'. Ook dan zijn er heel zonnige perioden en staat er weinig wind en ook vrijdag is dit het geval. 'Flink smeren'In het weekend daalt de temperatuur ietsje, omdat de wind dan wat naar het noorden draait. Maar zondag zou het toch nog tussen de 22 en 24 graden kunnen worden. "En dat is nog steeds aangenaam", benadrukt Wouter van Bernebeek. Daarnaast waarschuwt Weerplaza voor de zonkracht. "Die is erg hoog. Als je buiten bent, verbrand je snel, dus flink smeren!'

Nieuwsgrazer

Reacties

sorry
Dan zullen ze de weidegangcontrole wel op gaan voeren...
Kars
@sorry gisteren al 2 van qlip gehad. Had zondag opgegeven. Ohw we zijn wel beetje heel snel op controle.
+1
Vdejong
@Kars minder boeren, zelfde aantal controleurs.
+1
wimpie61
Goed voor de werkgelegenheid al die controleurtjes
Kost alleen een kapitaal en levert niks op
Luizebaantje beetje rond toeren en kijken of de koeien wel in de wei lopen
harke
@wimpie61 weet je wat de ergsten zijn?
De controleurs die eerder zelf iets in de landbouw hebben gedaan en daar niet in geslaagd zijn.
We hadden in het verleden een qlip controle en de persoon zat in zn handen te wrijven dat ie later op de dag nog een onaangekondigde controle had bij een ander..
wimpie61
@harke
Het zijn gewoon NSB ers
Het moet maar
@harke vd winter ook gehad beste man vertelt dan naaste Corona had. Hielp best goed
arie.j
Wat is men weer lekker hyperig bezig 😁 .
De eerste dagen iets lagere temperaturen volgens weeronline.
En op maandag halfbewolkt en 23 graden in het midden van het land.
Pas op voor de hittegolf.😃
Gewoon lekker weertje, verder niets.
weeronline.nl/Europa/Nederland/…
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden zomer , warm , nederland , drenthe , limburg en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!