ChristenUnie houdt voet bij stuk en wil niet regeren met Rutte: ‘Ik hoop dat er een andere combinatie mogelijk is’

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers houdt nog altijd de boot af als het gaat om kabinetsdeelname. Hij snapt niet goed waarom hij vanochtend samen met VVD en CDA opnieuw werd uitgenodigd bij informateur Mariëtte Hamer. ,,Ik weet niet of daar een dieper plan achter zit.’’
 Segers: herstelbeleid en coalitievorming niet door elkaar laten lopen (nos.nl)

De ChristenUnie vindt dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen de vraag hoe het nu verder moet met het herstelbeleid na de coronacrisis en de vraag wie met wie gaat regeren. Dat zei partijleider Segers na een gesprek met informateur Hamer. Hij werd door de informateur ontvangen, tegelijk met VVD-voorman Rutte en D66-leider Kaag. Segers wil graag meepraten over het herstelbeleid. Volgens hem moet het demissionaire kabinet het voortouw nemen en daarover met meer partijen in de Kamer overleggen. "Laat wie met wie gaat daar nou niet doorheen lopen", voegde hij eraan toe. Geen snel scenario met ChristenUnie Segers herhaalde dat de zwaarste verantwoordelijkheid voor de vorming van een nieuw kabinet bij de grootste partijen ligt. Hij ziet geen "snel scenario waarin de ChristenUnie opdoemt als gesprekspartner". Segers hoopt dat Hamer snel met een advies komt welke partijen met elkaar gaan onderhandelen en daarbij opties afstreept. "We blijven toch een beetje in rondjes draaien", zei hij. VVD-leider Rutte wilde na zijn gesprek weinig meer kwijt dan dat het ingewikkeld is. Nog deze week verslag ? De informateur praat deze week in steeds wisselende groepen met partijleiders. Vanmiddag ontvangt ze Rutte nog een keer, dan samen met de leiders van PvdA en GroenLinks, Ploumen en Klaver. Het is de bedoeling dat ze uiterlijk zondag verslag uitbrengt over haar werkzaamheden. Deel van haar opdracht is ook om te onderzoeken welke partijen willen gaan onderhandelen over een coalitie. In Den Haag wordt er rekening mee gehouden dat Hamer eind deze week nog niet klaar zal zijn. Het lijkt erop dat voor de formatie nog vijf tot zes partijen in het spel zijn: VVD, D66, CDA, PvdA, GroenLinks en Christenunie.

 ChristenUnie houdt voet bij stuk en wil niet regeren met Rutte: ‘Ik hoop dat er een andere combinatie mogelijk is’ (gelderlander.nl)

ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers houdt nog altijd de boot af als het gaat om kabinetsdeelname. Hij snapt niet goed waarom hij vanochtend samen met VVD en CDA opnieuw werd uitgenodigd bij informateur Mariëtte Hamer. ,,Ik weet niet of daar een dieper plan achter zit.’’

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden cda en vvd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!