Illustratie van: jd6100

Boswijk (CDA): steun knelgevallen uit fosfaatbank

Knelgevallen zouden fosfaatrechten uit de fosfaatbank kunnen benutten, zonder ze te bezitten. CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk wil proberen de groep.

CDA-Tweede Kamerlid Derk Boswijk wil proberen de groep knelgevallen in het fosfaatrechtenstelsel tegemoet te komen met rechten uit de fosfaatbank. Dat blijkt uit Kamervragen die Boswijk stelt. Het gaat om de ondernemers die onomkeerbare investeringsverplichtingen waren aangegaan, maar deze nog niet volledig hadden benut op 2 juli 2015. De bedrijven hadden op die datum minder dieren in de stal dan ze konden hebben, en kregen daardoor minder fosfaatrechten dan waarvoor ze investeringen hadden gedaan. Hierdoor raakten ze in financiële problemen.

Deel dit topic

Reacties

Zwarecross
Het blad de boerderij heeft mensen in dienst die niet eens in staat zijn om een paar simpele zinnen te lezen
Wat een treurig niveau. Een blamage voor de sector dat we het moeten doen met onjuiste artikelen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!