Minister Schouten wil definitie ‘melkveehouder’ in staatssteunbesluit geheim houden

In 2018 voerde de minister van LNV het fosfaatrechtenstelsel in, een aantal veehouders zetten vraagtekens bij de verdeling van de rechten. Op 30 april vroegen zij de minister duidelijkheid te geven over de gebruikte definitie van het begrip ‘melkveehouder’. 28 mei ontvingen de veehouders een brief waarin de minister laat weten niet bereid te zijn de door de veehouders opgevraagde stukken beschikbaar te stellen.

De definitie van het begrip ‘melkveehouder’ is belangrijk om vast te stellen of de verdeling van de fosfaatrechten op juiste gronden heeft plaatsgevonden. Het fosfaatrechtensysteem is een vorm van staatssteun waarvoor Nederland toestemming heeft gevraagd en gekregen van de Europese Commissie.

Deel dit topic

Reacties

Zwarecross
Eerlijk duurt het langst.
jg
@Zwarecross Einde fosfaatstelsel.
Zwarecross
@jg Denk je?
jg
@Zwarecross De kabinetsformatie wordt aangegrepen om dit fosfaatstelsel te vervangen door dwingende stikstof regelgeving inclusief broeikasgas. Met dit fosfaatstelsel loopt de kostprijs op en ontneemt het de ruimte om in reductie en marge te investeren.
+1
robbies
@Zwarecross Je hebt een lange adem. Wat het je op gaat leveren weet ik niet, maar je hebt ontegenzeggelijk doorzettingsvermogen.
+1
jg
Deze opstelling van de minister maakt alles duidelijk..... waarom zoiets simpels als een definitie niet openbaren ..?
Vdejong
@jg achterkamertjes of kan het me niet herinneren?
Ketting
Beste collega boeren
Carola houdt ook gevoelig informatie achter omtrent fraude op de peildatum .het is bewezen dat het i en r systeem lek is . Duizenden rechten onrechtmatig toegewezen
+3
Ketting
Zo juist de stichting even gesponsord .zet hem op jongens. Bijt je er in vast
weurding
@Ketting nu wacht je op de kettingreactie?
Zwarecross
@weurding Wachten is een keuze.
weurding
@Zwarecross ook vaak een gave
+1
John Spithoven
Dit is een juiste stap richting een oplossing. Het fosfaatdossier heeft diepe sporen getrokken in de eenheid van de melkvee sector. De stinkende fosfaatwond blijft zweren , dus zal er een keer flink in gesneden moeten worden.

Het gekozen spoor is het verhaal waar ik hier in de herfst 2017 mee ben begonnen. Het toebedelen van fosfaatrechten aan 24000 bedrijven terwijl er op 2 juli 2015 maar 16900 melkveebedrijven waren. Dat deze vragen nooit beantwoord zijn zorgt voor ruis. Zeker omdat het toedelen van fosfaatrechten onder de wet der staatssteun valt.

Daarom verdient dit initiatief een kans , op weg naar eenheid.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0