Kaas maken van gras zonder koeien: De gouden vondst wordt beloond met maximaal 2,5 miljoen euro
Exact een jaar geleden kocht Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, een laboratorium in Gent en vroeg de wetenschappers om te werken aan een kaas, gemaakt van gras. Er is zeven jaar voor uitgetrokken om het ei van Columbus te vinden, die melkkoeien overbodig moet maken. Maar om de consumenten warm te maken voor plantaardige kaas, komen nu al de eerste producten op de markt.
Deel dit topic
Deel ook jouw kennis en inzicht
De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!
Laatste
Reacties
Technisch is kaas uit gras voorlopig nog een verre utopie.
En in de verre toekomst waarschijnlijk surrogaat wat nog duur is ook.