Provincies willen woningen juist niet in wei en sturen op nieuwbouw binnen bebouwde kom

Bouw toch in het groen, zegt Taco van Hoek van het Economisch Instituut voor de Bouw. Plek voor dik een half miljoen woningen in het westen van het land. Maar de provincies voelen er niks voor.

De Noord-Hollandse gedeputeerde Cees Loggen (VVD) heeft wonen in zijn portefeuille. Hij is niet van plan het voorstel van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) te omarmen, weilanden in zijn provincie om te toveren in woonwijken. ,,Noord-Hollanders willen dat er gebouwd wordt, maar Noord-Hollanders willen ook dat het mooie groen behouden blijf, het groen dat juist onze provincie zo gewild maakt om in te wonen.

Bron

Provincies willen woningen juist niet in wei en sturen op nieuwbouw binnen bebouwde kom
noordhollandsdagblad.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

Grasbaal
Bouw toch in het groen, zegt Taco van Hoek van het Economisch Instituut voor de Bouw. Plek voor dik een half miljoen woningen in het westen van het land. Maar de provincies voelen er niks voor.

De Noord-Hollandse gedeputeerde Cees Loggen (VVD) heeft wonen in zijn portefeuille. Hij is niet van plan het voorstel van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) te omarmen, weilanden in zijn provincie om te toveren in woonwijken. ,,Noord-Hollanders willen dat er gebouwd wordt, maar Noord-Hollanders willen ook dat het mooie groen behouden blijf, het groen dat juist onze provincie zo gewild maakt om in te wonen

Meer: noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20210608_74869926/
cjw73
Volgens mij is de bebouwde kom al bebouwd..🤔🤔🤔 dus het zal toch in een weiland moeten.
+2
BertK
@cjw73 Veel starters en alleengaande willen een betaalbaar appartement zonder onderhoud aan een tuin. Veel oude wijken zijn aan vervanging toe. Bouwen voor een beperkt budget kunnen en willen we niet, wel dure woningen in het groen. Wie doet of betaalt straks het onderhoud van het groen voor de (geverfde) grijze plaag?
cjw73
@BertK ben ik met je eens. Alleen de projectontwikkelaar heeft liever een vinex wijkje met iedereen 2 parkeerplaatsen voor de deur en een aanlegsteiger in de achtertuin. Want dat levert meer op.
+1
ted9
@BertK 5 jaar geleden bijna niet te verkopen die appartementen en nu wel in een keer. Er is een hele rare bubbel aan het groeien die op hoogspanning staat.
jg
@BertK 70 % wil eigen tuin
jan.1
Quote Reactie van @jg:
70 % wil eigen tuin

30 % niet
demelkboer
Wat een wijs besluit van decprovincie
hans1980
Wil ook wel bouwen in het groen mooie ligboxen stal alleen 💶💶💶 gebrek
+2
Melkboer16
@hans1980 staan er genoeg mooie leeg! Koop je voor half geld wat nieuw bouwen kost
weurding
Noord Holland is niet overal even mooi groen, vind de verscheidenheid kwa kleur van damwandloodsen echt een gemiste kans en foeilelijk
George
Quote Reactie van @weurding:
oord Holland is niet overal even mooi groen, vind de verscheidenheid kwa kleur van damwandloodsen echt een gemiste kans en foeilelijk

Het is al niet de mooiste provincie van ons land , en ja dan doet die lelijke damwand extra afbreuk aan het aanzicht. 😂 😂 😂
+1
weurding
@George comment valt me mee van jou, dacht meer iets in trend van kaartspelers en dobbelaars😆
+3
Melkboer16
Grote onzin dat bouwen in het groen! Degenen waar dat voor gebouwd moet worden kunnen dat toch niet betalen!
Staan genoeg kantoorgebouwen en oude industrie terreinen leeg waar zo in of op gebouwd kan worden!
En anders nemen ze maar een paar mislukte natuurterreinen!
arie.j
Quote Reactie van @Melkboer16:
Grote onzin dat bouwen in het groen! Degenen waar dat voor gebouwd moet worden kunnen dat toch niet betalen!Staan genoeg kantoorgebouwen en oude industrie terreinen leeg waar zo in of op gebouwd kan worden!En anders nemen ze maar een paar mislukte natuurterreinen

Huizen zijn voor verkoop door makelaars niet aan te slepen en binnnen de korste keren verkocht.
Dat niet kunnen betalen is iets voor starters e.d,.
En verder meer een wens van hen die tegen extra huizen zijn.
Binnen de bebouwde kom met dingen die jij noemt is men al jaren bezig, komt ook een keer een eind aan.
Verder is saneren van industrie met veelal vervuilde grond en en ook daar protesten van weet ik wie allemaal veelal een erg langjarig gebeuren. Kantoren staan ook nogal eens op niet voor woningbouw gewenste lokatie's.
Nog meer bouwen binnen de bebouwing in een dorp of grotere plaats en daar het schaarse groen opofferen, dat is iets wat de leefbaarheid sterk verminderd.
Dan maar een enkele ha weiland extra bebouwen, als het voor natuur zo massaal kan, dan kan er ook wel iets voor de goed betalende woningbouw.
+2
Noordoost
Gewoon stoppen met de massa immigratie, heb je geen huizen extra meer nodig.
Maar zolang dh elk jaar 100.000 immigranten toelaat .......
arie.j
Quote Reactie van @Noordoost:
Gewoon stoppen met de massa immigratie, heb je geen huizen extra meer nodig. Maar zolang dh elk jaar 100.000 immigranten toelaat

Is iets minder gewoon te regelen dan jij denkt, als men al zou willen.
arie.j
Vandaag bericht in FD dat provincies en gemeenten voor de huidige jaarlijkse bouw tot 2030 ongeveer 14 miljard tekort komen.
Bouwproductie zal echt nog niet uit de hand gaan lopen
fd.nl/ondernemen/1386942/…
jan.1
Quote Reactie van @arie.j:
Vandaag bericht in FD dat provincies en gemeenten voor de huidige jaarlijkse bouw tot 2030 ongeveer 14 miljard tekort komen.Bouwproductie zal echt nog niet uit de hand gaan lopenfd.nl/ondernemen/1386942/…

Precies het geld wat ze kwijt zijn om boeren voor de stikstof uit te kopen....rest kan je raden.
arie.j
Quote Reactie van @jan.1:
Precies het geld wat ze kwijt zijn om boeren voor de stikstof uit te kopen....rest kan je raden

Goed lezen..
Handhaving huidige jaarlijkse bouwproductie, daar gaat dit bericht over.
Niet over plannen voor extra huizen bouwen.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouwgrond en platteland geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!