Den Haag kan er niet meer omheen tijdens de formatie: de stikstofuitstoot moet fors omlaag

Stikstof is een van de hete hangijzers in de formatie. Het besef groeit dat meer nodig is, óók bij politieke partijen.

Een serie rapporten en brandbrieven drukt politiek Den Haag met de neus op de feiten: er is veel meer nodig om de stikstofcrisis te bezweren. De vorig jaar aangenomen stikstofwet - een zwaarbevochten compromis - voldoet niet. Het draagvlak voor verdergaande maatregelen groeit onder formerende partijen.

Deel dit topic

Reacties

+4
Twentsch Land
Als we de laatste 25 jaar nalopen kunnen we concluderen dat er minder vee is .... de hoeveelheid mest wat op een HA grond mag een stuk minder is.....bemestingstechniek verbeterd is .... stallen emissie armer ........ en dan nu toch de oplossing moet worden voor op papier betere getallen ten aanzien van stikstof/milieu ...... best wel bizar dit terwijl de beste kringloop tot nu toe door landbouw wordt geleverd.......
+2
Jannus
@Twentsch Land Het is net als met overgewicht bestrijden door een paar tenen afhakken,

ze beginnen bij zichzelf terwijl het probleem heel ergens anders ligt,

dat is DH vandaag de dag
Frans1
@Jannus begonnen ze maar bij zichzelf
+2
Bekkink
@Twentsch Land en er 5 miljoen meer mensen in Nederland zijn....
paul1
Ja zo'n formatie kost ontzettend veel stikstof

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN