Groen licht voor 's lands grootste biomassacentrale



Quote:
Energiebedrijf Vattenfall mag door met het voorbereiden van de bouw van de grootste biomassacentrale van Nederland bij Diemen. Dat blijkt uit de uitspraak vandaag van de rechtbank Noord-Holland in de rechtszaak die was aangespannen tegen verstrekte vergunningen voor de omstreden centrale.

Deel dit topic

Reacties

+2
Kringloper
Hier zakt toch werkelijk je broek van op de knieën😤
+1
Boerbakje

Echt Bizar dit.
Grasbaal
Maar wel een interessante uitspraak:

Quote:
Maar de rechter gaat daarin niet mee. Volgens de rechtbank gaat het bij het verbranden van houtpellets om ’schoon hout dat niet chemisch is behandeld’. „Een milieueffectenrapportage was daarom niet nodig.” Ook oordeelt de rechtbank dat er geen sprake zal zijn van een hogere uitstoot van schadelijke stoffen dan wettelijk is toegestaan.
+1
royale
@Grasbaal In ons land worden de bedrijven niet meer geleid door ondernemers pur sang, maar door ondernemende juristen. Maar Vattenfal komt zijn doel wel na op deze manier: Binnen 1 generatie fossievrij! Alleen jammer dat Vattenfal 40 jaar geleden niet begonnen is met het aanplanten van bossen die nu geoogst kunnen worden!
J Andringa
@Grasbaal Dat stukje vind ik ook het meest wonderlijke.
+3
BertK
@Grasbaal Aan mijn koeien komt ook geen chemie te pas. Mooie uitspraak.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0