Plannen van Timmermans voor biologische landbouw omstreden

In 2030 wil de Europese Commissie op voorstel van haar vicevoorzitter en klimaatcommissaris Frans Timmermans een kwart van het landbouwareaal in de EU biologisch bewerkt zien. Momenteel is dat nog maar circa 7,5 procent van de bebouwde landbouwoppervlakte

Deel dit topic

Reacties

+1
demelkboer
Euro luxe bio en de rest van de wereld niks te vreten. Solidariteit anno 2021
Jaap40
@demelkboer de rijke westerling merkt weinig van te weinig eten.
+1
Noorderling
@demelkboer
Geef je uit solidariteit je melk ook weg voor 20cent of is je doel ook geld te verdienen?
de Tank
Quote Reactie van @Noorderling:
doel

ik noem het liever randvoorwaarde, als het het doel was kon ik beter iets anders doen.
Jaap40
@de Tank welk doel heb je met je melkveebedrijf dan?
de Tank
@Jaap40 op een aangename en voor mij passende manier om invulling te geven aan de werkzame periode van mijn leven. Als het doel geld verdienen zou zijn dan kan ik met mijn aantal uur, benodigde kennis, verantwoordelijkheid en inzet wel beter werk vinden.
+2
Vdejong
@de Tank ja, een boerderij lijkt tegenwoordig net een non profit organisatie met het verschil dat de directeur niets krijgt.😀
de Tank
@Vdejong je spreekt voor jezelf? , ik stel dat inkomen een randvoorwaarde is voor mij. Dat lukt al 30 jaar heel prima, nog nooit stress ervaren ivm geld en kunnen doen wat ik wil. Degene die het als doel stellen zullen nooit genoeg ervaren.
Noorderling
@de Tank
Doel of voorwaarde, zonder houdt het gewoon op. Het lijstje van investeringen is ook nog lang genoeg om over 20jaar nog een courant bedrijf te hebben.

En als dat niet lukt, redden we er ons ook wel weer mee, het te verkopen oppervlakte om alles af te lossen wordt ieder jaar nog steeds kleiner door aflossing en waardestijging grond.
de Tank
Quote Reactie van @Noorderling:
Doel of voorwaarde

Daarom ook een voorwaarde, een doel kun je ook zomaar niet halen, met voorwaardes bepaal je de omstandigheden waaronder je iets doet. En idd, als die voorwaarde buiten bereik is, niet aan beginnen of stoppen.
Achso
@demelkboerinderdaad. De EU kan nu al niet aam de eigen vraag voldoen.Afrikanen mogen dan bijna gratis werken om de dikke pens van Fransje verder vol te stoppen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0