Nunspeet komt met slimme oplossing voor stikstofprobleem

Veel gemeenten hebben er mee te maken: bouwprojecten die stil liggen door de stikstofuitstoot. In Nunspeet hebben ze in elk geval voor één belangrijk project nu een oplossing gevonden: de gemeente heeft een deel van de stikstofrechten van een failliete kippenslachter opgekocht en gebruikt die rechten nu om binnenkort het gebied rond het station grondig te verbouwen. "Hopelijk mogen we de rechten daarna voor een ander project gebruiken."

Deel dit topic

Reacties

Jannus
Quote:
"Hopelijk mogen we de rechten daarna voor een ander project gebruiken."

Kijk dat moeten we hebben,de rechten zijn recycelbaar
BertK
Hoeveel geld de gemeente heeft betaald voor de stikstofrechten, mag Groothuis niet zeggen. "Nee, dat is vertrouwelijk", zegt hij. "Maar we hebben veel geld betaald voor iets wat je niet ziet. Maar als daarmee het stationsgebied opgeknapt kan worden, is het me dat waard."

Voor een ander project inzetten, moet er dan opnieuw afgeroomd worden? Wie heeft de stikstofrechten feitelijk in gebruik, de gemeente, projectontwikkelaar of de bouwer?
Jawis
@BertK even een wob aanvragen....
Vdejong
Dus keer op keer opnieuw gebruiken? Wat heeft dat voor zin qua afname van stikstof? Of 1 keer per jaar gebruiken en dan wachten tot het volgende jaar?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN