LTO hekelt 'snel bouwen' op landbouwgrond

Woningbouw op agrarische grond is geen alternatieve oplossing voor plekken waar binnenstedelijk bouwen door complexe procedures moeilijk is. Dat meldt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. ‘Schuif trage bouwprocedures niet af op boeren’

Deel dit topic LTO hekelt 'snel bouwen' op landbouwgrond (nieuweoogst.nl)

Woningbouw op agrarische grond is geen alternatieve oplossing voor plekken waar binnenstedelijk bouwen door complexe procedures moeilijk is. Dat meldt LTO-voorzitter Sjaak van der Tak. ‘Schuif trage bouwprocedures niet af op boeren’

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+3
George
En ik hekel LTO . Na Calon blijkt ook van der Tak een enorme zak. 😄
Niemand is tegen om voor veel geld uitgekocht te worden voor woningbouw , niemand. LTO moet de belangen van boeren behartigen zodat ze goede en eerlijke opbrengstprijzen ontvangen en niet de speelbal van de grote multinationals zijn.
+2
Melkboer16
@George wat is dit nou weer voor taal! Wees blij dat die Sjaak het doen wil! Waren we met JanCees beter af geweest? het lijkt allemaal mooi die activistische taal van hem maar we schieten er niks mee op en zeker boeren in jouw en mijn gebied niet!
Uitgekocht worden is persoonlijk belang maar als sector hebben we alleen maar last van zulke boeren die dan de “grote Jan” uit gaan hangen.
Heb het meermalen gezien als zo’n boer dan uitgekocht word en elders opnieuw begint en gelijk de hele lokale grondmarkt verstoord!
Dan kun je als boer nog zulke beste resultaten halen maar tegen zo iemand leg je het de eerste 20 jaar altijd af
+4
Noorderling
@Melkboer16
Verkoop je je toko toch aan iemand met teveel geld en maak je ook een stap vooruit. Kansen pakken, alleen met melken wordt het hem eerst toch ook niet.

Het past je niet, maar als iemand daardoor lucht krijgt en een stap kan zetten gun ik het hem. Moet hier ook tegen de akkerbouw opbieden, is een bedreiging maar kan morgen een kans zijn. Akkerbouwgrond is zomaar 3euro duurder. Gun het ze allemaal, triester is de conclusie dat melkveehouders niet voldoende verdienen om stappen te zetten en bij blijven soms al een opgave is.
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
Heb het meermalen gezien als zo’n boer dan uitgekocht word en elders opnieuw begint en gelijk de hele lokale grondmarkt verstoord!

Oh dat kun je dus niet hebben? Grondmarkt wordt niet verstoord door boeren. Is van veel andere factoren afhankelijk en dat vind ik persoonlijk maar goed ook. 😄
Melkboer16
@George zelf persoonlijk zie ik het ook als een kans voor mijn toko maar bekijk het ook eens vanuit iemand die voor N2000 plaats moet maken of wel de grond maar niet de stallen!
Die zijn er ook en die moeten dan genoegen nemen met de troep van een ander!
Daarnaast is niet elke grond geschikt voor akkerbouw zoals bij jou in de straat!
Als dat hier zo was dan dacht ik er misschien ook anders over!
achterhoeker2
@Melkboer16 Dus als de gemeente met een vracht geld langs komt, zeg jij nee, eerst de collega's rond natura 2000 gebieden helpen?
Dat doet niemand
+1
dewittemotor
@Melkboer16 JIj hebt nog niet i de gaten hoeveel beleggers (ook kleine particulieren ) in landbouwgrond aan het investeren zijn. kunnen wij ook niet tegenop als melkveehouders maar maakt wel de gron duurder.
En het duurder worden van de grond en dadelik hoop ik ook de N-rechten is ons enige verdienmodel.
Met de melk kun je het vergeten
+2
achterhoeker2
LTO moet zich niet overal mee bemoeien, als een boer benaderd wordt door de gemeente, is het aan de boer en niet aan de LTO.
De LTO moet niet alles willen regelen.
+1
BertK
Ander prijskaartje dan voor N2000 of stikstof uitgekocht worden.....

Ook dat maakt woningbouw mogelijk, meer zelfs.
+2
Jan S
Wat zijn het toch ook een huichelaars. Wel meer dan 2000 boeren rond Natura 2000 gebieden uit laten roeken of voor waarschijnlijk een habbekrats laten onteigenen, maar nu vroom boeren verdedigen die er helemaal geen probleem mee hebben voor de hoofdprijs uitgekocht te worden.
LTO=politiek. De kopstukken hebben allemaal dezelfde moraal als Rutte. Van der Tak is geen haar beter dan Calon. Wat een geslepen vos is dat. Hatsikadé
+3
Marco de 1ste
Wat lult die lto nou? Ze hebben zelf met Maxime de Bouwer een plan gemaakt waarmee een bult boeren worden geslachtofferd. Wat is lto? Een schizofreen 2 koppig monster die gelijkertijd 2 verschillende plannen lanceert. Trouwens zonder draagvlak dat dan wel weer.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!